szex
#Vágyak

Milyen legyen az első szex?

2011.02.17.
1 perces olvasási idő

Azt szeretnéd, hogy az első alkalom különleges legyen, de rengeteg kérdés, aggodalom forog a fejedben? Segítünk!

A Te fejedben is megfordultak már ezek a kérdések?

  • Milyen ruhát viseljek a partin, hogy ő észrevegye, mire készülök, de a többiek ne vágják le rögtön a folytatást?
  • Hogyan mondjam meg a barátomnak, hogy szexelni szeretnék vele a buli után? És hogyan vezessem rá a dologra, amikor már kettesben vagyunk?
  • Hogyan rendezhetem be romantikusan a hálószobát?
  • Szex előtt mennyi ideig csókolózzunk? Akkor is csókolózzunk vagy beszélgessünk, amikor levetkőztetjük egymást? Mit mondjunk egymásnak?
  • Mit kell tartalmaznia az előjátéknak?
  • Milyen pozíciót válasszunk az első együttlétkor? Milyen hosszú ideig fog tartani az első aktus?
  • Hogy mondjam el neki, hogy jól esik, amit csinál?
  • És mit szeretnek csinálni a férfiak az aktus után?

A válasz

„Hűha! Nem semmi, hogy ennyi kérdéssel a fejedben még mindig jó ötletnek tartod a szexet… Bár elég tapasztalt vagyok, ezek láttán még engem is elárasztott az aggodalom. De egy biztos: ezeket a dolgokat senkinek sem KELL előre tudnia, sőt, nem is LEHETSÉGES, hogy az ember mindenre előre felkészüljön.

Szexről beszélünk, és nem a Francia Forradalom megtervezéséről, így hát – bár jó egy kicsit előre gondolkodni – nem szükséges kidolgozott tervet készíteni. Még egy pornófilmhez sem írnak ilyen részletes forgatókönyvet…

A szexben pont az a jó, hogy két ember egyedi kapcsolatából fakad, és hogy van benne egy adag spontaneitás – ahogy a pár lassan felfedezi egymás testét úgy, hogy az mindkettőjüknek jól essen. Szex közben saját magad kell, hogy légy, ezért nem használ semmilyen recept, semmilyen útiterv, amit mások tanácsolnak.

Hogy milyen hosszan csókolózzatok, hogyan vetkőzzetek le, mit mondjatok egymásnak? Ezek azok a dolgok, amelyek ott helyben dőlnek el, és egyszerű – verbális és nem-verbális kommunikációval – magától értetődőek lesznek. A „mit” és „meddig” csak attól függ, hogy mi az, ami mindkettőtöknek jó.

Azt is fontos tudnod, hogy NINCS tökéletes szex. A szex két ember együttléte, ezért természeténél fogva tökéletlen. Ezzel tisztában kell lenned ahhoz, hogy realisztikusan lásd a dolgokat. Máskülönben több mint valószínű, hogy csalódás fog érni. Ha úgy fogod fel a szexet, mint valamit, ahol „teljesítened” kell, a legjobb részeket mulasztod el belőle… Hiszen ez nem egy verseny, hanem annak a módja, hogy megmutasd a másiknak: szereted, és valóban megbízol benne.

Szex közben mindig megkockáztatjuk, hogy hülyét csinálunk magunkból a másik előtt. De ez a sérülékenység az intimitás része – a kettő nem képzelhető el egymás nélkül.

Az első alkalom, és minden olyan alkalom, amikor új partnerrel vagyunk, egy kicsit furcsa és feszült lehet… De idővel egyre többet tudunk meg a másikról, a vágyairól és arról, hogyan tudunk együttműködni az ágyban. Ezért fontos, hogy a felfedező lépéseket minden pár a saját módján tegye meg – hiszen a felfedezés maga a kaland!

(M.N.)