/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (403)

Nehéz helyzet, emberpróbáló. A betegség megváltoztatja a család életét. A diagnózis közlése után a betegség változások sorát indítják el. Személyfüggő, hogy ki, hogyan reagál arra, hogy súlyos betegsége van. Különösen, ha a betegség kimenetele kérdéses, ha általa az élet végességével is szembe kell nézni.
2015-05-16 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

A testvérek közti időnkénti összetűzések elkerülhetetlenek. Az együttélés, az ellentétes személyiségek és érdeklődés magában hordozza a konfliktus lehetőségét. Ha te is érintett vagy a problémában, itt az ideje, hogy megtanuld az összezördülések helyes kezelését.
2015-05-14 Nincs hozzászólás
Tizenhat éves srác vagyok, és most tudtam meg, hogy az új háziorvosom nő lesz. Igazán ideges vagyok emiatt. Korábban volt már valami fertőzésem, amitől nagyon fájt, amikor vizeltem, meg hát a szexről is lenne néhány kérdésem. Feltehetem neki ezeket?"
2015-05-12 Nincs hozzászólás
Nem könnyű megbirkózni a helyzettel, hogy a szüleid folyton vitáznak. Amikor otthon nagy a feszültség, nehéz lehet megőrizni a boldogságot a temérdek dráma és düh ellenére. Talán jobban érzed majd magad, ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket az ilyen helyzetek kezelésére.
2015-05-06 Nincs hozzászólás
A kapcsolat, ami anyák és gyermekeik között van, semmihez sem fogható. Szó szerint az életedet köszönheted az anyukádnak, mégis van, hogy olykor semmi közöset nem találsz magatokban.
2015-05-03 Nincs hozzászólás
Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed.
2015-04-26 Nincs hozzászólás
A felnőttek nem vesznek mindig komolyan, amikor még középiskolás vagy, sőt, talán még akkor sem, amikor már főiskolára vagy egyetemre jársz. Igaz, hogy már csak egy pár évre vagy attól, hogy törvényesen is felnőttnek számíts, de a szüleid ezt sajnos hajlamosak elfelejteni. Születésedtől fogva nevelnek, úgyhogy ahhoz vannak szokva, hogy gyerekként tekintsenek rád. Azonban tehetsz pár dolgot annak érdekében, hogy elérd, hogy megváltoztassák ezt a hozzáállást. Íme, a listánk.
2015-04-22 Nincs hozzászólás
Gyakran hallhatod, hogy amíg valaki nem képes önmagát szeretni, nem képes másokat sem szívébe fogadni. Azt is mondják, hogy ne is várd mástól, hogy szeressen téged, amíg te nem élsz békében önmagaddal.
2015-04-20 Nincs hozzászólás
Amikor nem, vagy csak alig ismered a másik felet, nagyon nehéz lehet beszélgetést kezdeményezni, vagy megtörni a kínos csendet. Mindez azonban gyerekjáték lesz, ha megfogadod alábbi tanácsainkat.
2015-04-17 Nincs hozzászólás
Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?
2015-04-15 Nincs hozzászólás
"Egyfolytában kések a suliból, a moziból, mindenhonnan. Tudom, hogy nem vagyok egy korán kelő típus, de tényleg mindent lekések. Mindenkit az őrületbe kergetek. Mit kéne tennem ahhoz, hogy leszokjak erről a rossz szokásomról - ha nevezhetem így?"
2015-04-14 Nincs hozzászólás
A válás krízisét átvészeljük, sok sírás, sok változás esetleg sok veszekedésen keresztül. De mindezek után mi lesz? Mi van akkor, ha a szülők továbblépnek? Mi lesz, ha újra szerelmesek lesznek?
2015-04-08 Nincs hozzászólás
Milyen szokások kapcsolódnak a húsvéthoz? Miként tudsz készülni rá? Hogyan kell elkészíteni a hagyományos ételeket? Segítünk!
2015-04-03 Nincs hozzászólás
Holnaptól egészen jövő hét keddig tart az idei tavaszi szünet, így legközelebb április 8-án, szerdán kell suliba menned. Mire figyelj, ha elutazol, ha bulizni indulsz, ha pénzt veszel ki az automatából vagy éppen meghitt együttlétre készülsz a pároddal?
2015-04-01 Nincs hozzászólás
A szülőkkel való harc már egész kis korban elkezdődik. Már az első "nem" kimondása egyfajta ellentmondás a szülői akaratnak. Az idő előrehaladtával pedig a felnövekvő gyerek egyre inkább próbálja a saját akaratát kinyilvánítani.
2015-03-21 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 27  >>