Feketeáfonyát memóriajavításra
A memóriajavító ételek listája meglehetősen hosszú. Nézzük csak! Ide sorolják például a brokkolit, a sárgarépát, a hagymát, a paradicsomot, az almát, a gránátalmát, a szójababot, az osztrigát, a pulykát, a lazacot, a tonhalat, a mogyorót, a mandulát.
- hirdetések -
Mire jó az áfonya?
A feketeáfonya és az emlékezőképesség fejlesztése közötti összefüggés nemcsak szóbeszéd, ugyanis az áfonya tele van antioxidánsokkal. A speciális anyag neve, amit a fekete áfonya tartalmaz, antocianin. Az antocianinok a flavonoidok osztályába sorolhatók.
Az elvégzett kísérlet eredményei szerint a feketeáfonyában lévő antioxidánsok javítják az agy vérellátását és oxigénszintjét.
A kutatás során eltérő korú személyeket tartottak feketeáfonyás diétán. Az eredmények egyértelműen bizonyították a feketeáfonya kognitív funkciókat fejlesztő hatását.
Teszteld le te is! Egy próbát megér, és ráadásul finom is!
(KamaszPanasz - B.M.)