Melegség

2012.04.18.
Kedves szakértő!
14 éves fiú vagyok és "meleg". Azért raktam a "meleg" szót idézőjelbe, mert remélem, hogy a szexuális beállítottságom változni fog. Bízom benne hogy megváltozik majd az érdeklődési köröm, de ha nem...Akkor hogyan lesznek gyerekeim? Hogyan lesz feleségem? És nagyon rossz érzés tőlt el amikor erre gondolok. Saját a családom nem fogdja el a melgeket. Amikor meleg emberről van szó a Tv-ben, akkor a nagymamám mindig hozzáfűzi: Ezek beteg emberek. Szerencsém van hogy ti nem vagytok ilyenek. - Ezek a mondatok hallatán mindig elszomorodok. Senki nem tudja hogy hogyan érzek...Nem tudna segíteni, pár pozitív gondolatta, hogy egy kicsit másképp foglyam fel a dolgot? :)

Szakértőnk válasza a Melegség kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem igyekezz ne aggódni emiatt ennyire. Érthető, hogy így nehezebb a dolgod, mert félelmetesnek tűnik a lehetőség, hogy meleg lennél, de biztos vagyok benne, hogy azzal is meg tudnál bírkózni, ha úgy alakulna. Szó sincs betegségről és melegen is lehet boldog életet élni, még ha nagymamád nem is így gondolja. Egyébként biztos vagyok benne, hogy szeret téged annyira, hogy igyekezne továbbra is elfogadni téged, ha úgy alakulna a helyzet és nem felejtené el, hogy attól még ugyanaz az ember vagy.

14 éves korodra egyáltalán nem alakult még az identitásod, nincs kőbe vésve, hogy melyik nem érdekel. Igyekezz tapasztalatokat szerezni, figyeld meg, hogy milyen érzéseket váltanak ki belőled a fiúk és a lányok. Lehet, hogy csak eddig nem találkoztál még olyan lánnyal, aki megtetszett volna.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor