/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (370)

Mostohacsaládban élni nem könnyű, különösen az összeszokás első időszaka lehet nagyon nehéz: hozzászokni az új szokásokhoz, az új véleményekhez, miközben hű kell maradj önmagadhoz, s vér szerinti szülődhöz/szüleidhez. Íme, néhány ötlet, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés.
2014-07-25 Nincs hozzászólás
Tizenévesen jobb programok is akadnak bőven, mint a nagyszülőkkel eltölteni az időt. A szokásos hétvégi látogatások végeláthatatlanul hosszúnak tűnhetnek. Mit lehet közösen csinálni?
2014-07-19 Nincs hozzászólás
Kínai kutatók 18 internetfüggő tinédzser agyi képét hasonlították össze másik 18, nem-internetfüggő társáéval. Különbséget 20 agyterületen találtak, a fehérállomány sűrűségében. Valamennyi kamasz agyáról felvételt készítettek, ebből ismerték meg a kutatók a fehérállomány sűrűségét és struktúráját.
2014-07-16 Nincs hozzászólás
Naplemente a Balaton-parton, fürdőzés a Földközi-tengerben, vagy egy izgalmas buli egy nyári fesztiválon? Legyen bármi a nyári programod, örökítsd meg az emlékezetes pillanatokat egy fényképen, és oszd meg azt a KamaszPanasz pályázatán! Főnyeremény egy 16 GB-os pendrive – hogy minden élményt és emléket megőrizhess a nyárról.
2014-07-14 Nincs hozzászólás
Akkor csalódunk a leginkább barátainkban, ha kiderült, hogy hazudtak. Egy kis füllentést még meg is bocsátunk, de a nagy hazugságok nagy sértődéseket eredményeznek.
2014-07-06 Nincs hozzászólás
Egy anyuka kissé tépelődve mesélte, hogy különös élménnyel jött haza a szülői értekezletről. Újdonsült kisiskolás csemetéje igen ritka helyzetben van az osztályközösségben: az eredeti családjában él. Évtizedek alatt nagyot változott a világ. A válások elszaporodásával egyre gyakoribb, hogy a gyermekeket valamelyik szülő egyedül neveli. Mi történik, ha újraházasodnak a szülők?
2014-07-06 Nincs hozzászólás
Talán mindig is bébiszitterkedtél, és az öcsikédtől kezdve a szomszéd gyerekekig mindenkire vigyáztál már. Talán csak az első munkád a gyerekfelügyelet. Bárhogy is csöppentél bele, legyél új vagy régi „harcos”, a bébiszittelés jó módja a gyerekekkel való időtöltésnek és a pénzkeresésnek.
2014-07-03 Nincs hozzászólás
Ha középiskolás vagy, akkor sajnos nem válogathatsz sok munkalehetőség közül. A bébiszitterkedés még mindig az egyik legjobb, és az egyik legnépszerűbb munka a fiatalok körében. Sokak számára pedig ez életük legelső állása. De mint minden állásnak, ennek is megvannak a maga szabályai, amelyeket meg kell ismerned, mielőtt munkát vállalnál.
2014-07-02 Nincs hozzászólás
Ha a szüleid nemrég váltak el, vagy éppen válófélben vannak, akkor valószínűleg rengeteg mindenen kell most keresztülmenned, és sok változással kell szembenézned a családi életed terén. A leggyakoribb kérdések megválaszolásával segítünk, hogy átvészeld a nehéz időszakot!
2014-06-22 Nincs hozzászólás
Amikor kicsi gyerek voltál, akkor mindenben osztoztál anyukáddal, megvolt a közös hang köztetek. Mostanság azonban egyre több dolgot szeretnél megtartani magadnak? Olyan kérdéseid vannak, amelyekre úgy véled, hogy nem tudja a választ, és már nem érzed úgy, hogy annyira hasonlítanál rá, mint ezelőtt? Pedig közelebb álltok egymáshoz, mint hinnéd, és nincs olyan dolog, amiről ne tudnátok kettesben beszélni.
2014-06-17 Nincs hozzászólás
Most következik a jól megérdemelt pihenés. Nem mindegy azonban, hogy hogyan töltjük el azt az tizenegy hetet, amely a rendelkezésünkre áll. Van néhány ötletünk a nyárra.
2014-06-16 1 hozzászólás
Ahogy az orvostudomány, a technológia változik, ugyanúgy jelennek meg új és újabb irányzatok, módszerek a pszichológiában is. Legújabb világot hódító technika, a mindfulness, Magyarországot is elérte. Mi a tudatos jelenlét? Mit adhat a hétköznapokhoz a mindfulness gyakorlása?
2014-06-16 Nincs hozzászólás
Míg itthon azt láthatjuk, hogy minden harmadik fiatalnak megfordul a fejében, akár csak fantázia szintjén is, hogy vajon melyik nemhez vonzódik jobban, a világ más országait, kultúráit szemlélve feltűnik, hogy a homoszexualitás, a nemi érés és a szexuális orientáció zavarai erősen társadalom- és történelem-függőek.
2014-06-13 Nincs hozzászólás
A legjobbakkal is megesik néha, hogy ha negatív kritika éri, dühös lesznek és elkedvetlenednek. Ezek gyakori reakciók. Ám fontos, hogy megtanuld feldolgozni a negatív kritikát. Sőt, ha megtanulod, hogyan fogadd el - és tanulj belőle -, akkor a kritika erősebbé teheti a kapcsolataidat és segíthet előrelépni a karrieredben. Ha tudni szeretnéd, hogyan kezeld a bántó szavakat, olvass tovább tippjeinkért!
2014-06-10 Nincs hozzászólás
A szülők szabályok közé próbálják szorítani a gyerekeiket, ha veszélyeztetve érzik őket, ha nem biztosak a felelősségteljes gondolkodásukban, ha valamilyen eredményt próbálnak kicsikarni, vagy egyszerűen csak nem akarják kiengedni a kezükből az irányítást.
2014-06-10 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 25  >  >>