/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (358)

Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.
2014-04-17 Nincs hozzászólás
A negatív kritikával sokféle probléma adódhat. Egyesek elmondani, mások pedig kezelni nem tudják. Pedig a társas érintkezések során néha elkerülhetetlen egy-egy jól irányzott kritikai vélemény.
2014-04-14 Nincs hozzászólás
Sok ember küzd azzal, hogy elsajátítsa a korrekt érvelés képességét. Egy kapcsolatban alapvető dolog, hogy ki tudjunk állni az igazunkért úgy, hogy közben nem dühítjük fel a partnerünket. Íme, néhány kommunikációs eszköz az ellentétek feloldására és a társas érintkezés megkönnyítésére.
2014-04-13 Nincs hozzászólás
Néhány héttel ezelőtt a KamaszPanasz írópályázatot hirdetett olvasóinak. Március végén zárult a pályázatunk. A legjobban sikerült művek és a szerzőik.
2014-04-11 Nincs hozzászólás
Igazságtalannak érezheted, amikor tiniként neked kell gondoskodnod a szüleidről. Mindegy, hogy egy rövid lefolyású vírusról, egy törött végtagról, vagy egy hosszabb betegségről van szó, előfordulhat, hogy a szülők nem tudnak megcsinálni mindent egyedül, és neked kell segítened.
2014-04-05 Nincs hozzászólás
Nemrég beszélgettél a szüleiddel a depresszióról, részletesen elmesélted nekik, hogy mit érzel, mi bánt, mi okoz problémát, mégsem érzed, hogy javulna az állapotod? Mit kell tenned, ha a szüleid nem tudnak segíteni a gyógyulásban?
2014-04-01 Nincs hozzászólás
A legtöbb szülő a legjobbat akarja a gyermekének. De amikor az ő gondolatuk nem egyezik a tiéddel arról, hogy mi is a legjobb neked, a frusztráció és a harag gondot okozhat. Ahhoz, hogy segítsenek a saját szemszögükből látni a dolgokat, nyomás alatt tarthatnak téged - anélkül, hogy tudnának róla.
2014-03-30 Nincs hozzászólás
Nem érted, hogy miért van úgy kiakadva az anyukád, csak mert a srác, akivel randizol már jócskán elmúlt 20 éves? Mi lehet ebben a helyzetben, ami ennyire nem tetszik a szülőknek? Csak ők reagálják túl, vagy tényleg veszélyt jelent rád a dolog? Nos, ebben a helyzetben, a pszichológusok szerint, tényleg van ok az aggodalomra.
2014-03-27 Nincs hozzászólás
Lehet-e egy tinédzser depressziós? Habár egyre többet tudunk a depresszióról, nehéz felismerni, ha egy tizenéves szenved benne.
2014-03-27 Nincs hozzászólás
A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.
2014-03-23 Nincs hozzászólás
Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – fogalmazta meg frappánsan egy kamasz. Igaza van? Tényleg lemarad, aki kimarad? Erről, valamint a közösségi portálok hatásairól kérdeztük Tari Annamáriát, a Z generáció könyv szerzőjét, ismert pszichoterapeutát.
2014-03-21 Nincs hozzászólás
Egy átlagos nap volt. Egy teljesen átlagos nap. Pont, mint a többi. Anya felkeltett, megmosdatott, felöltöztetett és megetetett... A novella a KamaszPanasz Írópályázatára íródott. Írj te is novellát, verset, cikket, és nyerj 30 ezer forint értékű könyvutalványt, valamint rendszeres publikálási lehetőséget a KamaszPanaszon!
2014-03-20 Nincs hozzászólás
Boldogságunk nem csak környezetünkön és életünk eseményein múlik, mi magunk is tehetünk annak eléréséért. Ma van a Boldogság Világnapja.
2014-03-20 Nincs hozzászólás
Évente 70 nő, és sajnálatosan 20 gyermek halálát okozza Magyarországon a saját hozzátartozója. Az erős fizikai bántalmazás, ami végső esetben halálhoz is vezethet, persze csak a családon belüli erőszak legsúlyosabb és legvégső formája: a sokszor évekig tartó fizikai, lelki vagy szexuális bántalmazás azonban sokkal gyakoribb. Felmérni is képtelenség, hogy hány kiskorú szenved egyik vagy másik szülője, nevelője agressziójától.
2014-03-20 Nincs hozzászólás
Azt gondolod, hogy egyedül lenni rossz? Pedig a magány időnként jól is jöhet. Tanácsaink segítenek, hogyan fordítsd az előnyödre a magányt.
2014-03-16 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 24  >  >>