/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (165)

A nyár alkalmával a legtöbb ember felkerekedik, és kisebb-nagyobb vakációkra indul. Bizonyára te is tervezel valami hasonlót. A bőröndbe a nyári ruhák és a bikini mellé nem árt egy plusz csomag, amely tartalmazza a megfelelő eszközöket, gyógyszereket. A KamaszPanasz összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos nyaraláshoz.
2014-07-31 Nincs hozzászólás
A tengerparti nyaralás nagyszerű időtöltés: az úszás, napozás és a bulizás mindig jó móka, de megvannak a maga veszélyei is.
2014-07-27 Nincs hozzászólás
Tombol a nyár, s vele együtt a strandszezon. Ám, mint tudjuk, a strand igen veszélyes üzem, még a gyakorlott úszók sem érezhetik magukat feltétlen biztonságban. Egy görcs, vagy rosszul vett levegő miatt bármikor adódhat probléma, amikor a környező emberek segítségére van szükség. Te mernél segíteni?
2014-07-21 Nincs hozzászólás
Segítünk praktikusan összeállítani a saját elsősegélydobozodat! Mi az, amit mindenképp magaddal kell vinned, ha útra kelsz?
2014-07-19 Nincs hozzászólás
A betegség elsősorban gyerekek vagy gyakran úszók körében fordul elő, neve is innen ered. Az úszófül gyakori probléma a nyári időszakban, megelőzéséről és kezeléséről fül-orr-gégész szakértőnket kérdeztünk.
2014-07-15 Nincs hozzászólás
Nyaralni, kikapcsolódni nem lehet úgy, hogy akut vagy krónikus fájdalommal küzdünk. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológusa olyan fájdalomcsillapító eljárásokról beszélt, amelyek akár már rövid távon is jó eredményt hozhatnak.
2014-07-14 Nincs hozzászólás
Összeszedtük, mire kell figyelned vezetés közben, ha Te is a friss jogosítvánnyal rendelkezők táborába tartozol.
2014-07-14 1 hozzászólás
Egy autóbaleset felkavaró élmény. Gondolj bele abba, hogy a következményei szinte ugyanolyan felkavaróak. A balesetet követő órákban vagy napokban az emberek még mindig nem tették túl magukat a baleseten – főleg ha úgy érzik, hogy a baleset elkerülhető lett volna.
2014-07-08 Nincs hozzászólás
A medúzák a csalánozók családjába tartoznak és a hosszú csápjaikban méreganyagot raktároznak. A legtöbb medúzacsípésre egy erős allergiás reakció a válasz, ám vannak olyan fajok, amelyek csípése akár halált is okazhat. Éppen ezért ha megcsípett egy medúza, azonnal kérj orvosi segítséget!
2014-07-04 Nincs hozzászólás
A kerti partik központját jelentik a közös főzési lehetőségek, legyen szó grillezésről, szalonnasütésről vagy bográcsban elkészített ételekről. Fontos azonban tudni, hogy ezen alkalmak komoly égési sérüléseket is okozhatnak mind a házigazda, mind vendég számára is.
2014-06-29 Nincs hozzászólás
Egyszerűen és hatékonyan csökkentheted az esélyét bizonyos baleseteknek és betegségeknek, ha követed az alábbi tanácsokat. Ezeket az ésszerű és hasznos tippeket követve, szinte biztos, hogy egy felejthetetlen és biztonságos, gondtalan vakációt tölthetsz anélkül, hogy bármilyen bajod esne!
2014-06-27 Nincs hozzászólás
Az utazást nagymértékben megkönnyíti és gondtalanná teszi, ha már itthon felkészülsz minden eshetőségre, és okosan csomagolsz. Összeszedtük azokat a dolgokat, melyek jók, ha nálad vannak az utazásod alatt.
2014-06-26 Nincs hozzászólás
A térd fájdalma gyakori panasz, már igen fiatalon is jelentkezhet, és a kor előrehaladtával a fájdalom csak erősödik. Hátterében legtöbbször ízületi elhasználódás, porckopás áll. Dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont főorvosnője és az aktív fájdalomcsillapítás specialistája megosztotta, milyen terápiás lehetőségeket érdemes alkalmazni a térdfájdalom esetén.
2014-06-25 Nincs hozzászólás
Érdemes elvégezni egy alap elsősegélynyújtó tanfolyamot, ahol megtanítják az újraélesztést és azokat az alapfogásokat, aemlynek alkalmazásával segíthetsz egy bajba jutott emberen. A legtöbb esetben az a legjobb, ha hívod a mentőket, és vigyázol a sérültre a segítség megérkezéséig.
2014-06-23 Nincs hozzászólás
Ha nem lenne elég a törvényi tiltás, itt egy újabb tanulmány, amely alátámasztja, hogy milyen veszélyes is a két dolog, ha egyszerre próbálja meg valaki csinálni.
2014-06-19 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 11  >  >>