edzés
#Mozgás

Hogyan kezdj el edzeni? Tippek és trükkök

2023.11.01.
1 perces olvasási idő

Az edzés vagy a fitnesz egész életen át segíthet megőrizni az egészségedet, illetve az alakod. Ám biztos, hogy jól csinálod? Vagy egyáltalán nem is csinálod? A KamaszPanasz összegyűjtött pár hasznos tippet az edzéstervedhez, amivel formába hozhatod magad.

Tedd azt, ami a legjobban esik

Hogyan kezdd el az edzést?Az edzésterved bővítése, újítása vagy akár elkezdése nem feltétlenül kell, hogy izzadással, sok-sok futással és izomlázzal járjon. Tedd azt, ami a legkényelmesebb. Ha heti kétszer 40 perces sétától és egy kis otthoni tornától jobban érzed magad, akkor nyugodtan csináld azt. Ne szenvedj az edzőteremben, ha úgy érzed, hogy nem használ. Dolgozz ki saját tervet, kutakodj a neten, nézz motivációs videkókat!

Masszázs

Ha megengedheted magadnak, járj masszásra. Remek lazításra, relaxációra. Egy kicsit spórolósabb, ha a barátnőkkel közösen fizettek be, de akár egymást is megmasszírozhatjátok. A szauna és a pezsgőfürdő is jó ötlet, havonta egy alkalommal megéri elnézni a közeli gyógyfürdőbe, hidd el, a tested meghálálja.

Csapatsportok

Ha nem atlétának születtél, ne keseredj el! Kutatások megállapították, hogy a kezdő, hobbi-sportolók szívesebben választanak csapatsportot, mivel nemcsak egy jó edzés, hanem remek alkalom az új ismeretségek, barátságok megkötésére.

Nézz körül a helyi termekben, legyen az zumba, aerobik, softball, foci vagy bármi más. Ne félj kipróbálni új dolgokat! Miért is ne mennétek el anyuval ketten egy jó táncos fitnesz órára?

Bicajozz, fuss, sétálj

Ha nem rajongsz az effajta sportokért, kezdj el futni, kerékpározni vagy gyalogolni! Hétről-hétre növeld a távot, vagy az intenzitás, és meglásd, pár hónap múlva már nem fog gondot okozni az iskolai sport-felmérő.

Ép testben ép lélek

A jóga egyre népszerűbb itthon, remekül lazít, nemcsak kívül, hanem belül is. Próbáld ki bátran, hiszen semmit sem veszíthetsz. Ne feledd, a kiegyensúlyozott lélek ugyanúgy fontos, mint az egészséges test.

A legfontosabb, hogy élvezd! Ha valami nem okoz örömöt, vagy nem esik jól, ne csináld. Próbálj ki minél több órát, vagy minél többféle kondigépet, csak így találhatod meg a neked legmegfelelőbbet. Ne feledkezz meg a folyadékpótlásról és az egészséges táplálkozásról sem!

Kellemes edzést kíván a KamaszPanasz csapata!

(KamaszPanasz - Gy.R.)