Táplálkozás, emésztés

#Táplálkozás #emésztés

74 db cikk a témában

#tisztítókúra
2015.02.19.

A tisztítókúrákról és a méregtelenítésről

Idén február 18-án vette kezdetét a nagyböjt, amelyet talán már alig-alig ismernek az emberek, viszont a tavasz közeledtével tartott különféle tisztítókúrák egyre népszerűbbek az utóbbi években. A tisztítókúrák alapvetően évszázadok óta jelen vannak az életünkben, s valójában rokonságot mutatnak a böjtökkel. A fő céljuk az, hogy a méreganyagok eltávozzanak a szervezetből, a szervezet ezáltal egészségesebbé váljon, alapvető anyagcsere-folyamatai élénkebben működjenek.

#emésztés
2014.11.19.

8 tévhit az emésztésről

Ne nyeld le a rágód, mert a gyomrodba ragad! Ne emelj, mert sérvet kapsz! Ne egyél babot, mert... Ugye ismerősek ezek a mondatok? Pedig ezek igazságtartalma igencsak megkérdőjelezhető. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket az emésztéssel kapcsolatban.

#cisztás fibrózis
2014.10.02.

Mit egyen, aki cisztás fibrózisban szenved?

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#nass
2014.08.27.

Mikor és hogyan együnk zöldséget és gyümölcsöt?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.

#szag
2014.08.15.

A zsíros étrend tönkreteszi a szaglást

Floridai kutatók felfedezték, hogy az elhízás nemcsak több krónikus betegség kockázatát növeli, de a súlygyarapodás a szaglásra is hatással van. Kísérletükben a magas zsírtartalmú étrenden élő egereknél, a szaglás csökkenését igazolták.

#egészséges étel
2014.07.26.

Reggeli egészségesen

Azok a tinik, akik megfelelően reggeliznek, sokkal magasabb vitamin- és tápanyagszinttel rendelkeznek, mint az első étkezést kihagyó társaik. Magyarul egészségesebbek!

#reggeli
2014.07.06.

Reggelizz okosan!

Valószínűleg ezerszer hallottad már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez így igaz, a helyes reggeli megalapozza a napodat. Energiát ad egész napra! Mielőtt elindulnál a suliba, vagy nekikezdenél a hétvégi teendőidhez ülj le, és egyél valami egészségeset!

#gyomorbetegség
2014.05.29.

A túl sok só és a gyomorfekély

A sófogyasztást eddig főként a magas vérnyomással hozták összefüggésbe. A gyomorban jelenlévő túlzott sókoncentráció nagyobb aktivitásra készteti a Helicobacter Pylori baktériumot, ami jelentősen növeli a gyomorfekély kockázatát – állítják amerikai tudósok. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a betegség tüneteiről és kezeléséről beszélt.

#cukorbeteg
2014.03.12.

Előzd meg a cukorbetegséget diétával!

A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.

#táplálkozási rendellenesség
2013.01.28.

A karcsúság ára

Rengeteg problémával kell megküzdenünk az életben. Van, hogy az iskolai stressz vagy a családi gondok jönnek közbe. Egy biztos, a problémáidat ne úgy oldd meg, mint ahogy a következő történetben egy lány megpróbálta. Mert, mint kiderült, nem segített ezzel, hanem még ártott is magának.

#csoki
2012.08.24.

Életmentő lehet a csoki?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.