Szülőknek, fia

#Szülőknek #fia

331 db cikk a témában

#illegális szer
2014.03.12.

A fiatalok harmada már kipróbált valamilyen drogot

A hazai lakosság kábítószer fogyasztókkal szembeni előítélete hatalmas, annak ellenére, hogy a kábítószer fogyasztás hazánkban alulmúlja az uniós átlagot. Az a puszta tény, hogy hazánkban a legnagyobb problémát a dohányzás és az alkohol jelenti, kevesen azonosulnak, nem ritkán a szülők is megengedik akár 18 éves kor alatt is a fogyasztásukat.

#alkohol
2014.03.11.

Hogyan beszéljen gyermekével az alkoholról?

Azt, hogy toleráns szülőként vagy szigorúan álljon hozzá az alkohol kérdéséhez, nem könnyű eldönteni. Pár tanáccsal szeretnénk segíteni Önnek abban, hogyan közelítsen a témához.

#szülő
2014.03.07.

Mit érez egy problémás tini?

A szülők jól ismerik, mekkora kihívást jelent elviselni egy problémás tinédzser viselkedését. Sokan azonban nincsenek tudatában azzal, hogy a nehezen kezelhető tinédzserek milyen fájdalmat és zavarodottságot éreznek magukban. A problémákkal küszködő tinédzserek ugyanis belső fájdalmukat és zavarodottságukat viselkedésükkel próbálják leplezni.

#szülő
2014.02.28.

Mit nem szeretnek a tinik a szüleikben?

Elgondolkodott már valaha azon, hogy a tini gyermeke miért olyan ellenséges Önnel? Nem mindig a tiniben van a hiba. Általában a helyzet szüli az ellenségeskedést, és Ön is sokat tehet azért, hogy a gyermeke gorombaság helyett kedvességgel forduljon Önhöz.

#szülő
2014.02.28.

Amikor a tini hazudik a droghasználatról

Ebben a cikkben a tinik leggyakoribb, drogokkal kapcsolatos hazugságait vesszük végig, illetve elmondjuk, hogy mit tehet egy szülő, hogy túllépjen a fájdalmán és mérgén és ismét biztonságban tudhassa gyermekét.

#beszélgetés
2014.02.26.

Hogyan beszéljen gyermekével a randizásról?

Amikor a tiniket elkezdi foglalkoztatni az első randi gondolata, akkor a szülők stressz-szintje a plafonig ugrik, érzelmeik pedig a hullámzó tengerre kezdenek hasonlítani.

#videójáték
2014.02.12.

Gyilkos videójátékok

A XXI. század szülőinek minden eddiginél tudatosabban kell a játékokat ellenőrizniük, engedélyezniük vagy éppen tiltaniuk. Mivel szinte korlátlan mennyiségben özönlik az erőszaktól és szexualitástól hemzsegő képi anyag a gyerekek felé, nehezebb megítélni, hogy pontosan mi káros és mi nem.

#problémás gyerek
2014.01.29.

A szülő hibája, ha problémás a gyerek?

A szülők gyakori félelme, hogy ők maguk a felelősek a gyerekük problémáiért, ezzel azonban nem segít a gyermekének, sőt, feleslegesen marcangolja önmagát. Ehelyett gondolkodjon azon, hogy hogyan tud a lehető legjobban segíteni a gyermekének!

#túlsúlyos
2014.01.28.

Mit tehet, ha gyermeke túlsúlyosnak érzi magát?

„Anya, én kövér vagyok?” Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre valójában igen nehéz válaszolnia egy szülőnek. Hogyan segíthet a gyerekének, hogy egészséges önképe és önértékelése legyen, a tényleges testsúlyától függetlenül?

#problémás gyerek
2014.01.24.

A problémás gyermek ismertető jelei

Arra a fiatalra mondjuk azt, hogy problémás, akinek negatív, kirívó, rossz viselkedése bajba sodorja magát és esetleg a körülötte élőket. Ha a problémás viselkedés továbbra is folytatódik, akkor a fiatal nem válik boldog és sikeres felnőtté.

#közössségi oldal
2014.01.21.

Biztonsági tippek a közösségi oldalak használatához

Egy felmérés szerint a mai digitális világban a tinik kétharmadának van már valamilyen profilja egy vagy több közösségi oldalon, de van, hogy ugyanazon portálon több felhasználói fiókkal is jelen vannak. Ráadásul ezeket intenzíven látogatják is, a többség akár napi több órát is eltölt a monitort bámulva és teljesen elmerülve az online világban.

#depresszió
2014.01.15.

A kezeletlen depresszió veszélyei

Ha nem veszik észre és kezelik még időben a tiniknél fellépő depressziót, akkor a következmények igen súlyosak lehetnek, akár halálos kimenetelű tragédiába is torkollhatnak.