álmatlanság
#Testi problémák

Ébren maradni egy álmatlan éjszaka után

2011.11.05.
2 perces olvasási idő

Azon kívül, hogy el akarsz kerülni mindenféle éles tárgyat, illetve nagy gépet a házban, egy ébren töltött éjszaka más veszélyeket is tartogat. Sajnos ez a helyzet néha elkerülhetetlen. Ha követed ezt a három tippet az ébren maradáshoz, sokkal elviselhetőbbé válnak az álmatlan éjszaka utóhatásai.

A legjobb három tipp, hogy ébren maradj nulla alvással:

Fogd munkára az orrod!

Az agyad talán nem működik túl jól, a végtagjaid mintha csak plusz súlyok lennének, és a hajad mintha egy meggondolatlanul épített madárfészek lenne, de egy álmatlan éjszaka után a szaglásod ugyanolyan jó, mint bármikor máskor.

NE az legyen az első dolgod reggel, hogy beleszagolsz a kávédba. Kutatások kimutatták, hogy a kávé illata egyeseket inkább fáradttá, álmossá és nyugodttá tesz, mint élénkké és pörgőssé.álmos

LEGYEN nálad egy kis üveg borsmenta illóolaj, egy kis krém, ami borsmentát tartalmaz, vagy akár egy erősebb illatú borsmentás szőlőzsír. A borsmenta illata felfrissít és erőt ad. Használj egy keveset a menta olajból, krémből vagy szőlőzsírból, hogy az illat hosszasan hasson. Lélegezd be a borsmenta illatát többször is mélyen, erősen, frissítő lélegzetekkel és használd egész nap.

Barátkozz a koffeinnel!

Tehát, miután belélegezted a borsmentát, megihatod a kávédat. A nagy mennyiségű koffein nem tesz jót a szervezetednek, de egy ébren töltött éjszaka után elengedhetetlen a napi koffeinadag növelése.

A kávé, vagy ha muszáj, egy hasonlóan erős koffeines ital jó választás az ittas pillanatok lecsökkentésére nap közben. A feketekávé, vagy kávé egy csepp tejszínnel jobb, mint az üdítőitalok, illetve energiaitalok, mivel az ezekben található cukor kellemetlen energiával dobhat meg.

A zöld tea és a zöld chai tea is jó ital, hogy kibírd az ilyen nehéz napokat. Kevesebb koffein van a zöld teában, mint a kávéban. Sokkal inkább kiegyensúlyozottan leszel éber, és kevesebb a veszélye a dehidráltságnak is, mintha kávét vagy energiaitalt innál egész nap.

Vegyél egy erősítő szundit!

Az ˝erősítő szundi˝ egy misztikusnak vélt teremtmény, amely tényleg létezik. Az a tökéletes szundi, ami tökéletes ideig tart, ami után kipihenve érzed magad, és készen állsz a napi megpróbáltatásoknak (vagy legalábbis a következő pár órában).

Kutatások szerint az ideális szundi 5 és 15 perc között van. Ha kicsit is tovább tart ennél, felkeléskor tompának és mogorvának érzed magad. Ha lehetséges, az ˝erősítő szundit˝ ebéd után 1-2 órával ejtsd meg. Ebben az időben van a délutáni fáradtság csúcspontja. Állítsd be az ébresztőt a telefonodon vagy az órádon, helyezd magad kényelembe, és kapcsold ki az agyad 10 percre.

A többi trükk és tipp az ébren maradáshoz egy álmatlan éjszaka után kiegészítői lehetnek ennek a három fő tanácsnak. Frissítsd fel az arcod hideg vízzel, vagy menj ki a szabad levegőre minden órában. Ülj közel energiával teli, éber emberekhez, akik megfertőznek az élénkségükkel, és ezáltal növelik az energiádat. Sétálj, amikor valami összetett dolgot akarsz megmagyarázni, vagy döntést akarsz hozni. Bőven vannak még tanácsok, amik segítenek ébren tartani. Találd ki melyik illik hozzád és használd!

(Ő. K., helium.com)

Kapcsolódó címkék

alvás