#Táplálkozás #zöldség

88 db cikk a témában

#répa
2019.10.10.

Amit a béta-karotinról tudni érdemes

A béta-karotin egy karotinoid, amely a növényi pigmentek, színezőanyagok egyik csoportját alkotja. Olyan típusú antioxidáns, amely az emberi szervezetbe kerülve rövid idő alatt A-vitaminná alakul át.

#bőrápolás
2019.08.14.

4 zöldség a gyönyörű bőrért

Szeretnél javítani a megjelenéseden anélkül, hogy drága szépségápolási szerekre költenél? Az igazság az, hogy a szépség nem is kerül sok pénzbe. Valójában csak annyit kell tenned, hogy tudatosabban élsz, odafigyelsz arra, hogy mit eszel, és megbizonyosodsz arról, hogy ami a tányérodra kerül, nemcsak az egészségednek tesz jót, hanem a bőrödnek is. Szerencsére az egészség és a szépség kéz a kézben járnak, ami azt jelenti, hogy amíg egészséges maradsz, megmarad a természetes vonzerőd is.

#savanyú káposzta
2017.10.05.

Savanyú káposzta: az igazi multivitamin

A savanyú káposztából számtalan ízletes étel készíthető, ám nem csak ezért szeretjük. A savanyú káposzta, és annak leve ugyanis tele van vitaminokkal, a bélrendszerre jótékony hatással van, felpörgeti az anyagcserét és a daganatos sejtek szaporodását is meggátolhatja. Valóságos vitaminbomba!

#fogyókúra
2016.11.02.

Ételek, melyekkel könnyebben fogyhatsz

Már több fogyókúrás módszert is kipróbáltál, teljesen hatástalanul? Szeretsz nassolni, vagy csak időnként rád tör a cukoréhség? Az alábbi ételek nem csak a cukoréhséget csillapítják, de rendszeres fogyasztásukkal könnyen megszabadulhatsz a felesleges kilóidtól!

#egészséges táplálkozás
2016.07.12.

A legegészségesebb gyümölcsök és zöldségek

Az alábbi gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az olyan súlyos betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség, vagy a szív különböző megbetegedései, vagy a sokak szemében ennél is fenyegetőbb rák.

#saláta
2016.07.01.

Jégsaláta, madársaláta, endívia - Lássuk, mit kell tudnunk a salátafélékről

A tavasszal virágzásnak indult természet a nyári hónapokban még inkább elkényeztet minket színes, friss, változatos gyümölcs- és zöldségfélékkel. A kiegyensúlyozott táplálkozás kiemelten fontos eleme a zöldségfogyasztás, melyen belül örvendetesen nő a saláták választéka és mennyisége. Azonban sokaknak a saláta szóról még mindig csupán a tojásos nokedli mellé fogyasztott fejes saláta jut eszébe. Hallottál már a radicchioról, az endíviáról, a batáviáról vagy a lolloról?

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#okostányér
2016.06.02.

Mit és hogyan együnk? Ebben segít az Okostányér

Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség egyes élelmiszercsoportok kizárására az étrendből. Ehelyett a különböző élelmiszerek rugalmas kombinációjával válik kézzelfoghatóvá a hétköznapok szintjén az egyéni igények, preferenciák, kulturális hagyományok figyelembevételével az egészséges táplálkozás.

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#egészséges táplálkozás
2016.03.27.

Ünnepi kalóriák: ne ess túlzásokba húsvétkor sem!

A húsvéti menüsor legalább annyira megterhelő és kalóriadús lehet, mint a karácsonyi lakomák. Gondolom, tavasszal mindent megteszel annak érdekében, hogy beleférj a fürdőruhádba. Ne hagyd, hogy ez a sok munka és a rengeteg erőfeszítés kárba vesszen!

#c-vitamin
2016.03.15.

A C-vitamin természetes forrásai

A C-vitamin hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti az immunrendszerünket, valamint elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamin erős szövetséges, ha el akarod kerülni a megfázást és egyéb betegségeket, így tél vége felé! A kalciummal és a vassal társítva nélkülözhetetlen egy-egy méregtelenítő kúra során.

#migrén
2016.03.10.

Migrént okozó ételek

Ha már tapasztaltad a migrénes (avagy krónikus) fejfájást, akkor tudod, hogy milyen kellemetlen tud lenni. Tudtad-e, hogy akár egyes ételek és italok is kiválthatják? Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel, illetve iszol, csökkentheted vagy akár meg is előzheted a fájdalmakat!

#rák
2016.02.27.

Szuperkaják a rák megelőzésére

A fitonutriensek olyan növényi anyagok, melyek fogyasztása nagymértékben segíti a rák, és egyéb (szív- és érrendszeri) betegségek kialakulásának megelőzését. Vajon mely ételekben találhatóak meg nagy mennyiségben?

#étel
2016.02.13.

9 étel, ami feltétlenül legyen a kolis hűtődben

Közeledik a lenge ruhák időszaka, már csak néhány hónap és lekerülnek a vastag pulcsik, amikor mindenki elkezd az alakja miatt aggódni. Itt az ideje, hogy odafigyelj arra, miket is tárolsz a kolis hűtődben! Az ételek, amiket választasz, legyenek frissek, egészségesek, sokoldalúak – és persze olcsók is. Ne pakold tele a hűtőt cukros, mikrózható műkajákkal vagy szénsavas üdítőkkel!