pedikűr
#Ezt látnod kell

Házi pedikűr lépésről-lépésre

2023.06.18.
2 perces olvasási idő

Nőként nagyon fontos, hogy mindig gyönyörűek, ápoltak és igényesek legyünk, de van néhány testrészünk, amit gyakran elhanyagolunk. Nyáron és az év többi napján is, nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a lábaink állapotára. Sokszor elfeledkezünk róla, mennyi törődést érdemelnek a lábaink, pedig nap, mint nap kemény igénybe vételnek vannak kitéve.

Heti húsz percbe telik, hogy szupermodellhez illő gyönyörű lábakat kapj. Kövesd a következő hét lépést és nem lesz többé problémád, ha épp szandált vagy papucsot akarsz felvenni. Nincs többé repedezett sarok, csak gyönyörű, sima talpak.

Íme, a 7 lépés

Első lépés: Áztatás

Helyezd langyos vízbe a lábaidat és áztasd őket 10 percig. A vízbe keverj kamilla illóolajat, ami meglágyítja a bőrödet és levendula illóolajat, ami megnyugtatja és meggyógyítja az apró sérüléseket a lábfejeden. Ezután alaposan töröld meg a lábaidat, dörzsölő mozdulatokkal, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd.

Második lépés: Lágyítás

Használj természetes anyagokból készült hámlasztót, melynek receptjét lentebb olvashatod. Kend be a lábaidat és takard be őket törölközővel. Hagyd, hogy 2-3 percig hasson az elegy.

Harmadik lépés: Simítás

Egy habkővel (amit sose felejts előtte a vízben egy kicsit megáztatni) vagy bármilyen más lábsúroló eszközzel dörzsöld le a felesleges hámsejteket.

Negyedik lépés: Kényeztetés

A nagy igénybevétel után a lábaidra ráfér egy kis kényeztetés. A cikk végén találsz egy kitűnő, otthon elkészíthető masszázs olajt, amelyet alaposan masszírozz be, hogy nedvesítsd, ellazítsd, és rugalmassá tedd a bőröd.

Ötödik lépés: Előkészület

Mielőtt a körmeidet kezdenéd el kezelni, ne feledj előkészülni. Kis papírtörlő darabokkal válaszd szét a lábujjaidat.

Hatodik lépés: Fényesítés

Puhaszemcsés körömreszelővel távolítsd el a körmökön található elhalt bőrsejteket, és óvatosan polírozd le az egész körömfelületet.

Hetedik lépés: Végül

A fényesítés után használj köröm erősítő áttetsző lakkot és máris gyönyörű, egészséges lábakat tudhatsz a magadénak.

Ismételd az eljárást heti egyszer, de csak kéthetente végezz körömfényesítést, hogy nehogy hullámossá, göcsörtössé váljanak a lábkörmeid.

Receptek

Természetes otthoni hámlasztó

Keverj össze egy tojássárgáját egy evőkanál ananászlevével, öt csepp citromlével és egy csepp tiszta citrom illóolajjal (de csak ha tartasz otthon, az elegy e nélkül is hatékony). Áztasd ebben lábaidat 15 percen keresztül.

Lábápoló massza

Egy turmixgépben, vagy kávédarálóban darálj össze egy negyed csésze mogyorót, vagy mandulát, ezt keverd össze negyed csésze zabliszttel, 2 evőkanál mézzel, 3 evőkanál kakaóvajjal. Ezután kapsz egy nedves tésztamasszát. Ezzel a masszával dörzsöld be kezeidet és/vagy a lábaidat. A nagyobb hatás kedvéért éjszakára egy zoknit is húzhatsz így a lábaidra, csak reggel el ne felejtsd lemosni!

(KamaszPanasz)