#Táplálkozás #nassolás

61 db cikk a témában

#elhízás
2015.09.05.

Az elhízáshoz vezető okok

Tinikorban szinte senki sincs megelégedve a testével, és igencsak bosszantó az a pár kiló felesleg. Ám ha te magad nem szereted a tested, akkor hogyan várhatod el azt mástól? Ha azonban tudod, mik az elhízáshoz vezető okok, talán könnyebb lesz változtatni az addigi életstílusodon és elfogadni magad olyannak, amilyen vagy.

#szakítás
2015.08.01.

Mit egyél szakítás után?

Ha épp szerelmi bánat gyötör, természetes, hogy vigaszra van szükséged. Búfelejtőnek ajánlani szeretnénk néhány laktató finomságot, amelyek ízvilága remélhetőleg neked is meghozza az életkedvedet.

#nyár
2015.06.21.

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

#csoki
2015.05.04.

Mindent a csokiról

Bár az emberek kétségkívül több csokit vásárolnak és esznek meg Valentin-nap, Húsvét vagy Karácsony alatt, mégis nyugodtan kijelenthető, ez egy 4 évszakos édesség, különösen a gyerekek számára. Most nézzük, hogy a tévhitekkel ellentétben milyen hasznos is tud lenni a csokievés!

#nass
2015.04.30.

Hosszú hétvége nass-mentesen

Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a napfényt május elseje jóvoltából! Rebeka kipróbálta, milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzi a nasikat az étrendjéből.

#suli
2015.04.20.

Suli-büfé: szabályok és intelmek

Sajnos az iskolai büfék általában nem a tápanyagban gazdag ételekről és nassolnivalókról híresek. Ha észben tartasz néhány apró szabályt, akkor nyugodtan és egészségesen töltheted tízórai és ebédszüneteidet, anélkül hogy éhes maradnál!

#nasi
2015.03.06.

A 10 legjobb nassolnivaló

Gondold gyorsan át: miből készültek a legutóbb elfogyasztott nasijaid? Mit ettél az iskolában, otthon, vagy lefekvés előtt? Ha az esetek legalább felében cukros édességeket, koffeines italokat és gyorséttermi ételeket fogyasztasz az étkezések között, akkor ez sem a diétádnak, sem a hangulatodnak nem tesz jót.

#táplálkozás
2015.02.28.

Ne hízz hétvégén!

Hétköznap lelkesen edzel a konditeremben, de a mérleg mégis csúnya értéket mutat alattad A hétvégi kiadós étkezések óriási súlytöbbletet idézhetnek elő!

#nassolás
2015.01.19.

Nassolj egészségesen!

A napközbeni nem tervezett étkezéseket szokás nassolásnak nevezni. Általában ilyenkor magas kalóriatartalmú és hasznos összetevőket csak kis arányban tartalmazó élelmiszereket fogyasztunk.

#étkezés
2014.08.02.

Okosan az étteremben

Az éttermi étkezés csábít a bőséges, kalóriadús ételek fogyasztására. Szüleink arra tanítanak, hogy amit a tányérunkba raknak, azt illik megennünk. Otthon ez igaz lehet, de mi a helyzet az étteremben? Néhány tipp: hogyan éljünk éttermi kaján, anélkül, hogy meghíznánk?

#táplálkozás
2014.05.25.

Ész nélküli evés: 6 tévhit leleplezése

Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.

#túlsúly
2013.11.21.

Lehet, hogy csak az agyad éhes?

Az elhízáshoz gyakran egy-egy apróság is elég: ha például az agyunk nem megfelelő módon reagál a csokoládéra. Amennyiben az édesség által alaphelyzetben kiváltott boldogsághormon-termelés elmarad, agyunk elégtelennek veszi a bevitt táplálékot és további élelmet követel...

#chips
2013.04.10.

Kevesebb chipset és energiaitalt vásárolunk

A népegészségügyi termékadó bevezetésével a bizonyítottan egészségkárosító összetevőket tartalmazó termékek fogyasztása, kínálata és forgalma is csökkent. A fogyasztás visszaesésében nem csak az áremelkedésnek volt szerepe, hanem annak is, hogy a vásárlók a bizonyítottan egészségkárosító élelmiszerektől egyre tudatosabban elfordulnak.

#csoki
2012.12.11.

A csoki csak ront a pattanások helyzetén?

Előfordulhat, hogy amit anyukád mondott sokáig, igaz lehet! A csoki igenis rosszabbá teheti az aknék és a pattanások helyzetét, legalábbis egy előzetes tanulmány eredménye szerint. Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen legalább 20 gramm csokoládét esznek az átlagos pattanásszám 4-ről egészen 70-re is felszökött, ami valljuk be, nem kevés.

#magas vérnyomás
2012.12.01.

Sok TV = magas vérnyomás?

Egy legutóbbi kutatás szerint a túlzott tévénézés vérnyomásproblémákat okozhat a gyerekek, különösen a tinik körében. Napjainkban ugyanis a magas vérnyomásos esetek egyre fiatalabb korban kezdődnek. Ha pedig a mai eredményeket összehasonlítjuk a 3 évtizeddel ezelőttiekkel, az eredmény lesújtó.