nő felül
#Vágyak

Mennyi a terhesség kockázata, ha a nő van felül?

2010.07.15.
1 perces olvasási idő

Ha a nő van felül szex közben, amikor a férfi beleélvez, igaz, hogy az ondó kifolyik, és így kevesebb az esély a teherbe esésre?

Kedves Kérdező!

Nem, ez nem igaz. Vannak, akik ezt mondják és ebben hisznek, de ez egy félreértés, egy mítoterhességsz, és téves információ! Mindegy, milyen pozícióban van a , ha a férfi a hüvelyébe élvez úgy, hogy nem védekeznek, meg van rá az esély, hogy a nő teherbe esik. A férfiak 300-500 millió spermát bocsájtanak ki egy ejakuláció során. Az ejakulációt megelőző előváladék is tartalmaz spermákat. Felmérések szerint azon nők 85 %-a, akik nem használtak fogamzásgátlót (beleértve azokat, azért döntöttek így, mert gyereket akartak) egy éven belül teherbe esett.

A spermiumok különböző irányokba úszhatnak, mikor a hüvelybe érkeznek. Néhány felfelé lőhet. Attól még, hogy nem a férfi van felül, ha a nő ovulál, az egészséges spermiumok keresztülhaladhatnak a méhnyaki váladékon. Ha a spermák találkozhatnak az egészséges petével, akkor a fogamzás végbemehet. Azonban vannak olyan spermák amelyek kijutnak, kifolynak a vaginából.

Úgy hangzik, lelkes vagy, hogy nem leszel terhes. Ha ez a helyzet, akkor jobban tennéd ha felkeresnél valakit, aki hasznos információkkal tud segíteni neked a fogamzásgátlásról, a terhesség megelőzésének érdekében. A témában számos hasznos információt találhatsz honlapunkon.