szex
#Vágyak

Figyelj a partneredre!

2015.08.21.
2 perces olvasási idő

Honnan tudhatjuk, hogy nem erőszakoltuk meg partnerünket? A férfiaknak figyelniük kell azokra a tényezőkre, amelyek növelik annak a kockázatát, hogy valakit megerőszakolhatnak. A Nemzetközi Betegség-megelőzési Centrum kutatásai szerint ezek a tényezők a következők lehetnek:

Természetesen az alábbi tulajdonságok közül, jó párról nem tehet az ember, hisz nem ő maga válogatja ki ezeket, de ellene igenis tehet! És vannak olyan tényezők is, amik teljes mértékben tőlünk függnek. Le tudod magad csillapítani a családod által, a barátok által, tudsz másképp nézni a nőkre, nem kell őket lealacsonyítani, ezek bár apró dolgoknak tűnhetnek, nagyban hozzájárulnak, hogy a hátráltató körülmények ellenére se legyél zaklató.

• Egyéni tényezők: Alkohol és droghasználat, kényszerítő szexuális vágyak, lobbanékony természet, antiszociális hajlamok, személytelen szex iránti vonzódás, nők fölötti uralkodási vágy, esetleg homoszexuális hajlam, homofóbia, szexuális és testi visszaélés, „hiperférfiasság” , gyermekkorában többször is szemtanúja volt a családi erőszaknak.

• Kapcsolattényezők: kapcsolat szexuálisan agresszív, és bűnös társakkal, olyan családi környezet, ahol jelen van az erős fizikai terror, patriarkális kapcsolat a családokkal, barátokkal, érzéketlen családi légkör.

• Közösségi tényezők: foglalkozás hiánya, rendőrök és igazságügyi rendszer támogatásának a hiánya, a közösségen belüli általános tolerancia a nemi erőszak iránt, szexuális bántalmazást támogató beállítottságok, gyenge szankciók a nemi erőszakot elkövetők ellen.

• Szociális tényezők: szegénység, olyan szexuális normák, amelyek támogatják a nemi erőszakot, olyan társadalmi normák, amelyek férfi feljebbvalóságot és szexuális uralmat támogatnak, azok a normák, amelyek fenntartják a nők alázatosságát, gyenge törvények és politika a nemi erőszakra, a bűn magas toleranciaszintje egyes kultúrákban.

Ne felejtsük el! Mi egy olyan nemzedék vagyunk, akik képesek megváltoztatni a nézeteit az embereknek! A gyermekeinknek, unokáinknak NEM KELL ugyanebben a környezetben felnőniük! Az ő életükön még rengeteget tudunk változtatni, sőt azáltal, hogy jobbá tesszük az ő életüket, még a mi életünk is rohamos javulásnak indulhat! Minden csak elhatározás kérdése!

Meg tudjuk akadályozni a nemi erőszakot!

Egyszerűen csak szeretnünk kell partnerünket és oda kell rá figyelnünk! Ha a köztünk lévő erő és a szeretet a csúcsponton lesz, és egy apró szikra sincs se bennünk, sem pedig a partnerünkben, hogy kényszerítsük egymást valamire, akkor lesz igazán jó a szex! Ne feledd! Ha a partnered nemet mond, az egyetlen elfogadható válasz az OKÉ!

Szintén meg tudjuk akadályozni a nemi erőszakot, ha nem bonyolódunk bele olyan szexuális kapcsolatba, amit csak mi szeretnénk. Ahol csak magunkra akarunk gondolni és nem számít a másik érzelme, véleménye, a legjobb ha inkább maszturbálunk! Hisz ezzel a tevékenységgel nem sértünk meg senkit, sőt mi több a saját vágyaink is teljesülnek! Nagy lépés affelé, hogy ne erőszakolj meg senkit, ha szex közben kommunikatív vagy!

A kommunikáció hiánya mindent elronthat

Tudom, hogy sokan felszisszentetek ez alatt a kijelentés alatt! Ugyanis a média kétségkívül azt sulykolja belénk, hogy nem szabad szex közben beszélni, és hogy majd úgyis jön minden magától! Ez korántsem így van! Ugyanis a szex alatt nem kommunikálni, és a valós életben sem beszélni a szexről, hatalmas pszichés gondokhoz, lelki problémákhoz vezethet. Lehet, hogy mondjuk a 10. aktus után már nem kell beszélnetek, hisz tudjátok, hogy hol vannak a határaitok, de addig, amíg ki nem ismeritek egymást, fontos a megfelelő kommunikáció.

Beszélj egyértelműen a partnereddel! Légy szókimondó, de ne sértő! A megfelelő kommunikáció mindenképpen kizárja az erőszak lehetőségét, és előrevetíti a jó szex lehetőségét. Akárhogy is nézzük, ez egy 2:0 –s győzelem a mi javunkra!

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes másodpercet átbeszéltek a szex alatt, egészen egyszerűen csak azt, hogy „bejelentkezel” néha, és erre ő is válaszol, hogy minden oké! Főleg akkor beszéljetek többet, ha valami újat próbáltok ki, vagy újak vagytok egymás számára. És ne feledd, mindig legyél biztos abban, hogy meghallgattad az ő mondanivalóját, és mindennek eleget is tettél!

(Cs.B.)