újévi fogadalmak
#Testi problémák

Két egészséges módszer arra, hogy sikerüljön leadnod pár kilót

2010.01.16.
1 perces olvasási idő

Újévi fogadalmadat - mely szerint mindent megteszel, hogy leadj pár kilót és szép legyen a bőröd -, segítjük az alábbi két módszer ismertetésével.

- Új évben tuti abbahagyom a dohányzást. (Azért ezt az egyet még most elszívom.)
- Szénhidrátról lemondok és lefogyok minimum 8 kilót. (Persze, szigorúan csak a karácsonyi és szilveszteri nagy zabálás után.)
- Veszek egy bérletet és minden héten járni fogok edzeni, többet foglalkozom magammal. (Remélem nincs messze a konditerem, mert tuti nem fogok öt percnél többet gyalogolni.)

Sokaknál már az új év első napjaiban világossá válik, hogy teljesen felesleges volt a fogadkozás. Majd tavasszal…
Azonban akikben még ég a tűz, azoknak íme néhány hasznos tanács, hogy könnyebben tudjanak fogyni és még szebbek legyenek.

Body Wrapping, azaz a testtekercselés

A testtekercselés amerikai módszer, mellyel jó eredményeket lehet elérni az alakformálás és cellulitproblémák esetén. Méregtelenítő és salaktalanító hatása sem elhanyagolható.

Magát a kezelést nem szabad úgy felfogni, mint az egyetlen és üdvözítő megoldást a fogyókúra során. Nem érhetünk el csak ezzel nagy változásokat. Ez egy remek kiegészítő módszer, amivel még gyorsabban formába hozhatjuk magunkat.

A kezelés során a kozmetikus először átradírozza a testet, egészen bokától mell alattig. Majd ugyanezt a területet bekeni speciális krémmel, mely olyan hatóanyagot tartalmaz, amely a kötőszöveteket feszesebbé tefogyókúraszi és a zsírszövetek anyagcseréjét gyorsítja. A testet elasztikus fóliával tekeri be, mely 40 percig van rajta a páciensen.

A hatást lehet fokozni, ha meleg takarót helyez rá. Az idő letelte után egy speciális ollóval lebontja a fóliát és máris láthatóvá válik, hogy a bőrbe beszívódott hatóanyagok kisimították a cellulitos felületeket. A kezelést 5-10 alkalommal érdemes elvégezni, mely jelentős kerületcsökkentést is eredményez.

Ne feledjük, hogy a testtekercselést megelőzően és a kúra alkalmai során nagyon sok ásványvizet kell fogyasztani, mely segít az anyagcserét felgyorsítani.

A szauna

A szaunát 80-110 Celsius fokra melegítik fel. Az erek kitágulnak, vérnyomáscsökkenés következik be. 5-10 perc után kellemes hidegzuhanyt venni, mely során az erek összehúzódnak. Ezt az „ értornát” érdemes 3-4 egymás utáni alkalommal megismételni.

Rendkívüli hatása van a szervezet ellenálló képességére. Fokozza a vérkeringést és nem elhanyagolható a bőrre gyakorolt jótékony hatása: a bőr rugalmassága nő, a felső hámréteg tisztul, a faggyúmirigyek kiürülnek. Fiatalító hatása vitathatatlan, illetve a zsíros bőrűeknek kiváló terápia.

A téli hidegben jóleső, hasznos program, forró kikapcsolódás.

(N.N.)

Kapcsolódó címkék

bőr