Táplálkozás, zöldség

#Táplálkozás #zöldség

82 db cikk a témában

#barnulás
2012.03.20.

12 étel az egészségesen barna bőrért

Szeretnél napbarnított bőrt, de nem akarsz napozni? Vagy nincs is nap? Esetleg hallottál már a nap és a szolárium káros hatásairól? Az, hogy mit eszünk – és nem csak az, hogy mennyit! – fontos az egészséges megjelenés szempontjából. Egy egyszerű, tudatos út a szupermarketbe, különösen a zöldség-gyümölcs részlegre drasztikus változásokhoz segíthet.

#szója
2011.11.10.

A szója szerepe az egészséges táplálkozásban

Talán már hallottál a szójatartalmú ételekről a tévében. Azt is hallhattad, hogy a szója megelőzi a betegségeket, csakúgy, mint a rákot vagy a szívrohamot. Tehát mi is a szója, és hogyan érdemes fogyasztani?

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#zöldség
2011.08.23.

Érdemes bioterméket venni?

A biotermékek kezdetben csak bizonyos boltokban voltak elérhetőek azok számára, akik hajlandóak voltak sokkal többet fizetni a természetesebb, környezetbarát, vegyszermentes termékekért. Ma már szinte mindenhol kaphatóak, egyre kedvezőbb áron.

#vegyszer
2011.07.04.

Vegyszerek a gyümölcsökben és a zöldségekben

Azon a legújabb listán, mely az erős vegyszerekkel (peszticidek, herbicidek) kezelt élelmiszereket tartalmazza, olyan ismerős zöldségek-gyümölcsök és más élelmiszerek is szerepelnek, amiket eddig biztonságosnak és egészségesnek véltünk.

#előétel
2011.06.27.

A legjobb és legrosszabb előételek

Az éttermi vacsora során nem mindegy, hogy milyen előétel kerül az asztalra. Mert könnyen megeshet az is, hogy a főételt is meghaladó kalóriamennyiséget csemegézel be már az elején, ami egészségtelen.

#étel
2011.06.17.

Mi és mennyi kerüljön a tányérra?

Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző, 19 évig tomboló fogyókúrás elképzelést, amely az élelmiszer-piramisról szólt. A napi élelmiszer-beviteled felét zöldség és gyümölcs képezze, valamilyen tejtermékkel megspékelve!

#kate middleton
2011.04.29.

Kate Middleton diétájának titkai

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.

#tini sport
2011.04.18.

Hogyan válhat egy tini sportlegendává?

„Szeretném megtudni, hogy mennyi fehérjére van szükségem. 14 éves, 172 centi magas, 51 kg vagyok, az iskolában focizom és súlyt emelek. Szeretnék egy kis súlyt magamra szedni és izmot növelni.

#élelmiszer
2011.02.27.

A 10 legegészségesebb élelmiszer

Nem kell egyből olyan ijesztő dolgokra gondolni, mint a búzacsíra, a búzakorpa vagy a tofu. Ugyanis a listát nem biomániás, vegetáriánus emberkék állították össze, hanem olyanok, akik próbáltak tekintettel lenni mindenki ízlésére, kérdés az, hogy mennyire sikerült.