Betegségek, szénanátha

#Betegségek #szénanátha

27 db cikk a témában

Allergiakezelés természetesen
#allergia
2023.08.11.

Allergiakezelés természetesen

Azok, akik allergiában szenvednek, nehezen birkóznak meg a tünetekkel, melyek kellemetlenek és a legváratlanabb helyzetben fordulnak elő. Bár sokféle kezelés létezik a különböző allergiákra, sokan mégis a természetes gyógymódokban bíznak. Szerencsére van néhány tipp, melyek segítségével jobban érezhetjük magunkat.

Kérdések a parlagfű allergiáról
#allergia
2022.06.26.

Kérdések a parlagfű allergiáról

Míg szeptember eleje sokak számára az iskolakezdést és a nyárutót jelenti, addig az országban minden ötödik ember egy probléma megoldására koncentrál: az allergiás tünetek csillapítására.

#szem
2021.08.10.

Mi okozhatja a szemviszketést?

A szemviszketés az allergiás kötőhártya-gyulladás legjellegzetesebb tünete. Az allergiás reakció során a sejtekből felszabaduló kémiai anyagok hatására az erek kitágulnak, folyadék jut ki a szövetekbe, kialakul a vizenyő és fellép a viszketés. Mitől viszket a szemünk? Mikor forduljunk orvoshoz?

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz
#allergia
2021.08.04.

4 hiba, amit allergiásként elkövethetsz

Jártál már orvosnál, de úgy gondolod, hogy a tüneteket egyedül is képes vagy csillapítani? Szedsz valamilyen gyógyszert, de nem tudod, pontosan mire? Csak néhány azok közül a tévedések közül, amelyekkel kínszenvedéssé változtathatjuk az allergiaszezont. Szakértőnk segítségével megoldást is kínálunk a problémákra.

#allergia
2020.12.20.

Hogyan készülj a karácsonyra, ha allergiás vagy?

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél. Dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével összegyűjtöttük a gyakori allergéneket.

#allergia
2019.08.16.

Mit tehetünk a parlagfű allergia ellen?

A parlagfű virágzása idén sem marad el. Legerősebb allergén növényünk pollenszórása éppen most, augusztusban tetőzik. Lássuk, mit tehetünk a tünetek enyhítése érdekében.

#szag
2019.04.30.

Mi okozhatja a szaglás csökkenését?

A szaglás csökkenését nátha, túlzásba vitt orrcsepp vagy orrspray használat is okozhatja, de orrpolip miatt is bekövetkezhet. A szagok érzékelésére való képesség elvesztése korral is járhat, de súlyos betegségeket is jelezhet.

#allergia
2016.05.02.

Viszlát allergia: 6 tipp a tünetek ellen

Tavasz: az év legszebb időszaka, kivéve, ha egyet jelent a szénanáthától való szenvedéssel, viszkető szemekkel és bőrrel, csorgó orral vagy asztmával. Szerencsére van néhány egyszerű, természetes módszer, amellyel enyhíthetünk a tüneteken.

#immunrendszer
2015.12.11.

Az immunrendszer betegségei

Az immunrendszer normálistól eltérő működésének következménye immunhiányos állapot, gyakoribbá váló fertőzések, allergia vagy autoimmun betegség is lehet. Dr. Kádár János immunológus segítségével összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló rendellenességeket.

#parlagfű
2014.08.11.

Autózás allergénmentes környezetben

A mutatós plüsskárpit a poratkák kedvelt élőhelye, a kiömlött kávéfolt a szőnyegen ideális hely a baktériumok megjelenéséhez, a tavalyi pollenszűrővel működtetett klíma hatásfoka mellett pedig akár lehúzott ablakkal is közlekedhetnénk. Mit tegyünk, hogy az allergéneket száműzzük az autónkból?

#parlagfű
2014.08.07.

Pollenallergia: szem- és bőrtüneteket is okozhat

A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj-, és arcduzzanat is jelentkezhet.

#utazás
2014.08.04.

Utazás és asztma

Jó szórakozás utazgatni egy addig ismeretlen helyen, de ha asztmás vagy, nem biztos, hogy örömteli lesz az út. Mert egy idegen helyen sosem tudhatod, mikor tör rád a roham.

#szem
2014.06.23.

Vörös, könnyező szemek: az allergia tünetei

A jól ismert orrdugulással, tüsszögéssel és orrfolyással járó tünetek mellett az allergia a szemeket sem kíméli: irritáció, viszketés, vörösség, kötőhártya-gyulladás is jelentkezhet. A szemtünetek akár önállóan, egyéb panaszok nélkül is megjelenhetnek.

#allergia
2014.06.17.

Teszteld a tudásod! 5 kérdés az allergiáról

A nyári hónapokban évről-évre többen szenvednek allergiás tünetektől, a legerősebb allergén növény virágzása pedig még előttünk van. Azt, hogy melyik is ez a növény, a megelőzésről és kezelésről, illetve az allergiával kapcsolatos érdekességekről többet is megtudhat, ha kitölti rövid tesztünket, melyet dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosának segítségével állítottunk össze.