/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (417)

Amikor kicsi gyerek voltál, akkor mindenben osztoztál anyukáddal, megvolt a közös hang köztetek. Mostanság azonban egyre több dolgot szeretnél megtartani magadnak? Olyan kérdéseid vannak, amelyekre úgy véled, hogy nem tudja a választ, és már nem érzed úgy, hogy annyira hasonlítanál rá, mint ezelőtt? Pedig közelebb álltok egymáshoz, mint hinnéd, és nincs olyan dolog, amiről ne tudnátok kettesben beszélni.
2016-05-01

- hirdetések -

Egyfolytában kések a suliból, a moziból, mindenhonnan. Tudom, hogy nem vagyok egy korán kelő típus, de tényleg mindent lekések. Mindenkit az őrületbe kergetek. Mit kéne tennem ahhoz, hogy leszokjak erről a rossz szokásomról - ha nevezhetem így?
2016-04-29
Anyák napján a legnagyobb boldogságot minden bizonnyal azzal okozhatod, ha többet adsz anyukádnak magadból, és érezteted vele, milyen fontos szerepet tölt be az életedben! Az alábbiakban ötleteket olvashatsz a generációs különbségek legyőzéséhez.
2016-04-28
Megválaszolatlan levelek sorakoznak az e-mail címeden, tanulnod kellene, de nem tudsz koncentrálni, és az agyad ködös a túl kevés alvástól? Nem meglepő, hogy annyira nehezedre esik megbirkózni a feladatokkal otthon és a suliban.
2016-04-24
Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?
2016-04-15
Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?
2016-04-14
Mostanság a halál tabu téma. Ha lehet, kerüljük, hogy beszélni kelljen róla. Amennyiben mégis kimondani kényszerülünk, talán kicsit beleborzongunk, félünk, ha túl sokat emlegetjük, talán bevonzzuk a „kaszást”.
2016-04-11
Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!
2016-04-09
Mindannyian feltesszük a kérdést magunknak: mennyit is érek valójában? Képzeljük el, hogy erről a kérdésről különböző emberek véleményét szeretnénk megtudni. Vajon ők mi alapján határoznák meg értékünket? Jánosi Ferenc gondolatai.
2016-04-08
A barátom vagdossa magát, és egy időben én is hasonlóképp cselekedtem. Én már túljutottam rajta, mert rájöttem, hogy ez egyáltalán nem segít megoldani a problémákat. Azonban hiába próbáltam segítséget kérni a felnőttektől, a legtöbbjük még csak nem is hallott erről a jelenségről...
2016-03-24
Március 20-a a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika.
2016-03-20
Hazudok a barátaimnak, a családomnak, hazudok olyan embereknek, akiket nem is ismerek, de a legfontosabb mind közül az, hogy hazudok önmagamnak. Néha azon kapom magam, hogy egy sztorit mesélek valakinek, csak kissé felturbózva és ilyenkor tulajdonképpen én is elhiszem, amit mondok.
2016-03-18
Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek a lexikális tudását tükrözi. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül. Például zenei vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.
2016-03-16
A számítógépek és az okostelefonok elterjedésével a kommunikáció csatornái kibővültek, új kommunikációs formák jelenetek meg és ezek egyre dominánsabb módon uralják a kapcsolattartást, főleg a fiatalabb generáció életében.
2016-03-14
Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?
2016-03-13
<<  1 2 3 4 ... 28  >>