Táplálkozás, vegetáriánus

#Táplálkozás #vegetáriánus

25 db cikk a témában

#hús
2011.12.06.

A vegetáriánus étrendről tudományosan

Minél szigorúbban vegetáriánus valaki, annál jobban kell figyelnie az étrendjére, mert hiánybetegségek fenyegetik. A növényi ételekben kulcsfontosságú tápanyagok csak kis mennyiségben fordulnak elő vagy nincsenek, illetve nem szívódnak fel a bélből - hívja fel a figyelmet az Európai Táplálékinformációs Tanács folyóirata, a Food Today, amely áttekinti a kérdés táplálkozástudományi szempontjait.

#szója
2011.11.10.

A szója szerepe az egészséges táplálkozásban

Talán már hallottál a szójatartalmú ételekről a tévében. Azt is hallhattad, hogy a szója megelőzi a betegségeket, csakúgy, mint a rákot vagy a szívrohamot. Tehát mi is a szója, és hogyan érdemes fogyasztani?

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”

#vegetarianizmus
2011.03.15.

A vegetarianizmus

A vegetáriánus táplálkozás újabban keletkezett jelenség. Az elmúlt évek kutatásai rámutattak, hogy a nyugati típusú táplálkozás, vagyis az, hogy nagy mennyiségű húst, húskészítményt, cukrot, zsírt, illetve finomított lisztet fogyasztunk, számos káros hatást gyakorol az egészségünkre.

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#vegetáriánus
2010.08.05.

Vitaminpótlás vegetáriánusoknak

Sokan azt gondolják, azzal, hogy lemondanak a húsevésről, mindent megtettek az egészséges táplálkozás érdekében, holott ez a táplálkozási forma is rejthet magában veszélyeket, ha nem vagyunk elég tájékozottak.

#vegetáriánus
2010.05.11.

A vegetáriánus étrend hatásai

Ha vegetáriánus vagy, vagy éppen azzá készülsz válni, a kiegyensúlyozott táplálkozásra nagy hangsúlyt kell fektetned. Noha a vegatariánizmusnak sok pozitív hatása van, kamaszoknak nem ajánlott a szigorú vegetáriánus étrend, mivel ebben az életkorban különösen sok proteinre és kalciumra van szükséged.

#vegetarianizmus
2010.01.14.

Egy zöldebb út: a vegetarianizmus

Lehet, hogy te is voltál már egy kis időre vegetáriánus. Esetleg azóta tartod magad a húsmentes étkezéshez? Mi vezetett arra, hogy ezt az életmódot válaszd? És milyen hatásai vannak a vegetarianizmusnak tágabban vett jólétünkre, a Föld egészségére?