/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (406)

"Mit jelent az,ha azt álmodjuk, hogy eltörik a szemüvegünk? Ez az egyik visszatérő álmom. A másik pedig, hogy azzal a fiúval levelezek álmomban, aki nagyon tetszik nekem." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2015-11-29 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

17 éves vagyok, magányos, kétségbeesett. 13 évesen kezdődött minden... - Válogatás a Te történeted rovatunkból és a szakértő válasza.
2015-11-26 Nincs hozzászólás
Kontrollálhatatlan és visszatérő agressziótól vagy frusztrációtól szenvedsz? Engeded, hogy felhalmozódjanak benned ezek az érzelmek, addig, amíg már nem tudod őket kezelni?
2015-11-15 Nincs hozzászólás
Szombat esténként minden barátod egy jó buliban lazít a hosszú, tanulós hét után, te pedig a szobádban gubbasztasz, mert a szüleid nem engedtek el? Győzködtél, kiabáltál, majd könnyes szemmel és ajtócsapkodással fejezted be a veszekedést, de még mindig nem mehetsz bulizni?
2015-11-14 Nincs hozzászólás
A skizofrénia jellegzetes tünetei közé tartoznak a bizarr téveszmék, a hallucináció és a paranoia. Ezen kívül a betegség többféle viselkedésváltozást is előidézhet.
2015-11-13 Nincs hozzászólás
A legtöbb szülő a legjobbat akarja a gyermekének. De amikor az ő gondolatuk nem egyezik a tiéddel arról, hogy mi is a legjobb neked, a frusztráció és a harag gondot okozhat. Ahhoz, hogy segítsenek a saját szemszögükből látni a dolgokat, nyomás alatt tarthatnak téged - anélkül, hogy tudnának róla.
2015-11-03 Nincs hozzászólás
Mindenszentek alkalmával és Halottak Napján sokat gondolunk halottainkra, eltávozott rokonainkra. Sajnos nem csak ilyenkor szembesülünk az elmúlással. Ki előbb, ki később találkozik azzal a maró fájdalommal, amit a gyász hoz magával.
2015-11-01 Nincs hozzászólás
Ha épp vacsorára készülsz az új barátod vagy barátnőd szüleivel, nem árt észben tartani néhány hasznos tippet, amelyekkel lenyűgözheted őket. Az első benyomás mindig meghatározó, pláne, ha a párod szüleiről van szó! Szerencsédre nem kell megjátszanod semmit. A legjobb tanács, hogy légy önmagad - persze néhány alapvető szabály betartása mellett.
2015-10-23 Nincs hozzászólás
Ha nagymamánkat kérdeznénk, hogy mi is az a WOW, MMORPG, skype, bootolás, like vagy LOL, akkor szerencsés, ha legalább az egyik kérdést meg tudja válaszolni. A kérdés persze fordítva is igaz, ki tudja azt, hogy mikor és hogyan kell elültetni a palántát, hogyan kell kacsát nevelni vagy mikor kell permetezni a szőlőt?
2015-10-18 1 hozzászólás
Gondold meg: te szeretnéd, hogy egy barátod elmondja neked? Hát, persze, hogy igen! Tedd félre az aggodalmaidat azzal kapcsolatban, hogy az emberek nem hisznek neked, vagy nem akarják hallani. Mondd el valakinek, akiben megbízol, ha nem bánnak veled jól.
2015-10-15 Nincs hozzászólás
Ahogy az orvostudomány, a technológia változik, ugyanúgy jelennek meg újabb irányzatok, módszerek a pszichológiában is. Az egyik legújabb, világot hódító technika, a mindfulness. Mi a tudatos jelenlét? Mit adhat a hétköznapokhoz a mindfulness gyakorlása?
2015-10-10 Nincs hozzászólás
Miért olyan nehéz tenni azért, amire vágyunk? Mit tegyünk, ha el szeretnénk hagyni a párunkat, de bizonytalanok vagyunk abban, hogy jól döntünk-e. Vagy akkor, ha javítani szeretnénk matekból, de a házi feladatokat ugyanúgy elhanyagoljuk, mint előtte? Miért?
2015-10-04 Nincs hozzászólás
Freud, a pszichológia tudomány atyja megfosztotta az embert attól a nagyszerű képtől, hogy a természet felett állunk. Darwinnal együtt bebizonyosodott, hogy közeli kapcsolatban állunk az állatvilággal. De akkor mitől is vagyunk olyan különlegesek, mi emberek?
2015-10-03 Nincs hozzászólás
A gondolat, hogy jobb testvérek legyünk, nem fordul meg gyakran a fejünkben. Pedig ahogy felnövünk, lassan megbocsátjuk, hogy egyszer kilökött minket a hintából, és egyre erősebb a vágy, hogy milyen jó is lenne egy barát, akivel a családi történeteken is osztozunk, nem csak a ruhákon. Tippjeink segítségével nem csak jobb testvérré válhattok, hanem lelki társsá is.
2015-10-01 Nincs hozzászólás
Miért nyúl valaki az érzelmi zsarolás módszeréhez? Mit akarnak elérni az érzelmi zsarolók? Milyen technikákat használnak? Hogyan lehet kivédeni a zsarolást? Légy szemfüles, könnyen lehet, hogy téged is az érzelmeiden keresztül próbálnak befolyásolni.
2015-09-21 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 28  >>