Problémák egy hosszú párkapcsolatban

2012.02.22.
Kedves Szakértő!
Most több problémával fordulok a segítségéért, mind a 3 éve tartó kapcsolatomon belül van. Mielőtt félreértés esne, nagyon szeretem a párom, és nem szándékozom elhagyni, szeretnék vele lenni és megoldani a következő problémákat. :)
Elsősorban a bizalomhiány áll fenn az én oldalamról. Jobb embert nem kívánhatnék magam mellé, mégis belenézek a telefonjába, az üzeneteibe és az emailjeibe. Nem tudom megállni... pedig tudom, hogy úgy sem találok semmit, tényleg, áldott jó ember. :) De valahogy félek, hogy valaki szemet vetne rá, vagy ő valakire, és beszélgetnének.
Rettegek attól is, hogy esetleg megtetszik neki valaki. Tudom, hogy nem hagyna el senkiért, de félek, hogy arra a lányra gondolna, miközben velem van. Ő azt állítja, hogy bennem megtalálta azt, akit eddig keresett, de én valahogy képtelen vagyok ezt rendesen, szívből és lélekből elhinni, holott tudom, hogy így van.
Már gondoltam arra is, hogy ez a féltékenységi mániám a köztünk levő 60 km miatt adódott a kapcsolatunk elején, és azóta sem nőttem ki belőle. 7 napból 3 napot töltünk együtt, és ha pl. egy csinosabb lány megy előttünk, direkt nézem, hogy nézi-e. Annyira rosszul érzem magam emiatt... :( tudom, hogy nem helyes ez a bizalmatlanság, de néha érzem, hogy felemészt ez az egész. A barátaim azt mondták, hogy szerintük ez azért van, mert régóta vagyunk együtt, de mint említettem, a kapcsolatunk eleje óta így van, és ha mással lennék is ez lenne, tehát valahol nálam van a gond forrása.
Az előző barátnőjét hetente megnézem a közösségi oldalakon, és azt a 2 lányt is, akik úgymond a "vetélytársaim" voltak, mikor megismerkedtünk. Mondta, hogy az egyik túl messze lakott, és csak ő érzett a csaj iránt bármit is, a másik pedig csak a zenéről tudott beszélgetni vele, és nem volt nyitott semmi érzelmi beszélgetésre.
És még van két probléma is: az egyik az, hogy hiányzik egy kicsit az a kezdeti időszak, amikor ismerkedtünk, hiányzik egy kapcsolat eleje, amikor a két fél csak újat nyújt egymásnak. Gondoltam rá, hogy ezt elmondom neki, de ő olyan, hogy kész ötletekkel kell elé állni, mert nincs nagy fantáziája. Hogyan tudnám neki ezt elmondani?
És az utolsó, egy (szerintem) az összes előbbiből adódó probléma, hogy tetszik a legjobb barátja. A barátaim szerint azért, mert ő elérhetetlen számomra. Őszintén szólva nem szerelmi alapon vonzódom hozzá, hanem szexuálisan. Szeretném vele kipróbálni. És nem azért, mert nem szeretem a páromat, és mert nem jó vele, ellenkezőleg: vele isteni. De nekem ő az első minden téren, és csak vele tudom elképzelni a szexet, vagy az előbb említett barátjával.
Kínosan érzem magam. tudom, ezekre a problémákra van megoldás, de magamtól képtelen vagyok megtalálni, és már a barátaim is kifogytak az ötletekből. Már csak az ön segítségében bízom. Remélem tud nekem segíteni :)
Bizalommal:
egy lelkes KamaszPanasz olvasó
16/L

Szakértőnk válasza a Problémák egy hosszú párkapcsolatban kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, a féltékenységed inkább abból adódhat, hogy nem tudod neki elhinni, hogy szeret téged, veled akar lenni és nem valaki mással. Talán az önbizalmaddal lehet a probléma, azzal, hogy saját magadban nem bízol eléggé, hogy jó neki veled lennie. Ráadásul úgy tűnik, hogy te magad sem bízol igazán az érzéseidben, hiszen felmerül, tetszik egy másik fiú, akivel azt írod, el tudnád képzelni a szexet. Kérdés, hogy valóban alakulóban van-e köztetek valami ezzel a fiúval, bár az alapján, hogy azt írod, a barátaid szerint elérhetetlen számodra, inkább úgy tűnik, hogy a fantáziavilágod aktivizálódott kicsit és szabaddan képzelődsz. Ez teljesen természetes, nem kell megijedned tőle, hiszen az, hogy a fantáziádban megjelenik valami, egyáltalán nem jelenti azt, hogy szeretnéd, ha a valóságban is megtörténne. Akár az is elképzelhető, hogy mivel nem bízol a barátodban, hogy veled akar lenni, a fantáziádban játszadozol a gondolattal, hogy van más fiú is a világon, akivel együtt lehetnél, hogy ne viseljen meg annyira egy elképzelt szakítás lehetősége.

Azt javaslom, a bizonytalanságok ellenére is igyekezz a barátoddal többet beszélgetni, több időt együtt tölteni, hogy erősödjön a kapcsolatotok. Csináljatok programokat, melyek közös élményeket adhatnak és akár még a kezdeti érzéseket is visszahozhatják.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor