TÁPLÁLKOZÁS ivás kategória (179)

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez!
2014-07-29 Nincs hozzászólás
A legtöbb fejfájástól vagy migréntől szenvedő embernek sok gondot okoznak a frontváltozások. Ezt a helyzetet tovább súlyosbíthatja, ha olyan ételeket eszel, amelyek tovább erősítik a fejfájást.
2014-07-23 Nincs hozzászólás
A hormonok miatt a nők rengeteg változáson mennek keresztül, és ez főleg a menstruáció ideje alatt erősödik fel. Sokunk a menstruáció ideje alatt kellemetlenül érzi magát, rossz a közérzete és sokszor fel van puffadva. Az alhasi fájdalom és a görcsök nagyon kellemetlenek lehetnek. Ilyenkor érdemes odafigyelni, hogy mit és milyen mennyiségben eszünk. Fontos megismerni és elkerülni az olyan ételeket, amelyek felerősítik a fentebb felsorolt tüneteket.
2014-07-13 Nincs hozzászólás
Ha július, akkor kánikula. Ilyenkor jól esik egy jó hideg ital. Ám a legtöbbünk nem a friss, hideg víz után nyúl, hanem inkább a jól behűtött üdítők felé. Persze a szomjúságot ezek a termékek hosszú távon nem oldják. Hogy akkor mégis melyek azok, amelyek valóban frissítenek, cikkünkből kiderül.
2014-07-06 Nincs hozzászólás
Akár hiszed, akár nem, létezik néhány olyan étel, amely kis mértékben védi a bőrödet a nap káros sugaraitól. A napvédelem összefüggésben áll az étele antioxidáns tartalmával. A növények antioxidánst termelnek, hogy megvédjék magukat a környezeti hatásoktól, például a hőtől.
2014-07-05 Nincs hozzászólás
Sajnos az elhízás, a cukorbetegség illetve a komolyabb betegségek, mint a magas vérnyomás vagy a szívroham gyakoriságának tekintetében az elsők között áll országunk. Ezek oka gyakran maga a cukor – persze, nem mindegyik fajtája. Segítünk, mely kajákat célszerű elkerülnöd, ha egészséges és csinos akarsz maradni!
2014-06-15 2 hozzászólás
Ha vigyázol a fogaid épségére, azzal nemcsak a megjelenésedet teszed még varázslatosabbá, hanem rengeteg betegséget is megelőzhetsz. Íme, 10 tipp, amelyek segítségével megőrizheted a fogaid és a szád higiéniáját.
2014-06-09 Nincs hozzászólás
Egyre többen mondanak le a tehéntejről allergia miatt, és bár a tej alternatívái, mint a szója-, kókusz- és a mandulatej drágábbak, mégis megéri. Azonban sokkal olcsóbb, ha otthon saját magad készíted el a tejet. Hidd el, nem is olyan bonyolult.
2014-06-08 Nincs hozzászólás
Összegyűjtöttük azokat az ételeket, amelyek nemcsak isteni finomak a kánikulában, hanem ezen felül hidratálnak és biztosítják, hogy a szervezet nyáron is egészségesen működjön.
2014-06-07 Nincs hozzászólás
Diétát keresel a depresszió enyhítésére? Leginkább az egészséges táplálkozás segíthet a depresszió kezelésében. Íme, 10 étkezési tipp, mely segíthet a depresszióból való felépülésben.
2014-05-28 Nincs hozzászólás
Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.
2014-05-25 Nincs hozzászólás
Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.
2014-05-25 Nincs hozzászólás
A kávét manapság előszeretettel fogyasztják a fiatalok is, sőt van, aki már kamaszkorában függővé válik. A koffein a világon leggyakrabban használt teljesítményfokozó szer.
2014-05-10 Nincs hozzászólás
Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.
2014-05-04 Nincs hozzászólás
A koffein olyan (gyógy)szer, ami természetesen termelődik bizonyos növények leveleiben és magjaiban. A koffeint gyógyszerként is számon tartják, mert serkenti a központi idegrendszert, miközben fokozott éberséget okoz, és hangulatjavító hatása is van.
2014-05-03 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 12  >  >>