ujjazás
#Vágyak

Kaphatok-e fertőzést az ujjazástól?

2019.06.06.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Még szűz vagyok, de a barátom már kézzel és orálisan is kényeztet. Néhány hete azonban a hüvelyem bevörösödött, elkezdett viszketni és fáj, ha hozzáérek. Elég kényesnek érzem ezt a dolgot ahhoz, hogy anyukámmal beszéljem meg. Mit kellene tennem?

Kedves kérdező!

Az ujjak okozta dörzsölés, nyomás, valamint az orális szex okozhat irritációt az érzékenyebb területeken. De a viszketés és a vörösség, melyeket mostanában tapasztalsz valójában fertőzés jelei is lehetnek, s ha ezt nem kezelteted időben, akkor rosszabbra is fordulhat a dolog. Szóval nem árt felkeresned egy orvost.

Nem szeretnél anyukáddal részletekbe bonyolódni? Próbálj beszélni vele!

Csak említsd meg neki, hogy eléggé viszket ott lent és szeretnéd, ha megnézetnétek egy orvossal. A lányok kaphatnak fertőzést olyan dolgoktól is, melyeknek semmi közük a szexuális kontaktushoz – mint például a stressztől.

Baktériumok mindenhol találhatóak. Még akkor is, ha nem közösültök, ujjazás és orális szex útján szerezhető be fertőzés. Kérd meg barátodat, hogy mossa meg a kezét, mielőtt a nemi szervedhez érne. Ha pedig herpeszetek van, akkor egy ideig hanyagoljátok az orális szexet, ugyanis a herpesz hordozta vírus orális szex által könnyen átterjedhet a nemi szervekre is.

Mivel nehéz megállapítani, hogy mikor aktív egy herpesz, valamint más szexuális betegségek is továbbíthatók orális szex útján, ezért a legjobb, ha óvszert vagy női óvszert használtok, mikor orális szexre kerül a sor.

(KamaszPanasz)