A batyam nagyon agressziv...

2013.01.18.
Udv. 13 eves lany vagyok :) A helyzet az , hogy van egy 18 eves batyam , akit nagyon szeretek attol fuggetlenel , hogy mindig veszekszik velem....ugy erzem , hogy ebben a csaladban nem ert meg senki ...a batyam sokszor agressziv....ha mondok neki valamit ami nem tetszik neki , hosszasan nez csendben , majd nekem ugrik es annyira megver , hogy sokszor ongyilkos akarok lenni miatta...mar tobbszor megfodult ez a fejemben....Szeretjuk egymast....de szokszor nem birok vele...hiaba probalok szepen beszelni vele mindig kiabal......volt mikor ez annyira elfajult , hogy vagdosni kezdtem magam....en tudom hogy is szeret de valahogy mindig durvan banik velem.....egyszer kitort belolem es elmondtam edesanyamnak de megkertem , hogy ne mondja el a batyamnak hogy mindezt elmondtam neki, mert nem szeretnem , hogy megint megharagudjon ram....Tobbszor voltam mar depresszios es tobbszor akartam ongyilkos lenni.....maskulonben 1 atlagos lany vagyok akit szeretnek a baratnoi es jol egyezik mindenkivel....Segitsegre lenne szuksegem, es bocsanatot kerek a hosszu szovegert!

Szakértőnk válasza a A batyam nagyon agressziv... kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, egyáltalán nincsen rendjén, hogy a családod "biztonságában" ilyen gyakori bántalmazásnak legyél kitéve! Ezzel a helyzettel mindenképpen kezdened kellene valamit saját magad védelmében, első lépésként úgy, hogy határozottan a szüleid segítségét kéred. Amennyiben így nem sikerül megoldani a helyzetet, gondolkozhatsz más, radikálisabb lépéseken is, például fordulhatsz egy olyan rokonodhoz vagy tanárodhoz akiben megbízol, hogy segítsenek hatékonyabb segítséget találni, akár a rendőrséghez fordulva.

Azt gondolom, így, hogy rendszeres agressziónak vagy kitéve, érthető, ha rengeteg feszültség gyűlik össze benned, mellyel nem tudsz mit kezdeni, hiszen pont arra nem irányíthatod, aki kiváltja belőled. Ráadásul szereted is a bátyádat, mégis bánt...ez is kelthet benned olyan ellentmondásos érzéseket, indulatokat, melyekkel esetleg nem tudsz mit kezdeni és nem találva a kiutat, a változtatási lehetőséget, depresszió, öngyilkossági gondolatok és vagdosás formájában jelennek meg. Azt javaslom, addig is, amíg nem sikerül megoldást találnod erre a helyzetre, foglalkozz kicsit tudatosabban a feszültségeid levezetésével. Kezdjél el intenzíven sportolni, írd le, rajzold le vagy öntsd zenei formába, ami érzések benned kavarognak és találj valakit, akivel őszintén beszélgethetsz a problémádról.

Hajrá, állj ki magadért!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor