Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

Kokain és crack: amit a szülőknek tudni kell
#kokain
2013.07.03.

Kokain és crack: amit a szülőknek tudni kell

A szülők sokat hallanak a kokain és a crack nevű drogokról, de talán nem is tudják, hogy pontosan mik is ezek és hogyan kell elképzelni őket. Mi most összegyűjtöttük mindazt, amit érdemes ezekről a szerekről tudni.

#szülő
2013.06.07.

Beszélgetés az orális szexről

Manapság, mikor az orális szex témája naponta vitatott a médiában, a szülőknek fel kell készülniük arra, hogy megválaszolják kamasz és kiskamasz gyermekük ezzel kapcsolatos kérdéseit. Összeszedtük a kamaszok közt a témában terjedő leggyakoribb tévhiteket, és tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy Ön hogyan magyarázhatja meg ezeket csemetéjének.

#nevelés
2013.06.02.

Randierőszak - Mit tehet a szülő?

Egyre gyakoribb a randierőszak, az áldozatok pedig nem mernek senkinek se beszélni róla, legfőképp a szüleiknek nem. Mit tehet az a szülő, aki úgy érzi, hogy gyermeke bajban van? Gogyan védheti meg őt?

#őrület
2012.12.30.

2012 legveszélyesebb kamaszőrületei

Akár egy száguldó kocsin való szörfözésről, akár drogbuliról legyen szó, van néhány kamasz, aki semmitől sem fél, és képes bármire egy kis adrenalinért. A játékon és a szórakozáson túl rengeteg veszély rejlik a mai tinik világában. Nem árt odafigyelni arra, mit tart vagánynak kamasz gyermekünk vagy annak barátai, hiszen könnyen veszélybe sodorhatja magát anélkül, hogy felfogná, mennyire veszélyes is az, ami számára csak egyszerű bátorságpróbának tűnik. Íme, 2012 legveszélyesebb őrületei.

#energiaital
2012.11.21.

A túl sok energiaital veszélyes a gyerekekre

Azok, akik nem szoktak a koffein tartalmú italok fogyasztásához, a túladagolás akár halálhoz is vezethet. Mégis a rosszullétről beszámoló személyek 77 százaléka 18 év alatti fiatal volt, köztük 8-10 éves gyermekek is.

#szex
2012.11.12.

Hogyan beszéljen gyermekével a szexről?

Halogatni lehet ugyan a beszélgetést a kamasz gyermekkel, de előbb vagy utóbb túl kell lenni rajta. Beszélni a szexről a tizenéves kamasz gyereknek? Hogyan, mikor és miről beszélgessen gyermekével? Összegyűjtöttünk 9 jó tanácsot, amely segíthet.

#üdítő
2012.08.15.

Túl sok cukros üdítőt isznak a kamaszok

A cukrozott és szénsavas üdítők fogyasztása csökkenő tendenciát mutat, de a tinik jó része még mindig nem vesz tudomást a kockázatokról - állítja egy tanulmány.

#problémás viselkedés
2012.07.18.

Nem kívánunk megmentők lenni, csak segítők: interjú egy addiktológussal

Nem minden kipróbáló válik függővé, gyógyult szenvedélybeteg viszont nincs - mondja Telek Ervin salgótarjáni addiktológus. A szakember elmondta: Nógrád megyében évente több fiatal is meghal drogfogyasztás következtében, de a szomorú tény mégsem jelent visszatartó erőt: továbbra is tenni kell például azért, hogy végzős középiskolások ne kábítószer befolyása alatt menjenek érettségizni.

#gyerek
2012.06.28.

Anabolikus szteroidok: gyermekét is veszélyeztetheti

Az anabolikus szteroidok szintetikus (mesterségesen előállított) vegyületek, melyek felépítésük és hatásuk alapján igen hasonlóak a férfi nemi hormonhoz, a tesztoszteronhoz. Eredeti felhasználásuk szerint gyógyászati célú készítmények, a vérszegénység (anémia) és a tesztoszteronhiány kezelésére fejlesztették ki. Nagyon fontos, hogy az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket csak orvos írhatja fel, és csak szigorú orvosi utasítás alapján használható.

#vészhelyzet
2012.06.02.

Kamaszkori vészhelyzetekre SOS megoldások

Mit is jelent az, hogy vészhelyzet? A könyv szerzői szerint minden, amit a kamasz annak gondol. Lehet az egy nagyobb pattanás a randi előtt, néhány feleslegesnek ítélt kiló, de akár komoly drogprobléma, vagy lábtörés. Könyvükkel az a céljuk, hogy megismertessék ezeket a helyzeteket, segítséget nyújtsanak a megértésükhöz, megoldásukhoz és sok esetben a megelőzésükhöz.

#mérgezés
2012.03.31.

A kamaszokat is fenyegeti a mérgezés

A vegyi anyagok minden háztartásban megtalálhatók, így fontos, hogy már a gyermekekben is tudatosítsuk: a nagymama gyógyszere nem játék; a tisztítószerek ugyan szép színesek, ám mérgezőek. A legjobb, ha ezeket olyan helyen tároljuk, ahol a gyermekek nem férnek hozzá.

#nem kívánt terhesség
2012.03.15.

Segítsen tini gyerekének elkerülni a nem kívánt terhességet!

A tini (nem kívánt) terhességek számának alakulásában 1991-2005 között jelentős visszaesés volt érezhető, most azonban újra emelkedő tendenciát mutatnak a statisztikák. Egy felmérés szerint a tini terhességek mértékének növekedése 4%-os mértékű volt 2005-2006 között, ami aggodalomra adhat okot az egészségügyi szakértők és a szülők számára, valamint a lehetséges okok felderítésére készteti az egészségügyet.

#etikai kódex
2012.03.09.

Etikai kódexet akarnak a szülők az iskolákban

Minden iskolában vezessenek be a diákoknak és a pedagógusnak etikai kódexet - többi között ezt javasolja a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete a hit- és erkölcstanoktatással összefüggésben az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

#szülő
2012.02.15.

Nevelje sikeresen tini gyermekét! (2. rész)

Önnek, mint szülőnek körültekintően kell mérlegelnie, hogy mikor és hogyan avatkozzon bele a kamasz életébe. Mikor ésszerű közbelépni, és mikor jobb távolról figyelni, hogyan birkózik meg a gyerek az adott problémával. Ez ugyan járhat némi kihívással, fájdalommal, olykor bukással, de a tininek meg kell tanulnia felállni és továbblépni.