Továbbtanulás

2012.02.16.
Kedves Szakértő!
14 éves, 8.os fiú vagyok. A tanulmányi átlagom 3,75, és ez miatt egy kicsit szomorkodom, de tudom, csakis én tehetek róla...De ez már mind1.
Először úgy volt hogy gimibe megyek továbbtanulni, és ez is volt megjelőlve elsőnek. Végül is nem lett volna ezzel probléma, hiszen Humánra mentem volna, és azokból a tantárgyakból kereken 4 egészes átlagom van. Meg amúgy is minden barátom gimibe magy. Meg is jelöltük a gimit elsőnek. Aztán 1 hét múlva anyukám az ugyan ebben a városban lévő Szakközép iskolában felfedezett egy új osztályt, ami jövőre fog indúlni. A Művészeti tagozatot. Először bele is egyeztem, mivel 5.-es korom óta Szaxofonozok, zenekarra is járok már egy éve...és ide pont fúvosokat keresnek. Ám amikor megtudtam hogy egy osztálytársam sem jelölte meg azt az osztályt, sőt még azt az iskolát is elég kevesen jelölték meg. Ez miatt elment tőle a kedvem. És még felvételizni is kéne. Mostanában rendszeresn panaszkodik anyámnak a zenetanárom, hogy felkészületlenül megyek zeneórára, meg hogy nem úgy nézek ki, mint aki felvételizni akarna. Bevallom, nem nagyon érdekel ez az osztály...De ezt nem merem megmondani a szüleimnek. Kérem segítsen. Legszívesebben mennék az osztálytársaimhoz a gimi-ba!

Szakértőnk válasza a Továbbtanulás kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod: "Legszívesebben mennék az osztálytársaimhoz a gimi-ba!". Úgy tűnik, a döntéshozásodban nagyban szerepet játszik, hogy együtt maradhatsz-e majd a jelenlegi osztálytársaiddal. Szerintem gondold azért azt is át, hogy mennyire áll közel hozzád a művészi irány, hogyan tudnád elképzelni inkább a jövődet. Az iskolaválasztás közelebb hozhat egy olyan jövőbeli irányhoz, melyet választani szeretnél. Azt javaslom, elsősorban aszerint hozz döntést, hogy szeretnél e abba az irányba elindulni, melyet a művészeti tagozat jelent. Egyébként meg, a kapcsolatok változnak idővel és talán jól éreznéd magad olyanok között, akiknek hasonló az érdeklődése, mint a tiéd. Új barátságaid is alakulhatnak, miközben a régiek is megmaradnak. Amennyiben végül tényleg úgy döntesz, hogy a gimit választod, azt javaslom, mondd el minél hamarabb a szüleidnek, elmagyarázva az indokaidat. Biztosan meg fogják érteni!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor