Főoldal / ZÖLDÖVEZET / Környezetbarát ajándékozás
  2009-12-17

Környezetbarát ajándékozás

Az ajándékozási listád csak növekszik, említést se téve arról, hogy azt a rengeteg ajándékot be is kell csomagolni. Körülbelül 2,5 millió köszöntő kártyát küldenek szét a világban a decemberi ünnepek előtt és majdnem 25 millió tonna további hulladékot termelünk ebben az időszakban. Ajándékozd meg Földünket idén ezekkel a környezetbarát ötletekkel.

- hirdetések -

Megdöbbentő adatok

Ha minden ember csak egy köszöntő kártyával kevesebbet küldene el, 50.000 köbméter papírt spórolhatnánk.

- Próbálj meg minél több köszöntő kártyát e-mailben elküldeni, ezzel is csökkentve a papírfogyasztást.

- Ha köszöntő kártyákat szeretnél küldeni, próbálj meg újrahasznosított papírból készített kártyákat beszerezni, így nem kell több fát kivágni.

- Minden tonna újrahasznosított papír 17 fát ment meg. Ezzel a 17 megmentett fával, 115 kg széndioxidot lehet lekötni és megmenteni a levegőből.

- Küldj kenderből készült köszöntő kártyákat. A hosszú rostjainak köszönhetően a kendert többször is újra lehet hasznosítani, nem úgy, mint a faalapú papírokat.

- Mindenképpen hasznosítsd újra azokat a kártyákat, amiket te kapsz és azokat, amiket nem küldesz el.

Ajándékok becsomagolása

Ha minden család csak 3 ajándékot csomagolna be újrahasznosított anyagból, akkor elég papírt tudnánk megspórolni ahhoz, hogy 45000 futballpályát befedjünk.

- Legyél kreatív. Csináljatok műalkotásokat újrahasznosított papírra a családdal és azzal csomagoljátok be az ajándékokat. Vagy használjatok szép ruhaanyagokat, régi térképet vagy újságpapírt.

- Egy brit újságnak, a „The Guardian”-nek megbízott művészei vannak, akik speciális alkotásokat készítenek az újságból, amit az emberek később csomagolópapírként is felhasználhatnak.

- Használj szép, szerves újrahasznosított papírt. Keresd fel a paporganics.com weboldalt további lehetőségekért.

- Használd fel újra a szalagot! Ha minden háztartásban csak fél méter szalagot használnának fel újra, akkor több, mint 60 000 kilométer szalagot spórolnánk, amivel egy szép csomót köthetnénk a Földre.

- Próbálj meg mást is használni a szalagon kívül, amivel hangsúlyozhatod az ajándékod – egy zsinór vagy egy ünnepi dísz is megfelelő lehet.

(Ő.B.)