/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (167)

Ijesztő érzés, ha az éjszaka közepén egy öntudatlan állapotban járkáló családtag motoszkálása ébreszt álmunkból. Alvajárás gyermek- és felnőttkorban egyaránt jelentkezhet, a népesség 5-10 százaléka is érintett lehet.
2014-09-09 Nincs hozzászólás
Az ultrahang segítségével a belső szervek állapotáról kaphatunk képet. Fájdalommentes és gyors eszköz az epehólyag, vese és hasnyálmirigy panaszok kivizsgálására is.
2014-09-03 Nincs hozzászólás
Mindannyiunknak tisztában kell lennünk néhány alapvető szabállyal, amelyek a nyílt sebek gyors, szakszerű kezelését lehetővé teszik. Íme néhány kérdés/állítás, hogy tájékozottabbak legyünk.
2014-08-30 Nincs hozzászólás
Számos betegség tünete lehet, gyakran vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok okozzák, de szorongással is összefügghet. Szakértőnk segítségével most a szédülés főbb fül-orr-gégészeti vonatkozásait vesszük sorra.
2014-08-22 Nincs hozzászólás
Mielőtt elkezdődne a tűzijáték, érdemes feltenni egy védőszemüveget, ami segíthet megóvni a szemeidet a leggyakoribb tűzijáték okozta sérülésektől.
2014-08-20 Nincs hozzászólás
Az ájulás gyakori a tinik körében. A jó hír az, hogy a legtöbb esetben ez nem valami súlyos betegség jele.
2014-08-17 Nincs hozzászólás
Attól, hogy valaki cukorbeteg még nem kell lemondania a fesztiválokról. Tény, hogy néhány nagyon fontos szabályt be kell tartani, és a bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelni, de ha ezek rendben vannak, akkor bátran szórakozhatnak a cukorbetegek is.
2014-08-13 Nincs hozzászólás
Sose indulj el elsősegély-doboz nélkül, ami szinte az egész fesztivál alatt hű társad lehet majd! Fel kell készülnöd minden lehetséges helyzetre, hiszen sosem tudhatod, hogy mi fog történni.
2014-08-12 Nincs hozzászólás
Ájulás előtt előfordulhatnak látászavarok, felgyorsult szívverés, izzadás, émelygés, hányás. Hogyan lehet megelőzni az ájulást?
2014-08-11 Nincs hozzászólás
Egy, a Pediatrics szaklapban megjelent kutatás szerint a világ egyik legnépszerűbb sportja, a labdarúgás gyakorlatilag egyet jelent a leggyakoribb sportsérülésekkel. Ráadásul a legtöbb sérülést szenvedett focista fiatal tizenöt év alatti.
2014-08-10 Nincs hozzászólás
Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!
2014-08-09 1 hozzászólás
Tehát hamarosan elérkezik a várva várt pillanat, és leveszik a gipszedet. Valószínűleg már égsz a vágytól, hogy visszatérhessenek a dolgaid a normál kerékvágásba. De ez nem annyira egyszerű, hogy „viszlát, gipsz; szia, foci”.
2014-08-03 Nincs hozzászólás
A legfontosabb, hogy ne tegyél semmi olyat, amivel csak rontanál a helyzeten. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig. A legjobb szándék ellenére is végzetes lehet egy elhibázott segítségnyújtási manőver, ezért csak nagy körültekintéssel és óvatossággal közelítsd meg a problémát.
2014-08-02 Nincs hozzászólás
A nyár alkalmával a legtöbb ember felkerekedik, és kisebb-nagyobb vakációkra indul. Bizonyára te is tervezel valami hasonlót. A bőröndbe a nyári ruhák és a bikini mellé nem árt egy plusz csomag, amely tartalmazza a megfelelő eszközöket, gyógyszereket. A KamaszPanasz összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos nyaraláshoz.
2014-07-31 Nincs hozzászólás
A tengerparti nyaralás nagyszerű időtöltés: az úszás, napozás és a bulizás mindig jó móka, de megvannak a maga veszélyei is.
2014-07-27 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 12  >  >>