párkapcsolat
#Lélek

Hogyan mondd el a barátnődnek, hogy megcsalják?

2016.01.18.
2 perces olvasási idő

Több mint nehéz elmondani a barátnődnek, hogy megcsalja őt a párja, hiszen semmiképpen nem akarod megbántani. Szinte képtelenség megtalálni a megfelelő módot, nem lehet elég tapintatosan közölni.

Te ugyan lehet, hogy szívesen elkerülnéd ezt a beszélgetést, de a barátodnak tudnia kell az igazat. Talán nem hisz majd neked először, de ha megtalálod a megfelelő módot arra, hogyan mondd el neki, hogy megcsalják, megmented őt attól, hogy még több időt pazaroljon egy rossz párkapcsolatban.

1. Légy őszinte

Ha sokáig kertelsz, azzal csak elnyújtod a dolgot. Az egyik legjobb módja, hogy elmondd a barátodnak, hogy megcsalja a párja, hogy egyszerűen csak kimondod. Mindenképpen legyetek kettesben, hogy nyugodtan reagálhasson anélkül, hogy zavarba kellene jönnie. Ne kezdd el gúnyolni a srácot, ne ronts tovább a helyzeten. Legyél őszinte és legyen egyszerű a mondandód. A barátodnak így is elég rossz lesz. Ha szépíteni próbálod vagy feldühödsz, azzal nem segítesz.

2. Bizonyíték

Nehéz gyengéden átadni a hírt. Ha bizonyíték nélkül állsz elő vele, lehet, hogy azt fogja hinni, hogy csak megpróbálod megbántani őt. Ha lehetséges, először szerezz bizonyítékot. Készíts képet a pasiról egy másik lánnyal. Vedd rá a másik lányt, hogy bevallja neked. Ha bizonyítékot is tudsz mutatni a barátodnak, miután elmondtad neki a dolgot, akkor le fog csillapodni az irántad érzett esetleges haragja, és könnyebben meglátja majd az igazságot. Ezenkívül megszűnik minden maradék kétsége.

3. Kérdezd meg, észrevett-e valamit

Ha nincs bizonyítékod, próbáld meg rávenni barátodat, hogy saját maga jöjjön rá. A Megcsalás - szóljak?félrelépők gyakran hagynak jeleket. Kérdezd meg a barátnődet, hogy nem vette-e észre, hogy a barátjának megváltozott a viselkedése. Még ha addig nem is gondolkozott rajta, a kérdésedre valószínűleg elkezd majd sorolni jó pár furcsaságot, amit mostanában csinált a párja. Amint kezd összeállni a fejében a kép, mondd el neki, mit láttál. Így valószínűleg könnyebben tudja kezelni a helyzetet.

4. Beszélj a fiújával

Ha a srácnak van egy cseppnyi lelkiismerete, hagyd, hogy ő mondja el, habár valószínűleg neked kell majd megkezdened ezt a beszélgetést. Beszélj a fiúval, és közöld vele, mit láttál. Magyarázd el, hogy el kell mondania a barátnődnek, ami történt. Mondd, hogy ha ő nem mondja el, akkor majd te megteszed. Ha egy kicsit is törődik a barátnőddel, akkor összeszedi a bátorságát, és ő maga mondja el.

5. Mutasd meg

Ha már többször is láttad a srácot ugyanott, ugyanazzal a személlyel, készíts tervet, hogy te és a barátod beléjük ütközzetek. Csak úgy, mellékesen, jegyezd meg, hogy már láttad kettejüket itt korábban. A barátnőd rögtön össze fogja rakni, hogy mi a helyzet. Te pedig segíthetsz neki megküzdenie a szituációval. Ez a módszer kizár minden kétséget, és egy kicsit tapintatosabb, mintha szimplán megmondanád neki.

6. Tudasd vele, hogy téged is bánt

Néha, amikor nem kedveljük a barátnőnk fiúját, izgatottnak hangozhatunk, amikor elmondjuk, hogy az megcsalja őt. Sokkal gyengédebb és hihetőbb lesz, ha azzal kezded a beszélgetést, hogy elmondod, téged is bánt a hír. Magyarázd el neki, hogy számodra fontos az ő boldogsága, és hogy sajnálod, hogy ezt kell mondanod neki. Légy őszinte, így a helyzet könnyebben kezelhető lesz.

Sohasem könnyű elmondani egy barátnak, hogy megcsalja őt a párja. Lehet, hogy eleinte nem akar majd hinni neked, de végül értékelni fogja, hogy elmondtad nekik. Légy olyan tapintatos, amilyen csak lehetsz, nehogy még nehezebbé tedd a helyzetet, mint amilyen már az amúgy is.

(B.ZS.)