TÁPLÁLKOZÁS kategória (753)

A tea, amely egészen Ceylon-szigetéről (a mai Srí Lanka) vándorolt Európába, számos rajongót állított maga mellé. A britek közvetítésének köszönhetően számunkra ez már mindennapi dolog, hogy a fotelben ülve kortyolgatjuk kedvenc mentolos teánkat.
2014-12-18 1 hozzászólás

- hirdetések -

Nagy segítség az ételallergiások és ételintoleranciások számára, hogy 2014. december 13-tól kötelezővé vált az allergének jelölése az előre nem csomagolt élelmiszereken is, így egy vendéglátó egységben és a csemege pultból kapott élelmiszereken esetében is kötelező információt szolgáltatni az allergénekkel kapcsolatban.
2014-12-16 Nincs hozzászólás
Felmérések szerint bár egyénenként eltérő mértékben, de a mandulafogyasztás is szerepet játszhat a kínzó fejfájás kialakulásában. Egyesek számára a mandula az a kiváltó tényező, ami beindítja a fejfájást, míg másoknak épp ellenkezőleg, segít enyhíteni azt.
2014-12-15 Nincs hozzászólás
Talán úgy tűnhet, hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fej- és nyakfájás csillapításának, ha bekapsz egy pirulát, de más módszerek is léteznek, amelyek segíthetnek.
2014-12-14 Nincs hozzászólás
A manapság népszerű diéták többsége nem csak a szénhidrát csökkentés céljából javasolja a pékáruk, tészták fogyasztásának mellőzését. Egyes felvetések szerint a gabonák egyik összetevője, a glutén amellett, hogy jelentősen lelassíthatja a fogyást, az egész szervezetre kiterjedő panaszokat is okozhat. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával kapcsolatba hozható betegségeket vesszük górcső alá.
2014-12-13 Nincs hozzászólás
Szoktál igazán éhes lenni a nap folyamán? Ettél már valaha annyit, hogy teltnek vagy túltelítettnek érezted magad? Ez nem helyes. Gondolkodj el arról, mikor és mennyit egyél, ami segíthet a lehető legjobban érezni magadat.
2014-12-13 Nincs hozzászólás
A két betegség közti különbségek és hasonlóságok gyakran keverednek a köztudatban, pedig lényeges eltéréseket találunk mind a kiváltó okok, mind a kezelés terén. Dr.Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusának segítségével összegyűjtöttük a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
2014-12-12 Nincs hozzászólás
Fájdalmas görcsök, depressziós hangulat, puffadás: a menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.
2014-12-11 Nincs hozzászólás
Ha lisztérzékeny vagy, nagyon figyelned kell arra, hogy mit eszel. Gluténmentes diéta esetén semmi olyat nem fogyaszthatsz, amiben glutén van. Egyes ételeknél - mint például a kenyér vagy a keksz - egyértelmű, hogy nem eheted, vannak azonban olyanok is, amelyek csak rejtett módon tartalmaznak glutént. Mely ételeket érdemes elkerülnöd, ha gluténmentes diétát kell követned?
2014-12-10 Nincs hozzászólás
Sokszor kívántad már, hogy bárcsak varázsütésre jobban oda tudnál figyelni tanórán, vagy több agysejttel rendelkeznél? Nos, sajnos a dolog nem megy ilyen könnyen, de ha változtatsz bizonyos dolgokon az étrendeddel kapcsolatban, nagyon sokat segíthetsz magadnak.
2014-12-09 Nincs hozzászólás
Nincs túl sok időd egy vacsora elkészítéséhez, mégis szeretnél egészséges és meleg ételt enni? Rengeteg otthon is elkészíthető étel közül választhatsz, amihez mindössze 20 perc főzésre van szükség. Igaz, hogy nem lesz egy hétfogásos vacsora, de ha csak valami gyorsan elkészíthető ételt keresel egy kimerítő nap után, akkor készítsd el receptjeinket!
2014-12-08 Nincs hozzászólás
A mogyoróra érzékenyeknek minden étkezésnél oda kell figyelniük arra, hogy az adott étel bármilyen formában tartalmaz-e valamilyen mogyorófélét. Mogyoróallergia esetén érdemes elkerülni a csonthéjasok fogyasztását is, mert ezek szintén allergiás tüneteket okozhatnak.
2014-12-07 Nincs hozzászólás
A legjobb idő az edzéshez nem a napszaktól függ: akkor a legjobb, amikor neked megfelel. A reggeli edzések sok embernek nagyon jót tesznek – endorfin termelődik, és jobb lesz a kedvük tőle. Ha élvezed azt, hogy a napodat mozgással kezded, és még az iskola elé is be tudod illeszteni, akkor vágj bele!
2014-12-06 2 hozzászólás
A só az egyik legtermészetesebb ételízesítőnk. A víz és a só életünk építőelemei, nélkülük nem létezhetne élet a Földön. Vagyis fogyasztásuk rendkívül fontos. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mennyit és milyet fogyasztunk.
2014-12-06 Nincs hozzászólás
Sajnos nincs biztos módja a betegség megelőzésének, de szakértők szerint a rákos megbetegedések 40%-a kivédhető, ha odafigyelünk az egészséges életmódra és táplálkozásra, a testi-lelki egészségünkre.
2014-12-06 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 51  >  >>