/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (378)

Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?
2014-10-13 Nincs hozzászólás
Mindannyian kialakítottunk egy képet magunkról, és egy másikat, amivé válni szeretnénk. Mikor lehet ebből probléma?
2014-10-05 Nincs hozzászólás
Kétségtelen, hogy a közösségi oldalak egyre jelentősebb szerepet játszanak az életünkben. Az olyanok, mint a Twitter, a Facebook és a Google Plus megváltoztatják kultúránkban az egymással való kommunikációt, kapcsolattartást.
2014-10-04 Nincs hozzászólás
Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen új helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé!
2014-10-03 Nincs hozzászólás
Azt szokták mondani, hogy a személyiség kialakulása egy igen soktényezős dolog, és egészen a kamaszkor végéig tart. Az bizonyos, hogy a környezet jelentősen hat az egyéniség, az individuum kialakulására.
2014-10-02 Nincs hozzászólás
Freud, a pszichológia tudomány atyja megfosztotta az embert attól a nagyszerű képtől, hogy a természet felett állunk. Darwinnal együtt bebizonyosodott, hogy közeli kapcsolatban állunk az állatvilággal.
2014-09-29 Nincs hozzászólás
A gondolat, hogy jobb testvérek legyünk, nem fordul meg gyakran a fejünkben. Pedig ahogy felnövünk, lassan megbocsátjuk, hogy egyszer kilökött minket a hintából, és egyre erősebb a vágy, hogy milyen jó is lenne egy barát, akivel a családi történeteken is osztozunk, nem csak a ruhákon. Tippjeink segítségével nem csak jobb testvérré válhattok, hanem lelki társsá is.
2014-09-28 Nincs hozzászólás
Gazdasági válság: szinte már a csapból is ez folyik. De sajnos a hírek igazak. Nagyon rövid időn belül komolyan összébb kell húzni a cipzárt a pénztárcánkon, mert hamarosan érezhető lesz következménye a folyamatnak. Azonban nem kell mély letargiába esni, tégy meg mindent, hogy a lehető legjobban kerülj ki a szorult helyzetből!
2014-09-27 Nincs hozzászólás
A nomofóbia egy viszonylag új keletű betegség. Elnevezése a „no mobil phobia” kifejezésből származik, és ebből már sejthető is, hogy milyen problémáról van szó. A nomofóbiások rettegnek, hogy elveszíthetik a mobiljukat, és esetleg készülék nélkül kell létezniük. Szorongást vált ki belőlük az is, ha az adott helyszínen nincs megfelelő térerő, illetve ha lemerül a telefonjuk akkumulátora.
2014-09-22 Nincs hozzászólás
Mit tehet egy tini, ha a szüleitől nem kap tiszteletet? Még ha nem is „rossz gyerekről” van szó, sok fiatal éppen a szülei viselkedése miatt dacol velük. Hogyan állhatsz ki a saját jogaidért és szabadságodért?
2014-09-21 Nincs hozzászólás
Egy barátod vagy családtagod azt mondta neked, hogy nem bánnak vele jól. Szakítás előtt áll, és attól fél, hogy párja zaklatni fogja őt. Ez veszélyesen hangzik, ezért úgy érzed, segítened kell. Mi a következő lépés?
2014-09-19 Nincs hozzászólás
Van olyan barátod, akivel nagyon szeretsz együtt lenni, mert bármit mondasz neki, ő megérti, átérzi és támogat? Biztosan nagyon empatikus veled. Hogyan keltheted másban az az érzést, hogy te is empatikus vagy?
2014-09-17 Nincs hozzászólás
A szorongás egy normális pszichológiai válasz az emberben, ha stresszhelyzettel találkozik. Azt jelenti, hogy szomorúságot, aggodalmat, félelmet, gondterheltséget és idegességet érzünk.
2014-09-15 Nincs hozzászólás
Miért nyúl valaki az érzelmi zsarolás módszeréhez? Mit akarnak elérni az érzelmi zsarolók? Milyen technikákat használnak? Hogyan lehet kivédeni a zsarolást? Légy szemfüles, könnyen lehet, hogy téged is az érzelmeiden keresztül próbálnak befolyásolni.
2014-09-14 Nincs hozzászólás
Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az „önboldogításhoz”! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!
2014-09-13 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 26  >  >>