puskázás
#Suli, munka

Tuti puskázási tippek

2009.04.12.
1 perces olvasási idő

Se szeri, se száma a jobbnál jobb puskáknak. Voltak már tollba tekert, pad alá rejtett, kabát vagy mellény zsebébe elhelyezett megoldások is. Most sorra vesszük a legkiemelkedőbb elmék szülötteit.

Vegyük tehát sorra, hogy mi az, amit talán érdemes lehet ellőni a suliban:

Metakomunikációs

Teszteknél alkalmazható kilencven százalékos sikerrel. A jó tanuló kitölti a tesztet. Természetesen tökéletesen. Aztán jelt ad az osztálynak: kész vagyok. Ettől kezdve pedig a tollával vagy a hajával babrál, a megbeszélt jelek szerint. Minden válasznak megvan a maga mozdulata. Az A válaszra mondjuk szájába veszi a tollat, ha a B helyes, a tábla felé fordítja azt, és így tovább.

Fejsérüléses

A vizsga előtt egy héttel fejsérülés szimulálása. A bekötés marad a doga napjáig. A körülsajnált tanuló kötése alatt egy head-settel bevonul vizsgázni. Leadja a kint ülő stábjának a tétel címét. Aztán meghallgatja a megoldást. Tuti a kettős siker: szert tesz egy sikeres vizsgára és egy tetemes mobilszámlára is.

Nyomatékos

Krétával történik a nyomatékosítás. Konkrétan a táblára. Jó erősen kell felírni néhány évszámot, vagy fogalmat. Aztán jöhet a nagyvonalú letörlés. Figyelemelterelésül az adatok mellé írandó valami semleges dolog, vagy ártatlan rajz. A megoldások könnyedén leolvashatóak egyenesen a tábláról.

Pólós

Tűhegyű alkoholos filccel istenien lehet pólóra írni mindenfélét, olyan irányba hogy könnyen olvasható legyen számodra. Az adatok mellé persze figyelemelterelő rajzocskák is kellenek. Így a kutyának sem tűnik fel, mi van a trikódon. A tanár sem veszi észre!

Telefonkártyás

A recept a következő: Végy két azonos mintájú telefonkártyát. Vékonyítsd el azokat, a hátsó felületükre írd a kívánt adatokat. Illesztd össze a két lapot úgy, mintha egy lenne. Celuxszal finoman ragaszt össze a darabokat. A belő oldal teleírására rotring ceruza javasolt. Ezzel jó sok mindent fel lehet írni, és ki is radírozható. Így lesz egy többször használatos puska-eszközöd.

(Intera)