TÁPLÁLKOZÁS evés kategória (491)

Manapság a mikrohullámú sütő szinte elengedhetetlen kelléke egy modern konyhának. Pedig egyes kutatások szerint a mikró által kibocsátott sugárzás változást okoz a szív működésében és a vér összetételében. Emellett a benne készített ételek fogyasztása növeli a bélrendszeri- és gyomorrák kialakulásának kockázatát.
2016-12-01
Reggelizz úgy, mint egy király! - tartja a mondás, és a táplálkozástudósok valóban egyetértenek abban, hogy a reggeli a nap fontos étkezése, melynek elhagyása - számos felmérés szerint - igen elterjedt rossz szokás Európában és Amerikában is. Miért is?
2016-11-27
Igen! Létezik ilyen. Amellett, hogy a jó választás fogyókúra során is, remek hatása van az agyműködésünkre, az immunrendszerünkre. Az omega-3 zsírsavak központi szerepet kapnak, ha az egészséges táplálkozásról esik szó.
2016-11-26
Tudtad, hogy a barna rizs nem csak egészségesebb, de előállítása környezetkímélőbb is? Mi a különbség a tápanyag tartalmukat tekintve, és hogyan érdemes elkészíteni őket?
2016-11-23
A tudomány igazolta a nagymamák bölcsességét: a tyúkhúsleves valóban kitűnő megfázás ellen. Hogy még hatásosabb legyen, adj hozzá egy kevés fokhagymát. Melyek azok az ételek, amelyek segítenek elkerülni a náthát?
2016-11-19
Ismerősek a következő mondatok? "Már attól is hízom, ha ránézek az ételre, mivel lassú az anyagcserém. Más annyit ehet, amennyit csak akar, mert gyors az anyagcseréje." Bizony, a fogyás körül keringő tévhitek közül az anyagcsere (metabolizmus) viszi a pálmát.
2016-11-16
Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!
2016-11-09
Sütőtökös ravioli, tökös pite, őszi tökös rizottó, töksör - a lehetőségek száma végtelen, ráadásul egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Végre sütőtökszezon van, és jó okunk van rá, hogy örüljünk ennek. A sütőtök jellegzetes őszi zöldség, ami nemcsak sokszínűen felhasználható, de számos egészségügyi előnye is van. Íme, a 8 legkiemelkedőbb jótékony hatása.
2016-11-08
A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. Itt az ideje tehát, hogy mézesítsd az életed!
2016-11-07
Az édesítőszerek fogyasztása manapság már nem csupán a cukorbetegekre korlátozódik – egyre többen ismerik meg jótékony tulajdonságait. Ezek közé tartozik, hogy többletenergia bevitele nélkül, vagy nagymértékben csökkent kalóriatartalommal fogyaszthatunk számos ételt és italt, ezáltal a fogyni vágyók mellett az egészségtudatos, alakjukat megőrizni kívánó emberek is egyre szélesebb körben kezdik használni.
2016-11-03
A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy szervezetünknek szüksége van vitaminokra és ásványi anyagokra. Ezek közül is kiemelkedő a D-vitamin, amely leginkább a csontok erősségéhez járul hozzá. Mire jó még? Ma van a D-vitamin világnapja!
2016-11-02
Az utóbbi időszakban az idő fokozatosan hűvösebbé vált, beköszöntöttek a hideg reggelek és a fagyos éjszakák. Ilyenkor a szervezetünknek még több vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, de szerencsére az őszi időszakban bőven van miből válogatni: ez a vitamindús zöldségek és gyümölcsök szezonja. Tankolj fel vitaminokból még most!
2016-10-28
A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most 11 érdekes tényt tár fel a vitaminokról.
2016-10-26
A mozikban jobbnál jobb filmeket játszanak. És az csak természetes, hogy a mozijegy mellé némi csipegetni- és innivaló is jár. A sós, édes és vajas kukorica, valamint a nachos és csoki is jól esik a film mellé, ám korántsem tesz jót az alakodnak!
2016-10-23
Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.
2016-10-15
<<  1 ... 2 3 4 5 6 ... 33  >>