téli szünet
#Suli, munka

Vicces ötletek a téli vakációra

2009.12.23.
1 perces olvasási idő

Az utolsó dolog, amit az ünnepek alatt csinálni szeretnél, hogy végigalszod, és csodálkozol mikor ment el az idő. Ha nem vagy elég szerencsés az „igazi” vakációhoz, talán nehéz lehet kitalálni mit is kezdj magaddal. Engedd, hogy ez a lista olcsó és vicces tevékenységekkel az útmutatód legyen a téli vakációhoz.

1. Tarts egy vakációs mozimaratont

Készülj elő néhány nassonlnivalóval (popcorn, kekszek, perecek) kapj fel egy karácsonyi filmet és nyújtózz el a tv előtt néhány haver társaságában.

2. Csinálj egy hóemberépítő partit

Szedj össze egy halom téli kiegészítőt, gombokat és répákat (természetesen dekorációnak). Aztán hívd át az összes barátodat vagy szomszédot és párokban építhettek hóembert! Nyújts át díjakat a legnagyobb, legviccesebb, és a legklasszikusabb hóemberért.

3. Lógj a sulis haverokkal

Azokról az emberekről beszélek, akikkel még a sulin kívül nem voltál. A legnagyobb cimborák mellé a legjobb ötlet, ha téli szünetnéhány új arcot is bevesztek a bandába. Találj ki valami könnyed programot, mint például vásárolgatás a plázában, vagy lógás a játszótéren.

4. Legyél önkéntes

Miért ne? Az ünnepeknek köszönhetően biztos adakozó szellemben leszel, és mivel a suli kilőve, nincs kifogás, hogy miért ne adhatnál egy kis szeretetet a környezetednek.

5. Látogasd meg a Mikulást

Na ez az, amit a legtöbb tini tuti nem vállalna be. De most komolyan, milyen vicces lenne elmondani a Télapónak, hogy mit szeretnél karácsonyra, a régi idők emlékére? Ha túl szégyellős vagy hozzá, válassz egy várossal odébb eső plázát - jó kis kiruccanás lehet belőle.

6. Alkoss

Tudod mi az, ami jó érzéssel tölt el? Csinálni valamit- és végül befejezni. Mit szólnál egy stílusos magazinhoz, a kedvenc dalaidból készített YouTube videóhoz, a szobád kifestéséhez, vagy egy új táska varrásához?

7. Nézd meg milyen erős vagy

Próbálj ki egyszerűbb vagy keményebb erősítő gyakorlatokat a téli vakáció minden másnapján. Egyensúlyozd némi futással, sétálással- igazán, bármivel az alvás és a pizsamában járkálás mellett. Mire a suli kezdődik nagyszerűen érzed majd magad!

8. Csinálj egy mézeskalácsházikót

És aztán edd meg. Bónuszpont ha apuddal vagy anyuddal készíted. Dupla bónuszpont ha karácsonyi dalokat énekelsz készítés közben. (Nincs semmi ellenvetésed, hogy ünnepi hangulatba kerülj, ugye?)

(SZ.D.L.)