Csak én reagálom túl a dolgokat?

2012.05.13.
Még nagyon friss a kapcsolatunk a barátommal, hiszen mindössze 1 hónapja vagyunk együtt. Mikor még csak barátkoztunk ő nagyon sok mindent elmondott nekem, többek között azt is, hogy ő szerelmes volt az osztálytársnőjébe. A lány azonban nem viszonozta az érzéseit, ezért nem is nagyon beszéltek egymással. Engem ez cseppet sem zavart, hiszen csak a barátja voltam. Aztán rájöttünk, hogy többet érzünk egymás iránt és próbáljuk meg a kapcsolatot. Minden szépen és jól indult. A barátomról tudni kell, hogy elég nehezen mutatja ki az érzelmeit. Ő ezt közölte velem, hogy ne várjam, hogy ő majd folyamatosan azt fogja hajtogatni, hogy így szeret úgy szeret. Az utóbbi pár napban észrevettem rajta egy kis változást. A párom intenzíven sportol, ebből kifolyólag keveset tudunk találkozni. Ebben a pár napban nem beszéltünk valami sokat. Mesélte nekem, hogy az a lány, akibe ő szerelmes volt nagyon kiborult, mikor megtudta, hogy én vagyok az új szerelem. A párom annyit mondott, hogy őt ez már cseppet sem érdekli és engem szeret. Viszont azóta az motoszkál a fejemben, hogy mi van ha tényleg szereti még azt a lányt. Rákérdeztem, amire azt a választ kaptam, hogy elég bolond ez a helyzet, mert ugye mikor mesélt nekem erről a lányról, akkor még nem voltunk együtt. Próbált megnyugtatni, hogy nincs okom ezen aggódni. Egyszerűen képtelen vagyok másra gondolni, csak az jár a fejemben, hogy mi van akkor, ha elveszítem. Én nem akarom magamhoz láncolni, nem akarok csöpögős lenni. Tudom, hogy nehezen mutatja ki az érzéseit, de nekem ez a változás kicsit furának tűnik. 3 napja nem is írt nekem semmiféle szívet, nem írta vagy mondta, hogy szeret. Tudom, hogy egy kapcsolat nem a szavakon múlik, hanem azon, amiket tesz az ember. Én valahogy mégis tartok attól, hogy elveszítem őt. Ha szóba hozom ezt a témát, csak annyi rá a válasza, hogy meg se forduljon olyan a fejemben, hogy nem szeret, szimplán annyi az egész, hogy nehezen mutatja ki amit érez. A kapcsolatunkat is komolyan gondolja, mert állítása szerint soha nem találkozott olyan lánnyal, akivel ennyire jól érezné magát. Most akkor én reagálom csak túl a dolgokat és képzelek bele mindent a helyzetbe vagy tényleg vannak olyan fiúk, akik ennyire nem merik kimutatni az érzéseiket? Esetleg megzavarta őt a lány reakciója és most nem biztos az érzéseiben?
Köszönöm a segítséget!

Szakértőnk válasza a Csak én reagálom túl a dolgokat? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, teljesen más valóban együtt lenni valakivel és ráadásul "olyan lánnyal, akivel ennyire jól érezné magát", mint a távolból szerelmesnek lenni valakibe, akit valójában nem is ismer. Bízz a barátodban, hidd el neki, hogy még ha most kicsit meg is zavarodott, szeret annyira veled lenni és érez annyira közel magához, hogy ne válassza a másik, ismeretlen lányt ahelyett, ami van köztetek. Inkább örülj annak, hogy őszinte veled és törekedj arra, hogy ugyanúgy tudjatok komolyabb dolgokról is beszélgetni, mint amikor még csak barátok voltatok. Ha tényleg szeret téged, akkor biztos vagyok benne, hogy a másik lány nem zavarhat bele igazán a képbe.

Arról pedig, hogy nem mondogatja, hogy szeret, azt gondolom, hogy nem ez a lényeg, főleg nem egy hónap után, amikor még amúgy is kicsit zavarosak az érzések. Elképzelhető, hogy tényleg nehezen mutatja ki az érzéseit, nehezen mondja ki őket, de akár az is lehet, hogy te vetted most jobban észre ezt, mert félsz, hogy a másik lány összezavarhatja. Igyekezz inkább úgy szervezni a találkozásaitokat, hogy azok kicsit közelebb hozzanak egymáshoz, tényleg egymásra tudjatok figyelni vagy együtt lenni, közös élményeket szerezni. Ez közelebb hozhat titeket egymáshoz, jobban mélyítheti a kapcsolatotokat, mint a kimondott szavak!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor