haj
#Testi problémák

Csinos csíkok a hajadba

2014.08.10.
1 perces olvasási idő

Néhány jól elhelyezett melírozott csíkkal feldobhatod az uncsi és fakó hajszínedet! Ez nem is károsítja annyira a hajadat, mintha festetnéd, és mégiscsak az újdonság érzésével kecsegtet. Ráadásul olcsóbb is. Csináld magad útmutató az otthoni melírozáshoz.

A drogériákban kapható festékek sokat fejlődtek az elmúlt évtizedben. Ma már nem kell feltétlen fodrászhoz menned, ha frissíteni szeretnéd a hajszínedet. Gyorsan és egyszerűen elérheted a kívánt hatást.

A megfelelő szín kiválasztása

Amennyiben a hajad világos vagy sötétszőke, keress olyan színt ami még világosabb, bézs-szőke csíkokat kölcsönöz a hajadnak. Világos barna vagy? Keress sötét szőke vagy karamell árnyalatokat. Ha a hajad közép barna, a legjobb ha a világos vagy az aranybarna színeket választod. Amennyiben sötétebb, dauerolt vagy kémiai anyagokkal kiegyenesített, jobban teszed, ha fodrász segítségét kéred!

melírCsinálj tincs tesztet!

Kövesd a dobozon feltüntetett utasításokat! Keverj össze egy kis mennyiségű festéket és vidd fel egy tincsre a füled mögött, várj 10 percet, aztán öblítsd le, szárítsd meg és ellenőrizd az eredményt. Körülbelül egy árnyalattal kell világosabbnak lennie az eredeti hajszínednél. Ha túl világos, próbáld újra egy sötétebb árnyalattal. Nem elég világos? Vigyél fel több festéket a füled mögötti területre, várj további 5 percet és nézd meg az eredményt. Ismételd meg ezt a műveletet minden 5. percben ellenőrizve, addig, amíg el nem éred az ideális árnyalatot.

Az előkészületek

Ezekre mindenképpen szükséged lesz: alufólia, egy tiszta fogkefe, egy műanyag hajcsat, valamint a melírozó “felszerelésed”. Keverd össze a festéket az utasítások szerint, aztán tűzd fel a fedőhajak egy részét a fejed búbján.

Az arcodat keretező tincsek melírozása

Válassz le néhány cipőfűző vastagságú tincset a jobb oldalon. Csúsztass egy darabka alufóliát a tincsek alá, és használd a fogkefét a festék felviteléhez. Szeparáld el a többi hajszáladtól a fóliát. Ismételd meg a másik oldalon is.

Melírozd be a fedőtincseket is

Engedd le a feltűzött hajadat, és úgy válaszd el, mint mindig. Jelöld ki a melírozni kívánt tincseket. Ismételd meg a műveletet a másik oldalon, majd hátul is.

Befejezésként

Kilenc fóliányi hajtincsnek kell lennie, amit melíroztál. Ne aggódj, ha van festékmaradék, valószínű nem fogod mindet felhasználni. Hagyd a festéket a szükséges ideig a hajadon, aztán öblítsd le, mosd meg, ápold festett hajra való termékekkel, majd formázd, ahogyan máskor is!

(Sz. L.)