flört
#Lélek

Hogyan tudd meg, hogy többet lát-e benned egy barátnál?

2017.03.03.
2 perces olvasási idő

Sokat elárul valakiről az, hogy milyen zenét hallgat, milyen fotókat posztol magáról, mit lájkol és mit tesz ki a Facebookon, Instagramon. A kis dolgok, melyeket a közösségi oldalakon észreveszel, sokat segíthetnek abban, hogy beszélgetést kezdeményezz. Az alábbi kérdések azonban arra is fényt deríthetnek, hogy a kiszemelted számára több vagy-e egy szimpla barátnál...vagy esetleg annál több?

"Ismered ezt az együttest, amit annyira szeretek?"

Először is, kérdezd meg tőle, mi a kedvenc zenéje. Miután válaszolt, számolj be neki egy hasonló stílusban zenélő bandáról, amit te is kedvelsz! Ha egy ilyen zenekart sem ismersz, rögtönözz, találj ki valamit.

Kedvel, ha...azt mondja, nem ismeri a bandát, de nagyon szívesen meghallgatná néhány számát, valószínűleg veled. Ha veszi a fáradságot, hogy utánanézzen, nyert ügyed van.

Esélyed sincs, ha...igent vagy nemet mond, de aztán hagyja a témát.

"Voltál már azon a helyen, a város másik végében?"

Kérdezd meg, volt-e már abban az étteremben, amit a nemrégiben fedeztél fel. Mondd meg Hogyan tudd meg, hogy többet lát-e benned egy barátnál?neki, hogy milyen finoman főznek ott, és ki kéne próbálnotok közösen.

Kedvel, ha...Megkér, hogy kísérd el az étterembe. Ha nem, az is lehet, megkérdezi, milyen ételeket szeretsz. Ha érdeklődik afelől, mit szeretsz és mit nem, az jó jel.

Esélyed sincs, ha...A cím iránt érdeklődik és csak annyit mond, tök jó lenne elmenni oda.

"Neked hogyan ment az, amiben én majdnem elbuktam?"

Tudd meg, milyen tantárgyból teljesít a legjobban az iskolában. Mondd meg neki, hogy nálad elkélne egy kis gyakorlás abból a tárgyból, amiben ő olyan jó.

Kedvel, ha...Felajánlja, hogy egy kávé mellett mindent elmagyaráz. Ha ez még nem történt meg, valószínűleg fel fogja használni ezt a témát a jövőben.

Esélyed sincs, ha...Lepattint, és elküld valaki máshoz, aki jártasabb a témában.

"Hogyan kéne ezt az új hobbit űznöm?"

Kezdj bele valami olyan hobbiba, amit ő is kedvel, így bármit kérdezhetsz az adott tevékenységről, és még rendszeres közös programlehetőségnek is szuper!

Kedvel, ha...Elhív téged, hogy csináljátok közösen. Lehet, hogy egy-két hasznos jó tanáccsal lát majd el. Ha megkérdőjelezi az érintettségedet az adott hobbiban, két lehetőséged van. Vagy több időt fektetsz az egészbe, vagy egyszerűen elismered, csak kipróbáltad, hogy meglásd, mit szeret annyira benne.

Esélyed sincs, ha...Elmond egy-két dolgot a hobbiról és megemlíti milyen király volt amikor utoljára csinálta. Semmi más.

"Milyen az ideálod?"

Előfordulhat, hogy ez túl egyértelmű kérdésnek hathat, de ha nem akarod leleplezni magad, mondd azt, hogy bejössz valakinek és csak szeretnéd megérteni a nézőpontját.

Kedvel, ha...leírja a veled megegyező tulajdonságú személyt. Ha mosolyog, kuncog miközben válaszol, jó jel lehet. Ez azt is jelentheti, hogy tudja, hogy tetszik neked. Ez ugyan nem tökéletes megerősítés, de egy lépéssel közelebb juthatsz.

Esélyed sincs, ha...egyenesen válaszol, és leírja a veled ellentétes személyt. Az is lehetséges, hogy viccből, mivel ilyen helyzetbe hoztad, leírja a veled megegyező személyt.

"Találkozgatsz most valakivel?"

Egy másik nyilvánvaló kérdés, amivel már érezteted, hogy nem vagy közömbös az irányában. Nagy előnye azon felül, hogy a kérdés feltevésében már benne van maga a mondandó is, sőt, ezek a szemtől-szembe kérdések, sokat segíthetnek, ha figyeled közben a reakcióit, testbeszédét.

Kedvel, ha...Hevesen tagadja. Ha valaki ilyet kérdez, gyanúsan azért teszi, mert be akarja tölteni azt a helyet. Ha egyedülálló, és el is mondja ezt neked, ki fogja használni a lehetőséget, hogy elárulja, mit érez. Vagy legalább egy kis segítséget adjon.

Esélyed sincs, ha...igent mond, vagy egyszerűen elmondja az okait, hogy miért nem akar most kapcsolatot. Az is lehet a válasz, hogy nincs megfelelő partner.

(Gy.P.F., lovepanky)