/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (372)

Lehet, hogy már leültél a szüleiddel megbeszélni az otthoni házirendet, és sikerült is mindenki számára kedvező kompromisszumos megoldást találni. De mindig akad majd olyan alkalom, amikor a függetlenedési vágyad túlfeszítené a szüleid által szabott kereteket.
2014-08-26 Nincs hozzászólás
A nárcisztikus személyiségzavar kora gyermekkori sérülés következménye. A rendellenesség hatására a nárcisztikus emberek nagyfokú szégyenérzettel viseltetnek saját maguk iránt.
2014-08-25 Nincs hozzászólás
A szülők is csak emberek, s személyes támadásnak vélhetik, ha ellentmondasz, vagy ha a számukra fontos értékeket kétségbe vonod. Mit tehetsz, hogy ne tűnj durvának, erőszakosnak? Emlékezz a szlogenre: „egyet nem értés – csak tisztelettel”.
2014-08-23 Nincs hozzászólás
A kamaszkor viszontagságai közben néha nem könnyű együtt élni a szülőkkel. Még bonyolultabb a helyzet, ha a nagyszüleid is veletek laknak. Íme, néhány tipp, ami segít, hogy meglásd a pozitív oldalát az együttélésnek.
2014-08-21 Nincs hozzászólás
Kettő helyett egy szülővel élni együtt komoly érzelmi törést, lelki kavarodást okozhat. Egy haláleset vagy válás teljesen megváltoztatja addigi életed. S noha szereted a gondoskodó nagyszülőt és nagybácsit is, mindennapi, ép, anyás-apás családról álmodsz.
2014-08-20 Nincs hozzászólás
A demencia memóriavesztéssel, zartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.
2014-08-18 Nincs hozzászólás
Tudtad, hogy átlagosan 20-23 évet töltünk alvással életünk során? Semmiképp sem lehet szó nélkül elmenni az alvás mellett. Ahhoz túl nagy részét foglalja el életünknek. Természetes, ha többet szeretnél megtudni róla.
2014-08-17 Nincs hozzászólás
Milyen romantikus, amikor az unoka megtalálja a nagypapa régi szerelmes leveleit vagy éppen az ezer éves naplóját. És akkor kiderül: a nagyszülők is csak voltak fiatalok, tele kétséggel és reménnyel és persze olyan kalandokkal, amiről elfelejtettek mesélni az unokáknak. Miért írjunk mi naplót? Mi a különbség a napló- és blogírásban?
2014-08-13 Nincs hozzászólás
Gondold meg: te szeretnéd, hogy egy barátod elmondja neked? Hát, persze, hogy igen! Tedd félre az aggodalmaidat azzal kapcsolatban, hogy az emberek nem hisznek neked, vagy nem akarják hallani. Mondd el valakinek, akiben megbízol, ha nem bánnak veled jól.
2014-08-08 Nincs hozzászólás
A barátod vagy barátnőd haragja üldöz, megfélemlít? Ha igen, az egy figyelmeztető jele lehet a jövőbeni fizikai erőszaknak. Itt az idő, hogy gondolkodj arról, hogyan védd magad abban az esetben, ha megpróbálnak bántalmazni téged.
2014-08-05 Nincs hozzászólás
Vajon ki az az ember, akit egész életen át ismerni és szeretni fogsz? Az, aki valószínűleg életed eddigi fontos eseményeinél is mindig ott volt, veled nőtt fel, játszott, sírt, bulizott... és követett el hibákat, mint akárki más: a testvéred.
2014-08-03 Nincs hozzászólás
Cikkünkből megtudhatod, hogy mire számíthatsz, ha meglátogatod a testvéredet a kórházban. Olyan tanácsokat is adunk, amelyeket alkalmazva segíthetsz a testvérednek, hogy jobban legyen.
2014-08-02 Nincs hozzászólás
Mostohacsaládban élni nem könnyű, különösen az összeszokás első időszaka lehet nagyon nehéz: hozzászokni az új szokásokhoz, az új véleményekhez, miközben hű kell maradj önmagadhoz, s vér szerinti szülődhöz/szüleidhez. Íme, néhány ötlet, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés.
2014-07-25 Nincs hozzászólás
Tizenévesen jobb programok is akadnak bőven, mint a nagyszülőkkel eltölteni az időt. A szokásos hétvégi látogatások végeláthatatlanul hosszúnak tűnhetnek. Mit lehet közösen csinálni?
2014-07-19 Nincs hozzászólás
Kínai kutatók 18 internetfüggő tinédzser agyi képét hasonlították össze másik 18, nem-internetfüggő társáéval. Különbséget 20 agyterületen találtak, a fehérállomány sűrűségében. Valamennyi kamasz agyáról felvételt készítettek, ebből ismerték meg a kutatók a fehérállomány sűrűségét és struktúráját.
2014-07-16 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 25  >  >>