Betegségek, fog

#Betegségek #fog

15 db cikk a témában

Mit tehetsz a fogkőképződés ellen?
#fogkő
2023.10.29.

Mit tehetsz a fogkőképződés ellen?

A fogaid megfelelő ápolása nemcsak a vonzó, igényes megjelenés elengedhetetlen eleme, az egészséged megőrzése érdekében is figyelmet kell fordítanod rá.

Milyen a jó fogkefe?
#szájápolás
2023.09.22.

Milyen a jó fogkefe?

Manapság, mikor annyira fontos, hogy ápoltak, divatosak legyünk, hajlamosak vagyunk a tisztálkodásunkat gépiesen és gyorsan elvégezni. Pedig érdemes néha megállni és utánajárni, hogy mennyi új dolog és irányzat jelenik meg. Így van ez a fogkefék és a szájápolás többi eszközének esetében is.

Ínybetegségek kamaszkorban
#ínybetegség
2023.08.08.

Ínybetegségek kamaszkorban

Az ínybetegség nemcsak az idősebb korosztályban fordulhat elő, hanem a tiniknél is. Az ínybetegség, más néven parodontális betegség a rossz lehelettől a fájdalomig és a fogak elvesztéséig is terjedhet.

#fog
2021.10.30.

Az elhanyagolt fogazat veszélyes következményei - Gondoltad volna?

Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs, parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.

#rossz szájszag
2021.10.04.

Rossz a leheletem, mi az oka?

Lassan már itt az első csók ideje, csak az a problémám,hogy rossz a szájszagom és ezzel nem szeretném elrontani az egészet. Fogat minden egyes nap mosok, de úgy látszik, egy belső probléma okozza nálam a gondot. Mit csináljak? - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#fejfájás
2021.01.22.

Fáj a fejed, fáradt vagy? Irány a fogorvos!

Fáradtságot, levertséget, fej- és nyakfájást, zsibbadást, fülzúgást is okozhat az éjszakai fogcsikorgatás, sőt, akár migrénes rohamot is. Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos szerint a kezelést nem érdemes halogatni, hiszen a következmények súlyosak lehetnek.

#fogszabályozás
2020.08.29.

Fogszabályozás: nem csak hiúság

Fogazatunk fontos szerepet játszik életünkben. Befolyásolja arcunk harmóniáját, beszédünk és artikulációnk módját, mimikánkat és egyéni kisugárzásunkat is.

#fogágybetegség
2016.06.29.

Fogaink egészsége nem csak esztétikai kérdés

Valószínűleg sokunk tapasztalta már ijedten, hogy egy-egy fogmosást követően vérzik az ínye. A probléma a fogíny gyulladásából fakad, de ha csak ritkán találkozunk vele, nincs okunk komoly aggodalomra. Sokan szenvednek azonban krónikus fogínygyulladásban, fogágybetegségben, ami hosszú távon akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

#szájszag
2015.12.08.

Szájszag: kínos, de kezelhető!

A szájszag igen kellemetlen, zavaró probléma. Legtöbbször az okozza a gondot, hogy akinek szájszaga van, nem érzi ezt, mások pedig nem szólnak, mert nem akarják megsérteni. Hiába azonban a tagadás, ha a probléma létezik.

#rossz lehelet
2015.11.03.

Mitől lehet rossz a lehelet?

A tizenévesek több mint 70 százalékának rossz a lehelete, pedig a fiatalok mintegy 85 százaléka úgy véli, hogy ez két ember találkozásánál mérvadó lehet. A rossz leheletet kezelni és elkerülni is lehet, ennek ellenére sokan nem tudják, hogyan lehet ezt megtenni.

#fogápolás
2015.02.18.

Egészséges fogak és a fogszabályzó

Biztosan kisebb sokként ér, ha kiderül, hogy fogszabályzót kell viselned, és ez önmagában is egy sor kérdést vet fel. Mi ismerünk néhány érvet, amely segít, hogy elfogadd az új helyzetet.

#fog
2015.01.30.

A fogak ápolása a gyönyörű mosolyért

Téged is a frász kerülget, amikor fogorvoshoz kell menned? A legjobb megoldás, ha gondos ápolással teszel azért, hogy az ellenőrző fél-egy évenkénti vizsgálat mellett ne kelljen többször látogatást tenned a rendelőben.

#fog
2014.12.15.

Miért alakul ki plakk a fogakon?

A fogászati plakk a fogak felszínén kialakuló lepedék, amely azonban akár az íny alatt is megtelepedhet. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Fogászat fogorvosa szerint az eltávolítatlan plakk következményeiről és a hajlamosító tényezőkről beszélt.

#bölcsességfog
2014.12.07.

A bölcsességfog eltávolítása

Csak úgy, mint a mandulák, a bölcsességfogak is ritkábban kerülnek eltávolításra, mint régen. Manapság az orvosok már csak nyomós indok esetén távolítják el ezeket a fogakat.