Táplálkozás, zöldség

#Táplálkozás #zöldség

82 db cikk a témában

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#rák
2016.02.27.

Szuperkaják a rák megelőzésére

A fitonutriensek olyan növényi anyagok, melyek fogyasztása nagymértékben segíti a rák, és egyéb (szív- és érrendszeri) betegségek kialakulásának megelőzését. Vajon mely ételekben találhatóak meg nagy mennyiségben?

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#ananász
2016.01.27.

Gyógyító zöldségek és gyümölcsök

Így télen, a járványok idején jól jöhet, ha ismerjük, hogy mely ételekből szerezhetjük meg a szükséges vitaminokat szervezetünk számára. Talán sokan nem is tudjátok, de bizonyos zöldségek és gyümölcsök még megbetegedés idején is a segítségünkre lehetnek.

#életmód
2016.01.01.

Változtass az életmódodon!

Létezik egy jobb megoldás: hagyd el a „mindent vagy semmit” jellegű megközelítéseket, és helyette inkább változtass egy-két dolgot a napi rutinodon, hogy egészségesebben élj!

Mely ételek okozhatnak hasmenést?
#hasmenés
2015.09.23.

Mely ételek okozhatnak hasmenést?

Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#egészséges étel
2015.06.22.

A 28 legegészségesebb étel

Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és más kívánatos vegyületekkel, ráadásul csökkentik a szívbetegség, cukorbetegség és a daganatok kialakulásának kockázatát is. A 28 legegészségesebb étel között biztos te is megtalálod a kedvenceidet!

#nyár
2015.06.21.

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#haj
2015.02.18.

10 élelmiszer, amely ápolja a hajadat

A dús hajzuhatag minden ember álma, de sajnos vannak, akik hajlamosak a kopaszodásra, míg másoknak vékony szálakat szánt a genetika. Viszont néhány élelmiszer rendszeres fogyasztásával túljárhatsz a természet eszén, és megtarthatod, szépítheted, ami a fejeden van!

#egészséges táplálkozás
2015.01.27.

Egészséges élelmiszerek, egészségünk érdekében

Aki azt állítja, hogy az egészséget nem lehet megvenni, nagyot téved. A titok nyitja: tudni kell, mit vesz meg az ember. Ha megveszel egy, vagy akár több terméket is az alábbi vásárlólistáról, már jó úton haladsz az egészséges életmód felé.

#életmód
2014.12.01.

Egy kamasz lány, aki bebizonyítja, az életmódváltás igenis lehetséges

"Sokan nehezen hiszik el, hogy nem azért eszek salátát vacsorára és zabkását reggelire, mert ezt kell, hanem mert ezt kívánom. Szerintem csak hozzáállás kérdése. Az életmódváltás igenis lehetséges." - véli Gökler Krisztina, egy húsz éves kamasz lány, aki három évvel ezelőtt úgy döntött, változtat az életén, és azóta másokat is erre motivál.

#nass
2014.08.27.

Mikor és hogyan együnk zöldséget és gyümölcsöt?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.