szex
#Vágyak

Miért nem élvezed az együttlétet?

2010.10.06.
3 perces olvasási idő

Mielőtt továbbolvasnál, győződj meg róla, hogy rendben van-e számodra az, hogy egyszerűen nincs kedved hozzá, és hogy elhatározd, hogy amíg ez érvényes, nem is szeretkezel. Ha nem kedveled a szexet, az lehet teljesen indokolt. Nem kötelező szeretni.

És most, hogyha igazán szeretnél szeretkezni, csak nem vagy biztos benne, hogy hogyan kivitelezd, hogy örömöt szerezzen számodra, akkor olvass tovább. Ha képes vagy orgazmus elérésére maszturbációval, akkor nem fizikai okai vannak annak, hogy egy partnerrel nem. De természetesen konzultálhatsz róla a nőgyógyászoddal.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ez normális-e. A legfrusztrálóbb és a legőszintébb válasz, ami erre a kérdésre adható: Mi a normális? Amikor emberekről van szó, az összes különbözőségükkel, függetlenségükkel, és egyedi jellegükkel, személyiségükkel, ha a „normálist” próbáljuk keresni, egyszerűen csak belebukunk.

Úgyhogy a legjobb válasz erre a kérdésre az lesz, ha azt javasoljuk, ne aggódj amiatt, hogy normális vagy-e vagy sem. Ez nem valaki másról szól, amikor valakihez viszonyítanod kell magad. Ez csak rólad szól. Úgyhogy lássuk, mit tehetünk, hogy segítsünk. Számtalan tényező van, ami hozzájárul ahhoz, hogy érzünk-e egyáltalán vagy hogyan érezzük a szexuális izgatottságot és örömet. Talán először is, a legnyilvánvalóbb kérdés, ami felmerül, hogy magabiztosan meg tudod-e mondani, hogyha izgalomba jössz, és hogy tudod-e azt, milyen érzéssel járnak számodra az izgatottság egyes szakaszai, és mik azok a dolgok, amiktől izgalomba jössz (egyedül vagy a partnereddel).

Szántál valaha arra időt, hogy alaposan megismerd a testedet, hogy megtaláld azokat a pontokat, ahol szereted, ha megérintenek, és ahogyan megérintenek? Ha nem vagy benne biztos, hogy tudod az összes ilyen dolgot, akkor nagyszerű kezdet lehet, ha egyszerűen szánsz egy kis időt magadra, és elkezded megismerni önmagad. Szánj rá egy szabad délutánt, bizonyosodj meg róla, hogy elegendő időd van és egyedül vagy, és kicsit ismerkedj meg jobban a testeddel.

Lehet, hogy már tisztában vagy vele, hogy mi izgat fel, csak még nem voltál eddig képes a partnerkapcsolataidban is megvalósítani. Mindezekből viszont felmerül a kérdés, hogy milyen partnereid lehettek, hogyan választottad ki őket, és, hogy miért döntöttél úgy, hogy szexuálisan aktívvá válsz velük. Ezekkel az emberekkel működött a „kémia”, nagymértékben vonzódtál hozzájuk szexuálisan? Ezek olyan személyek voltak, akikben megbíztál, és akikkel jól érezted magad? Valóban akartál velük szexelni?

Néha nagyon nehéz lehet, hogy különbséget tegyél különböző érzelmek között, és meghatározd a különbségeket azok között, akik csak a barátaid, vagy szerelmi partnereid, és találni valaki olyat, aki vonzó, és akihez igazán vonzódsz, és aki felé érzelmileg vagy szexuálisan közeledsz. Nem minden erős érzés, amit egy másik ember iránt érzel, fordítható szexuális vonzódásként, és vica versa.

