szex
#Vágyak

Működőképes-e a kapcsolat szex nélkül?

2011.03.18.
1 perces olvasási idő

Egy, a magyarok szexuális életéről készült felmérés szerint a fiatalok kevesebb, mint ötöde gondolja úgy, hogy szex nélkül is működőképes egy kapcsolat. Egyre többen vannak azok, akik nem találnak kivetnivalót abban, ha szakítás után még szexuális kapcsolatot létesítenek az ex-szel, vagy mások előtt szeretkeznek.

10 magyarból 1 saját állítása szerint egy napot sem bír ki szex nélkül. A férfiak felülreprezentáltak a mindennapi szexet kívánatosnak tartók körében is, míg a nők között kevesebben vannak a mindennapi intenzitás hívei.

Működőképes-e a kapcsolat szex nélkül?

Szex nélkül is működő kapcsolatot minden harmadik nő, és minden ötödik férfi tud elképzelni. Mindkét nem esetében a kor meghatározó abban, hogy valaki működőképesnek tart-e egy szex nélküli párkapcsolatot. A középkorúak az átlag véleményén voltak mindkét nem esetében.

Az idős nők 53 százaléka, míg az idős férfiak 42 százaléka tart működőképesnek egy szex nélküli párkapcsolatot. Ugyanez az arány a fiatalok körében 18, illetve 11 százalék.

Szex szakítás után

Körülbelül a magyarok egynegyede szeretkezett már szakítás után volt párjával. A férfiak saját bevallásuk szerint gyakrabban létesítettek szexuális kapcsolatot korábbi partnerükkel, mint a nők.

A kutatásból az is kiderült: minél fiatalabb valaki, annál inkább hajlamos a szakítás után lefeküdni korábbi párjával.

Nem is olyan rövid az előjáték - Legalábbis ezt állítjuk

Saját bevallásuk szerint a magyarok 57 százaléka általában több mint 10 percet fordít előjátékra.

Meglepő adat, hogy a férfiak körében saját bevallásuk szerint többen vannak a 10 percnél hosszabb előjáték hívei, mint a nők körében. Szintén érdekes adat, hogy a kor előrehaladtával csökken azok aránya, akik általában 10 percnél többet szánnak az előjátékra.

Míg a fiatalok kétharmada általában hosszabb időt szán az előjátékra, addig az idősek körében ezt csak minden harmadik ember teszi meg.

Együttlét mások előtt?

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb figyelmet kap a nyilvánosságban a hálószobán kívüli szex, amikor a párok az intim együttlétüket megosztják másokkal, például egy swinger klub keretein belül. A kutatás szerint a magyarok 10 százaléka izgalmasnak találna egy olyan szexuális élményt, amikor idegenek látnák őket szeretkezés közben.

A felmérésből kiderül: a férfiak (13%) nyitottabbak egy ilyen típusú élményre, mint a nők (7%). A nem mellett a kor is meghatározó a nem szokványos intim együttlét iránti vágyakozásban. Amíg az időseknek 6, addig a fiataloknak 12 százaléka találja izgalmasnak az idegenek előtti szexet.

(WEBBeteg)