bőrápolás
#Ezt látnod kell

Bőrápolás minden életkorban

2021.08.24.
2 perces olvasási idő

Ki ne szeretne tökéletes arcbőrt? Hoztunk néhány tanácsot, hogyan ápold a bőrödet, legyél akár 20, akár 50 éves. (x)

Bőrápolás életkoronkéntA genetikán kívül bőrünkre az is hatással van, hogyan törődünk vele. Biztosan van olyan ember a környezetedben, aki kora ellenére hibátlan arcbőrrel rendelkezik. Minél hamarabb kezded a bőrápolást, annál jobban fogsz kinézni nem csupán most, de a kor előrehaladtával is. Mit kell tehát tenned a tökéletes bőrért?

Alapos tisztítás

Az alapos sminklemosás és tisztítás nélkül a bőröd sosem fog igazán jól kinézni. Az alapozó maradéka és egyéb szennyeződések, amelyek napközben megtapadnak a bőrödön, hajlamosak eltömíteni a pórusokat, és gyulladást okozni. Az arcbőrt naponta legalább 2-szer meg kell tisztítani – reggel és este. Add meg a bőrödnek is a legjobbat jó minőségű kozmetikumok formájában a legnagyobb márkáktól. Csak kattints a Vivantis-hu-ra, ahol legjobb arclemosókat, micellás vizeket is megtalálod, legyen a bőröd normál, vagy érzékeny. Ha szeretnél kicsit spórolni is, akkor ebben segít neked majd a Vivantis kupon .

Arcmaszkok

Ha puha, hidratált bőrre vágysz, akkor hetente legalább egyszer ajánlott egy arcmaszk használata, amelyet mindig a bőrtípusod alapján válassz ki. A zsíros bőrre talán a legmegfelelőbb, amely mattítja a bőrt, valamint összehúzza a pórusokat. Ha száraz a bőröd, mindenképpen hidratáló maszkot válassz, amely frissé és üdévé teszi a bőröd, illetve megelőzi a ráncok kialakulását. Ha érettebb a bőröd szerezz be egy feszesítő hatású maszkot kollagénnel.

Fényvédelem nélkül egy tapodtad sem

Az idő előtti bőröregedés, pigmentfoltok keletkezése, ráncok kialakulása mind főként a káros UV sugárzásnak köszönhető. A leghatásosabb védekezési módszer a fényvédelemmel ellátott arckrémek használata. De nem csak a nyári időszakban kell ilyen arckrémet használni, hanem egész évben. A káros sugarak a felhőkön keresztül is áthatolnak, tehát a borús idő sem véd meg minket. Ha megfelelő arckrémet keresel, akkor irány a Parfumeshop.hu, ahol a Parfumeshop kupon segítségével a kiválasztott kozmetikumot sokkal olcsóbban szerezheted be.

Miért fontos a hámlasztás?

A rendszeres peeling nagyon fontos a bőrünknek. Ezzel eltávolítod az elhalt hámréteget és segítesz a bőrödnek a regenerálódásban. Ezenkívül a rendszeres hámlasztással megszabadulhatsz az apró fekete pontoktól, pigmentfoltoktól. És van még egy előnye – a hatóanyagok sokkal hamarabb szívódnak fel.

Adj egy esélyt a szérumoknakAdj esélyt a szérumoknak

Ha még nem használsz semmilyen szérumot, akkor itt az ideje tesztelni a pozitív hatásait. Magas koncentrátumú hatóanyagot tartalmaz, magasabbat, mint az arckrém. Miben segít egy szérum? Ragyogóbbá teszi a bőrt, kiegyenlíti annak tónusát, meggátolja a ráncok kialakulását, megnyugtatja a bőrt és összességében szebbé teszi azt. A szérumot mindig tiszta arcbőrre vidd fel, és mindig elsőként tedd fel. Ezt követi az arckrém, fényvédő vagy alapozó.

Ne feledkezz meg a szemről és a nyakról

A szem alatti vékony bőr az a rész, ahol a ráncok elsőként kialakulnak. Sokan használnak arckrémet, de a szemükről gyakran megfeledkeznek. Szentelj ennek a résznek is kellő figyelmet, és akár 10 évet is letagadhatsz. Soha ne használd szemkrémnek az arckrémet. Nem biztos, hogy megfelelő hatóanyagot tartalmaz, így akár irritálhatja is a bőrt. Ne feledkezz meg a nyakadról sem, és hidratáld azt is rendszeresen.

Figyelj a táplálkozásra

A kutatók megállapították, hogy bőrünk állapota szorosan összefügg bélflóránkkal és egészségügyi állapotunkkal. Ha szép bőrt szeretnél, fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget és egészséges zsiradékot, mint például a mogyoróban vagy avokádóban található. Nem kevésbé fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ha elég vizet iszol, meglátszik majd a bőrödön is – nem lesz száraz, egészen üde és friss lesz. Kerüld az alkoholfogyasztást. Ha már régóta bőrproblémákkal küzdesz, amelyen nem segít semmi, akkor lehet a helytelen táplálkozás az oka. Csökkentsd a cukor fogyasztását, egyél több zöldséget és gyümölcsöt, esetleg vizsgáltasd ki magad, nem ételintolerancia áll-e a háttérben.