ivás
#Táplálkozás

5 felturbózott ásványvíz, amit garantáltan imádni fogsz

2020.05.27.
2 perces olvasási idő

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása segíthet megelőzni a kiszáradás zavaró tüneteit, mint például a fejfájást és a fáradtságot. Emellett a víz javítja az izmok működését, megakadályozza a nem kívánatos éhségérzetet és a túlevést. De mi van, ha nem szívesen iszod a sima vizet?

Egyszerűen tegyél a vízbe friss gyümölcsöket, zöldségeket és gyógynövényeket: így garantáltan jobban fog csúszni. A következő egyszerű receptekkel becsempészhetsz egy kis változatosságot az étrendedbe, ráadásul még az egészségednek is kedvezel velük.

Citrus és menta: a puffadás enyhítésére

Mindenki tapasztal alkalmanként puffadást. Ez a frissítő gyümölcsös és zöldséges ital természetes vízhajtó hatású. A jóllakottság vagy PMS okozta puffadás kezelésére adj hozzá három liter vízhez 2 szelet citromot, 10 friss mentalevelet, fél uborkát szeletelve és 2 teáskanál apróra vágott vagy pépesített gyömbért. Lefedve hagyd egy éjszakán át állni, majd kedved szerint melegen vagy jéggel is fogyaszthatod.

Ananász és eper: az édes immunerősítő

Nem számít, hogy milyen évszak van, fontos, hogy az immunrendszered megfelelő állapotban tartsd. 5 felturbózott ásványvíz, amit garantáltan imádni fogszEzzel a koktéllal erősítheted az immunrendszered, így gyorsabban meggyógyulhatsz pl. gyulladásos fertőzésekből (arcüreggyulladás, nátha). Adj 1 csésze kockára vágott ananászt, 1 csésze apróra vágott epret, és 2 hámozott narancsot 3 liter vízhez. Az ananász értékes bromelaint tartalmaz, aminek gyulladáscsökkentő hatása van. Az eper és a narancs pedig C-vitaminban gazdag, ami szupererős antioxidáns. Fogyasztás előtt legalább két órán át hagyd állni, hogy az ízek jól összeérhessenek.

Dinnye és menta: üdítő izomregenerálódás

Kutatások kimutatták, hogy a görögdinnye levének fogyasztása közvetlenül testmozgás előtt csökkenti a sportolók pulzusszámát, ráadásul megóv a másnapi izomláztól. Egy ultra-hidratáló edzés előtti italért cseréld le a cukros energiaitalodat friss, mentás-görögdinnyés vízre. Egyszerűen tegyél fél csésze mag nélküli, kockára vágott görögdinnyét, 1 evőkanál friss, apróra vágott mentát egy 6 dl-es üvegbe, majd töltsd fel vízzel. A maximális ízért hagyd egy éjszakán át lehűlni.

Citrus és gyömbér: viszlát hányinger

A gyömbér egy biztonságos és természetes orvosság a reggeli hányinger, az utazás közben jelentkező rosszullét és a stressz okozta émelygés kezelésére. A házi cukormentes italért tegyél a tűzhelyre 6 csészényi vizet egy közepes lábasban. Add hozzá 2 citrom levét, majd reszeld bele a hámozott gyömbérgyökeret (úgy 1-2 diónyi darabot). Melegítsd ezt a keveréket, amíg felforr. Fedd be, majd főzd további 10-15 percig. Ihatod melegen, hűtve vagy jéggel párosítva ezt a csodás hányinger elleni teát. Ha jobban szereted az édesebb ízeket, citrom helyett tegyél bele egy narancsot, vagy adj hozzá egy teáskanál vanília kivonatot.

Málná és zsálya: egy csészényi nyugalom

A zsálya közismerten nyugtató hatású növény. Az édes, gyümölcsös, relaxáló itókához adj negyed csésze összetört málnát, ugyanennyi összetört ananászt és néhány friss zsályalevelet 4,5 dl vízhez. A bogyókban lévő szénhidrát lehetővé teszi, hogy az agyad megnyugodjon. Tedd hűtőbe legalább két órára, vagy ha sietsz, dobd be 10 percre a fagyasztóba. Keverd jól össze, aztán kortyolgathatod is! A teljes felfrissülés kedvéért fogyaszd lassan, minden cseppjét kiélvezve.

(KamaszPanasz - S.C., ehow.com)