/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (165)

Mielőtt elkezdődne a tűzijáték, érdemes feltenni egy védőszemüveget, ami segíthet megóvni a szemeidet a leggyakoribb tűzijáték okozta sérülésektől.
2014-08-20 Nincs hozzászólás
Az ájulás gyakori a tinik körében. A jó hír az, hogy a legtöbb esetben ez nem valami súlyos betegség jele.
2014-08-17 Nincs hozzászólás
Attól, hogy valaki cukorbeteg még nem kell lemondania a fesztiválokról. Tény, hogy néhány nagyon fontos szabályt be kell tartani, és a bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelni, de ha ezek rendben vannak, akkor bátran szórakozhatnak a cukorbetegek is.
2014-08-13 Nincs hozzászólás
Sose indulj el elsősegély-doboz nélkül, ami szinte az egész fesztivál alatt hű társad lehet majd! Fel kell készülnöd minden lehetséges helyzetre, hiszen sosem tudhatod, hogy mi fog történni.
2014-08-12 Nincs hozzászólás
Ájulás előtt előfordulhatnak látászavarok, felgyorsult szívverés, izzadás, émelygés, hányás. Hogyan lehet megelőzni az ájulást?
2014-08-11 Nincs hozzászólás
Egy, a Pediatrics szaklapban megjelent kutatás szerint a világ egyik legnépszerűbb sportja, a labdarúgás gyakorlatilag egyet jelent a leggyakoribb sportsérülésekkel. Ráadásul a legtöbb sérülést szenvedett focista fiatal tizenöt év alatti.
2014-08-10 Nincs hozzászólás
Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!
2014-08-09 1 hozzászólás
Tehát hamarosan elérkezik a várva várt pillanat, és leveszik a gipszedet. Valószínűleg már égsz a vágytól, hogy visszatérhessenek a dolgaid a normál kerékvágásba. De ez nem annyira egyszerű, hogy „viszlát, gipsz; szia, foci”.
2014-08-03 Nincs hozzászólás
A legfontosabb, hogy ne tegyél semmi olyat, amivel csak rontanál a helyzeten. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig. A legjobb szándék ellenére is végzetes lehet egy elhibázott segítségnyújtási manőver, ezért csak nagy körültekintéssel és óvatossággal közelítsd meg a problémát.
2014-08-02 Nincs hozzászólás
A nyár alkalmával a legtöbb ember felkerekedik, és kisebb-nagyobb vakációkra indul. Bizonyára te is tervezel valami hasonlót. A bőröndbe a nyári ruhák és a bikini mellé nem árt egy plusz csomag, amely tartalmazza a megfelelő eszközöket, gyógyszereket. A KamaszPanasz összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos nyaraláshoz.
2014-07-31 Nincs hozzászólás
A tengerparti nyaralás nagyszerű időtöltés: az úszás, napozás és a bulizás mindig jó móka, de megvannak a maga veszélyei is.
2014-07-27 Nincs hozzászólás
Tombol a nyár, s vele együtt a strandszezon. Ám, mint tudjuk, a strand igen veszélyes üzem, még a gyakorlott úszók sem érezhetik magukat feltétlen biztonságban. Egy görcs, vagy rosszul vett levegő miatt bármikor adódhat probléma, amikor a környező emberek segítségére van szükség. Te mernél segíteni?
2014-07-21 Nincs hozzászólás
Segítünk praktikusan összeállítani a saját elsősegélydobozodat! Mi az, amit mindenképp magaddal kell vinned, ha útra kelsz?
2014-07-19 Nincs hozzászólás
A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.
2014-07-15 Nincs hozzászólás
Nyaralni, kikapcsolódni nem lehet úgy, hogy akut vagy krónikus fájdalommal küzdünk. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológusa olyan fájdalomcsillapító eljárásokról beszélt, amelyek akár már rövid távon is jó eredményt hozhatnak.
2014-07-14 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 11  >  >>