/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (159)

Ha gördeszkázol vagy sportolsz, valószínűleg számodra sem idegenek a horzsolások, a bevágott könyökök és állak. Azonban azoknak, akik abban a ritka betegségben szenvednek, amit hemofíliának vagy más néven vérzékenységnek hívunk, gyakran egy kisebb horzsolás vagy vágás is nagy problémákat okozhat. Ma van a Hemofília Világnap.
2014-04-17 Nincs hozzászólás
Az összefoglaló néven elektrotraumának nevezett sérüléscsoport két fő formája az áramütés és a villámcsapás. Áramhatás esetén az emberi test elektromos energia hatása alá kerül, mely könnyen halálos következményeket okozhat. A károsodás mértéke függ az áram erősségétől, az áram típusától (egyen- vagy váltóáram), az áramütés helyétől és a szervezeten belüli útjától, illetve az áramhatás időtartamától.
2014-04-10 1 hozzászólás
Egy horzsolás ellátásához természetesen nem kell mentőt hívnod, de artériás vagy vénás sérülés esetén ez legyen az első dolgod!
2014-04-10 Nincs hozzászólás
Ha nem csak könnyen csillapítható hajszálérvérzést látsz, értesítsd a mentőket, a segítség megérkezéséig pedig igyekezz csökkenteni a vérveszteséget, figyelve a higiénés szabályokra is!
2014-04-09 Nincs hozzászólás
Melyek a leggyakrabban használt orvosi diagnosztikai módszerek? Mit jelentenek a különböző orvosi rövidítések? A műszerek felhasználásáról és működéséről alábbi cikkünkben olvashatsz.
2014-04-08 Nincs hozzászólás
A tetanusz egy súlyos bakteriális fertőzés, mely általában szennyezett seb mellett alakul ki, és ha nem kezelik, végzetes lehet. Mára azonban a védőoltásnak köszönhetően könnyen gyógyítható.
2014-03-28 Nincs hozzászólás
Akut panasz, vagy betegség fennállásakor, az esetek több mint 90%-ában nem fordulunk orvoshoz, noha a legtöbben félünk a problémák okozta esetleges szövődményektől – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes portál megbízásából készített.
2014-03-27 Nincs hozzászólás
A fejvérzések nem ritkán ijesztő kinézetűek, a sérülés általában bő vérzéssel jár. Itt ismertetjük a fül, az orr és a szájüregi vérzéseket is, illetve azok ellátását.
2014-03-20 Nincs hozzászólás
A mozgásszervi fájdalom az egyik leggyakoribb panasz, ami miatt végül orvoshoz fordulnak az érintettek. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomközpont holisztikus szemléletű ortopéd orvosa arról beszélt, hogyan „menedzselhetjük” a fájdalmat, mit tehet a szakember.
2014-03-10 Nincs hozzászólás
A mindennapi életünk során könnyen szerezhetsz olyan sérüléseket, melyek később elfertőződhetnek. Az ilyen fertőzések neve a tetanusz, vagy másnevén merevgörcs, amely a vázizmok tartós, görcsös megfeszülésével jár.
2014-03-05 Nincs hozzászólás
A kóma ritkán tart néhány hétnél tovább. Azokat, akik ennél hosszabb ideig maradnak a tudattalan, eszméletvesztett állapotban, általában úgy jellemzik, mint vegetatív státuszú beteget. Azoknak a betegeknek, akik több mint egy évig vannak ebben a vegetatív állapotban, nagyon kicsi az esélyük az életbe való visszatérésre.
2014-03-03 Nincs hozzászólás
Áramütés esetén az elektromos égés a bőrön minimális tünetek formájában, illetve gyakorlatilag bőrtünetek nélkül is megjelenhet, de emellett mély szöveti károsodás is előfordulhat. Ha egy erős elektromos impulzus halad keresztül a testen, olyan mély szöveti károsodások fordulhatnak elő, melyek például szívritmuszavarok, szívmegállás kialakulását idézhetik elő.
2014-03-01 Nincs hozzászólás
Traumás agykárosodást leggyakrabban hirtelen, erőteljes ütés okoz. A sérülés súlyossága attól függ, az agy mely területe és milyen mértékben károsodott. A tünetek a baleset súlyosságától függően az enyhe fejfájástól akár a halálig széles skálán mozognak.
2014-02-28 Nincs hozzászólás
A vérzéssel kapcsolatos rendellenességek közül a leggyakoribb örökletes kórkép a Von-Willebrand szindróma, mely az emberek körülbelül 1-2 százalékát érinti.
2014-02-27 Nincs hozzászólás
Elsősegélynyújtó versenyt hirdet a Magyar Vöröskereszt. A versenyre 5 fős csapatok jelentkezhetnek, három korcsoportban.
2014-02-20 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 11  >  >>