Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#beszélgetés
2014.02.26.

Hogyan beszéljen gyermekével a randizásról?

Amikor a tiniket elkezdi foglalkoztatni az első randi gondolata, akkor a szülők stressz-szintje a plafonig ugrik, érzelmeik pedig a hullámzó tengerre kezdenek hasonlítani.

#nevelés
2014.02.13.

Hogyan kezelje szülőként az első tiniszerelmet?

Az első szerelem számtalan film, dal és megannyi könyv témája, na és persze a szülői aggodalom oka is. Igaz ugyan, hogy tinédzser fia vagy lánya életében ez az egyik legizgalmasabb időszak, a szüleiknek sok fejtörést okozhat. Hogy megkönnyítsük az utazást gyermeke érzelmi hullámvasútján, felsoroltunk 5 tippet, amely segíthet átvészelni ezt az izgalmas, ám zavaros időszakot.

#videójáték
2014.02.12.

Gyilkos videójátékok

A XXI. század szülőinek minden eddiginél tudatosabban kell a játékokat ellenőrizniük, engedélyezniük vagy éppen tiltaniuk. Mivel szinte korlátlan mennyiségben özönlik az erőszaktól és szexualitástól hemzsegő képi anyag a gyerekek felé, nehezebb megítélni, hogy pontosan mi káros és mi nem.

#szerelem
2014.02.11.

Amikor a tini gyerek elvakul a szerelemtől

A szerelem egyik pillanatról a másikra érkezik: például egy új diák az osztályban vagy a baráti körben, esetleg egy régi barátság vált át szerelemmé. Általában ártalmatlan diákszerelem lehet, de jó, ha fokozottan figyel ilyenkor a gyermekére.

#gyerek
2014.02.04.

Hogyan ossza meg gyermekével a rákdiagnózist?

Bizony nem egyszerű feldolgoznia, ha Önt vagy bármely más családtagját rákkal diagnosztizálták. A legnehezebb mégis az, amikor a gyerekeivel kell közölnie a rossz hírt. A KamaszPanasz összegyűjtött néhány tippet, hogy segítségére legyen.

#problémás gyerek
2014.01.29.

A szülő hibája, ha problémás a gyerek?

A szülők gyakori félelme, hogy ők maguk a felelősek a gyerekük problémáiért, ezzel azonban nem segít a gyermekének, sőt, feleslegesen marcangolja önmagát. Ehelyett gondolkodjon azon, hogy hogyan tud a lehető legjobban segíteni a gyermekének!

#túlsúlyos
2014.01.28.

Mit tehet, ha gyermeke túlsúlyosnak érzi magát?

„Anya, én kövér vagyok?” Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre valójában igen nehéz válaszolnia egy szülőnek. Hogyan segíthet a gyerekének, hogy egészséges önképe és önértékelése legyen, a tényleges testsúlyától függetlenül?

#problémás gyerek
2014.01.24.

A problémás gyermek ismertető jelei

Arra a fiatalra mondjuk azt, hogy problémás, akinek negatív, kirívó, rossz viselkedése bajba sodorja magát és esetleg a körülötte élőket. Ha a problémás viselkedés továbbra is folytatódik, akkor a fiatal nem válik boldog és sikeres felnőtté.

#gyermek
2014.01.22.

Mit tehet, ha gyermeke túl magasra teszi a lécet?

Mi mást szeretne egy szülő jobban, mint azt, hogy gyermeke boldog és sikeres legyen, és elérje azt, amit célul tűzött ki maga elé. A felnőttek viszont - a nagyobb élettapasztalatuknak köszönhetően - hamar észreveszik a gyermekük sikerét veszélyeztető buktatókat és nehézségeket. De mi van akkor, ha gyermeke túl magasra tette a lécet, túl magasak a saját magával szemben támasztott elvárásai? Mit tehet Ön ilyen helyzetben?

#közössségi oldal
2014.01.21.

Biztonsági tippek a közösségi oldalak használatához

Egy felmérés szerint a mai digitális világban a tinik kétharmadának van már valamilyen profilja egy vagy több közösségi oldalon, de van, hogy ugyanazon portálon több felhasználói fiókkal is jelen vannak. Ráadásul ezeket intenzíven látogatják is, a többség akár napi több órát is eltölt a monitort bámulva és teljesen elmerülve az online világban.

#szülő
2014.01.17.

Hogyan beszélgessen gyermekével?

Ha a kamaszgyermeke nem hajlandó szót fogadni, és nem hallgat Önre, akkor se csüggedjen! Számos olyan dolog van, amit megtehet annak érdekében, hogy kettejük kommunikációja érdemben fejlődjön és eredményesebb legyen. A következő három alapelv segíthet abban, hogy közeledhessen gyermekéhez, és megtalálhassák a közös hangot.

#depresszió
2014.01.15.

A kezeletlen depresszió veszélyei

Ha nem veszik észre és kezelik még időben a tiniknél fellépő depressziót, akkor a következmények igen súlyosak lehetnek, akár halálos kimenetelű tragédiába is torkollhatnak.

#homoszexuális
2014.01.14.

Mit tegyek, ha a gyermekem más?

Mit tegyen a szülő, ha kamasz gyermeke bevallja, a saját neméhez vonzódik? Hogyan tud segíteni neki az újonnan felfedezett identitás elfogadásában? Sokkal több szülőt érint ez a tabudöntögető kérdéskör, mint gondolnánk, nekik nyújt hasznos tanácsokat a következő cikk.