És mindegy, hogy mennyire kedvelsz valakit, gyakran ez nem elég ahhoz, hogy erős szexuális vonzalmat is érezz iránta, és ezért ez sem járul hozzá az örömteli szexuális élményhez. És ez is rendben van: Kedvelhetsz, akár szerethetsz is valakit, és mégsem akarsz tőle szexuálisan semmit. Így, ha akármikor nem vagy benne biztos, hogy valóban szeretnél-e szexuálisan közeledni valaki felé, jobb, ha ehhez tartod magad: ha valaki olyannal fekszel le, akihez nem vonzódsz, az egyikőtökkel szemben sem igazságos.

Amikor valakihez szexuálisan vonzódsz, és megvan a kémia, az nagyon egyértelmű. Vibrálást érzel a levegőben, amikor a közeledben van. És, amikor vele vagy, akkor szeretnéd megérinteni, és meghitten vele lenni. És ezek csak néhány általános jelei a kémiai összhang felismerésének: nagy valószínűséggel érzel olyan dogokat, amik egyedülállóak, és ami biztossá teszi számodra azt, hogy ez az a valaki, akivel fizikálisan is együtt szeretnél lenni.

Most, ha már jól ismered a testedet, és valaki olyannal vagy együtt, akihez szexuálisan is vonzódsz, képes leszel kielégülni, akárkivel, akivel épp együtt vagy. De tudod, hogy ez nem így van. Mindannyian függetlenek vagyunk, a saját, egyedülálló dolgainkkal, amiket kedvelünk és amiket nem és a megjegyzéseinkkel, és a módszer, hogy mindezt megtudjuk, a partnerrel való kommunikációban rejlik. Mondd el neki, hogy mit szeretnél, irányítsd a kezét, szólj, ha valami olyat tesz, amit te nem szeretnél, és kérd, hogy tegye ugyanezt veled.

Most, mindennel együtt, amiről itt olvastál, az örömteli szex eléréséhez szükséges módokról volt szó. De speciálisan, az orgazmusról még nem történt említés, egy nagyon egyszerű okból kifolyólag: Az orgazmusnak nem kell kötelezőnek lennie. Tökéletesen lehetséges, hogy teljesen kielégítő szexuális élményben legyen részed, orgazmus nélkül. A szeretkezés az nem egy versenysport, és az orgazmus az nem a fődíj. Ha ez megtörténik, az egy csodálatos bónusz, de nem ennek kellene lennie az egyedül célnak, szándéknak.

Ha így tekintesz az orgazmusra, és minden szexuális élményed végét kell, hogy képezze, akkor lehet, hogy ez is a probléma. Képesnek lenni arra, hogy szexuális vágyat érezz (és orgazmust), az annyi, mint képesnek lenni megnyugodni, és elengedni magad. És hogyha, a figyelmedet az köti le, hogy próbálsz eljutni az orgazmusig, és nyomást helyezel saját magadra, nos, akkor nem valószínű, hogy nagyon elengednéd magad. Így, annak a nyomásnak kellene lennie a dolognak, amitől meg akarsz szabadulni.

Az utolsó szempont, amit megcímeznénk, egy másik mítoszról szól. Arról, hogy a legtöbb, vagy minden nő csak és kizárólag együttlét során képes az orgazmusra. Néhány nő tud, és el is jut a csúcsra az együttlét során, de sokuk nem. Ez azért van, mert a hüvelycsatornában nincsen annyira sok szabad idegvégződés az első 2,5 centiméteren, és a legtöbb nő egyszerűen a teljesség örömét érzi az aktus során. Ez nagyon jó érzés lehet, de gyakran nem juttatja el a nőket az orgazmusig.

A klitorisz stimulációja (amint azt maszturbációkor felfedezheted) sokkal, sokkal nagyobb valószínűséggel vezet orgazmushoz. Így a klitorisz izgatását érdemes belevenni a szexuális életedbe. Remélhetőleg mindez nem sok egyszerre, hogy megemészd. Minden lehetséges esetet megpróbáltunk kiaknázni, alaposak szerettünk volna lenni. Ha valami ebből nem igaz rád, akkor nyugodtan ugorj, és fókuszálj arra az információra, ami valóban hasznos számodra.

(Sz.D.L. - scarleteen.com)