/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (404)

Tizenévesen jobb programok is akadnak bőven, mint a nagyszülőkkel eltölteni az időt. A szokásos hétvégi látogatások, a szünidei programok végeláthatatlanul hosszúnak tűnhetnek. Mit lehet közösen csinálni?
2015-07-03 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Úgy érzed, a szüleid még mindig kisgyerekként kezelnek és megkérdőjelezik minden tettedet? Minél idősebb leszel, annál több függetlenségre és szabadságra vágysz, amit néha a szülőknek is nehéz elfogadni. Ez sok fiatal számára jelent problémát, de léteznek olyan módszerek, amikkel meggyőzheted a szüleidet, hogy tudsz felelősségteljesen gondolkozni.
2015-07-02 Nincs hozzászólás
Akkor csalódunk leginkább barátainkban, ha kiderül, hogy hazudtak. Egy kis füllentést még meg is bocsátunk, de a nagy hazugságok nagy sértődéseket eredményeznek.
2015-06-25 Nincs hozzászólás
Barátokra szükségünk van, ez tény. Az embert olyan alapvető szociális szükségletek jellemzik, minek következtében kapcsolatigénye magas. Jelen társadalmunkban a szűk család mellett a kortárskapcsolatok, a barátok töltik be a legfontosabb szerepet az életünkben.
2015-06-23 Nincs hozzászólás
A szülők szabályok közé próbálják szorítani a gyerekeiket, ha veszélyeztetve érzik őket, ha nem biztosak a felelősségteljes gondolkodásukban, ha valamilyen eredményt próbálnak kicsikarni, vagy egyszerűen csak nem akarják kiengedni a kezükből az irányítást.
2015-06-20 Nincs hozzászólás
Most következik a jól megérdemelt pihenés. Nem mindegy azonban, hogy hogyan töltjük el azt az tizenegy hetet, amely a rendelkezésünkre áll. Van néhány ötletünk a nyárra.
2015-06-16 1 hozzászólás
Stresszes vagy az iskolai vagy az otthoni dolgok miatt? Számtalan egyszerű dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a feszültséget.
2015-06-14 Nincs hozzászólás
Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.
2015-06-04 3 hozzászólás
Nehéz helyzet, emberpróbáló. A betegség megváltoztatja a család életét. A diagnózis közlése után a betegség változások sorát indítják el. Személyfüggő, hogy ki, hogyan reagál arra, hogy súlyos betegsége van. Különösen, ha a betegség kimenetele kérdéses, ha általa az élet végességével is szembe kell nézni.
2015-05-16 Nincs hozzászólás
A testvérek közti időnkénti összetűzések elkerülhetetlenek. Az együttélés, az ellentétes személyiségek és érdeklődés magában hordozza a konfliktus lehetőségét. Ha te is érintett vagy a problémában, itt az ideje, hogy megtanuld az összezördülések helyes kezelését.
2015-05-14 Nincs hozzászólás
Tizenhat éves srác vagyok, és most tudtam meg, hogy az új háziorvosom nő lesz. Igazán ideges vagyok emiatt. Korábban volt már valami fertőzésem, amitől nagyon fájt, amikor vizeltem, meg hát a szexről is lenne néhány kérdésem. Feltehetem neki ezeket?"
2015-05-12 Nincs hozzászólás
Nem könnyű megbirkózni a helyzettel, hogy a szüleid folyton vitáznak. Amikor otthon nagy a feszültség, nehéz lehet megőrizni a boldogságot a temérdek dráma és düh ellenére. Talán jobban érzed majd magad, ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket az ilyen helyzetek kezelésére.
2015-05-06 Nincs hozzászólás
A kapcsolat, ami anyák és gyermekeik között van, semmihez sem fogható. Szó szerint az életedet köszönheted az anyukádnak, mégis van, hogy olykor semmi közöset nem találsz magatokban.
2015-05-03 Nincs hozzászólás
Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed.
2015-04-26 Nincs hozzászólás
A felnőttek nem vesznek mindig komolyan, amikor még középiskolás vagy, sőt, talán még akkor sem, amikor már főiskolára vagy egyetemre jársz. Igaz, hogy már csak egy pár évre vagy attól, hogy törvényesen is felnőttnek számíts, de a szüleid ezt sajnos hajlamosak elfelejteni. Születésedtől fogva nevelnek, úgyhogy ahhoz vannak szokva, hogy gyerekként tekintsenek rád. Azonban tehetsz pár dolgot annak érdekében, hogy elérd, hogy megváltoztassák ezt a hozzáállást. Íme, a listánk.
2015-04-22 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 27  >>