Szempillaspirál

2012.09.27.
Kedves Szakértő ! 14 éves vagyok,elsős gimnazista,a gondom magammal van,ami talán így nem is látszik nagy problémának,meg minden,de nekem kicsit mégis az:D Szóval az van,hogy a suliba,akár elsősök,akár másodikosok,szóval úgy mindenki valamilyen szinten festi magát,úgyértve,hogy vagy alapozó,vagy tus,vagy szemceruza,vagy szempillaspirál,kinek milyen variációk,ez eltérő,van aki smink nélkül nagyon csúnya. Osztályomból is sokan festik magukat,de nem vészesen. Én szempillaspirált használok,meg korrektort,de semmi mást. Tényleg. És még is,mikor itthon lemosom magamról,tiszta csúnyának érzem magamat,ma már ez addig fajutl,hogy spirál nélkül csak akkor megyek ki utcára,ha nem talizok senkivel... és ez engem nagyon zavar,mert általános suliban sohasem sminkletem magamat semmilyen szinten,persze tudom,hogy ez a szempillaspirál káros,de lehet venni természetalapút is, itt nem ezzel van a baj... hanem azzal,hogy kell a spirál,anélkül már nem érzem jól magam és félnék,ha például a srác,aki tetszik meglátna anélkül elképedne,hogy milyen ocsmány ez a lány spirál nélkül....meg olyan jó érzés reggel amikor megcsinálom!!! mit teygek? volt már szempillafestésem,annyira nem jött be,meg imádom azt az érzést amikor magamnak megcsinálom. mit tehetnék,hogy nem érezzem rusnáynak magam nélküle és hogy azért néha-néha ki merjek nélküle menni utcára,sőt esetleg iskolába is? Ja,egy másik kérdés, azt hallottam,hogyha vágok a szempilláimból,akkor erősebben és dúsabban fog visszanőlni,persze nem az egészet vágnám le,hanem csak egy kicsit,ön szerint ez igaz,vagy inkább ne próbáljam meg? Köszönöm válaszát!!

Szakértőnk válasza a Szempillaspirál kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem azzal nincsen semmi gond, hogy szebbnek érzed magad, amikor használsz egy kis szempillaspirált és korrektort. Az is természetes, hogy jó érzés kicsit szépítkezned, úgy alakítani a külsődet, hogy még jobban tetsszen. A probléma inkább ott van, hogy nélküle viszont teljesen vállalhatatlannak érzed a külsődet. Segíthetne, ha átgondolnád, valójában mi az a kis plusz, amit a smink ad neked! Mire jó? Hogy érzed magad tőle? Milyen nélküle? Mi lehet a háttérben? Arról lehet szó, hogy ha nem hozod ki magadból a maximumot, akkor nem vagy elég jó, esetleg jó elrejteni az arcodat egy kis festék mögé, stb. Figyeld meg, milyen érzéseket, gondolatokat vált ki belőled az, amikor smink nélkül mész ki az utcára! Vajon tényleg megalapozottak vagy inkább a félelmeid jelennek meg? Esetleg ki is próbálhatod, hogy tudatosan így indulsz el találkozni valakivel, aki közel áll hozzád és megfigyeled, mi történik, mennyire is zavar a szempillaspirál hiánya.

Sajnos nem tudom, mi történne a szempilláddal, ha vágnál belőle, de azt gondolom, érdemes lenne ennek a kérdésnek jobban utána érdeklődnöd, mielőtt kipróbálnád.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor