/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (376)

Egy barátod vagy családtagod azt mondta neked, hogy nem bánnak vele jól. Szakítás előtt áll, és attól fél, hogy párja zaklatni fogja őt. Ez veszélyesen hangzik, ezért úgy érzed, segítened kell. Mi a következő lépés?
2014-09-19 Nincs hozzászólás
Van olyan barátod, akivel nagyon szeretsz együtt lenni, mert bármit mondasz neki, ő megérti, átérzi és támogat? Biztosan nagyon empatikus veled. Hogyan keltheted másban az az érzést, hogy te is empatikus vagy?
2014-09-17 Nincs hozzászólás
A szorongás egy normális pszichológiai válasz az emberben, ha stresszhelyzettel találkozik. Azt jelenti, hogy szomorúságot, aggodalmat, félelmet, gondterheltséget és idegességet érzünk.
2014-09-15 Nincs hozzászólás
Miért nyúl valaki az érzelmi zsarolás módszeréhez? Mit akarnak elérni az érzelmi zsarolók? Milyen technikákat használnak? Hogyan lehet kivédeni a zsarolást? Légy szemfüles, könnyen lehet, hogy téged is az érzelmeiden keresztül próbálnak befolyásolni.
2014-09-14 Nincs hozzászólás
Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az „önboldogításhoz”! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!
2014-09-13 Nincs hozzászólás
Te is a legjobb akarsz lenni, noha még fogalmad sincs, ki is vagy igazán? Egyes tulajdonságaidat egyenesen utálod? Hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet, ha nem vagy megelégedve magaddal, nem mindig szereted önmagad?
2014-09-09 Nincs hozzászólás
Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?
2014-09-07 Nincs hozzászólás
Cikkünket főként azoknak ajánljuk, akiknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy megbirkózzanak az iskola és a szülők okozta nyomással.
2014-09-05 Nincs hozzászólás
Valószínűleg a te fejedben is megfordult már ez a kérdés. Mikor menj haza, mit vegyél fel, mindent megszabnak neked? Folyton veszekedtek? Esetleg túlságosan féltenek? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tegyél, hogy elkerüld ezeket a vitákat, vagy, hogy szabadabb lehess.
2014-09-04 Nincs hozzászólás
Szerencsére már egyre több iskolában elérhető az iskolapszichológus. Miben kérheted a segítségét?
2014-09-03 Nincs hozzászólás
Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.
2014-09-01 Nincs hozzászólás
'A pénz boldogít' - ezt hiszi és vallja korunk embere. Te is így gondolod? Pénz nélkül ma már semmit sem lehet igazán élvezni? Pedig az élet és a mindennapok számos kis aprósága igazán nem kerül semmibe. Egy kedves mosoly, bátorító szó, vagy akár egy kis futás az egészségért.
2014-08-29 Nincs hozzászólás
Lehet, hogy már leültél a szüleiddel megbeszélni az otthoni házirendet, és sikerült is mindenki számára kedvező kompromisszumos megoldást találni. De mindig akad majd olyan alkalom, amikor a függetlenedési vágyad túlfeszítené a szüleid által szabott kereteket.
2014-08-26 Nincs hozzászólás
A nárcisztikus személyiségzavar kora gyermekkori sérülés következménye. A rendellenesség hatására a nárcisztikus emberek nagyfokú szégyenérzettel viseltetnek saját maguk iránt.
2014-08-25 Nincs hozzászólás
A szülők is csak emberek, s személyes támadásnak vélhetik, ha ellentmondasz, vagy ha a számukra fontos értékeket kétségbe vonod. Mit tehetsz, hogy ne tűnj durvának, erőszakosnak? Emlékezz a szlogenre: „egyet nem értés – csak tisztelettel”.
2014-08-23 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 26  >  >>