randi
#Lélek

Mit tegyél, ha a barátod több akar lenni barátnál?

2017.05.25.
1 perces olvasási idő

Hogyan kezelj egy olyan barátot, aki szerelmes beléd, de te nem viszonzod az érdeklődését? Nem akarod elveszíteni a barátságotokat, de hamis reményekkel sem szeretnéd áltatni? Íme, néhány hasznos tipp, hogyan bánj egy baráttal, aki randizni szeretne veled.

Ne randizz szánalomból!

A legfontosabb dolog, ha egy barátod járni akar veled, hogy ne menj vele randizni csak azért, mert Mit tegyél, ha a barátod több akar lenni barátnál?sajnálod őt. Ez egyikőtöknek sem fog a javára válni: te valószínűleg egy kellemetlen élménnyel gazdagodsz, benne pedig hamis reményeket ébreszthetsz. Ha nem érzed úgy, hogy az illető több is lehetne barátnál, akkor ezen az sem fog változtatni, ha randizol vele.

Legyél őszinte!

Nehéz megmondani valakinek, akinek tetszel, hogy nem viszonzod az érdeklődését, különösen akkor, ha az a valaki egy barátod. De az őszinteség egyértelműen a legjobb megoldás. Lehet, hogy egy darabig lesz egy kis kínos feszültség köztetek, és arra is van esély, hogy a barátságotok nem éli túl ezt a helyzetet, de ez még így is jobb, mint ha hiú reményekkel áltatnád a barátodat.

Ne reagáld túl!

Még ha idegesen vagy kellemetlenül is érzed magad, akkor is próbálj meg higgadtan reagálni. Meglehet, hogy a barátodnak sok bátorságra volt szüksége ahhoz, hogy elmondja, hogy járni szeretne veled. Éppen ezért, ha elmondja, ne borulj ki, és ne kérd arra, hogy tartsa magát távol tőled.

Kerüld a túlzott intimitást!

Amit te csak egy egyszerű baráti ölelésnek szánsz, azt ő akár félre is értheti. A legjobb, ha kerülsz minden olyan helyzetet, ahol túl intim helyzetbe kerülhettek. Próbálj minél kevesebbszer kettesben maradni vele.

Adj neki egy kis teret!

Ha a barátod nem viseli jól az elutasítást, jót tehet neki, ha távol maradsz tőle egy kis időre. Senki sem szereti a visszautasítást, de ha ezt olyasvalakitől kapod, akit jól ismersz, az még fájdalmasabb és kínosabb, mint ha egy idegen tenné. Ha majd a barátod túltette magát a nemleges válaszodon, találkozhattok újra.

Légy együttérző!

Nem jó ötlet, ha hamis reményeket ébresztesz a barátodban, és hagyod, hogy azt higgye, esetleg a jövőben lesz esélye nálad. De azért legyél tapintatos a barátoddal! Méltányold a barátod erőfeszítését, még akkor is, ha te nem érzel úgy, ahogy ő!

Ne keress pótembert!

Ne kezdj el randizni valakivel csak azért, hogy lerázd a barátodat. Meg kell értenie, hogy nem akarsz párkapcsolatot vele. Ha elkezdesz valaki mással járni, akkor a barátod azt hiheti, hogy a szakítás után majd megint elérhető leszel a számára.

(B.Zs.)