/ LÉLEK / család

LÉLEK család kategória (414)

Mindannyian kialakítottunk egy képet magunkról, a saját értékeinkről és hibáinkról. Ugyanakkor a szemünk előtt lebeg közben egy másik kép is, méghozzá az, amivé válni szeretnénk. Mikor lehet ebből a kettősségből probléma?
2016-02-10 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Akadnak mindig vidám, vicces emberek. Ám bizonyos helyzetekben kifejezetten rossz ötlet komolytalanul viselkedni, hiszen ezzel megbánthatsz másokat, emellett pedig rólad sem fest túl jó képet.
2016-02-08 Nincs hozzászólás
Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot, akár másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel, valamint azzal, hogy miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.
2016-02-04 Nincs hozzászólás
Szeretném, ha elképzelnéd önmagadat, mintha egy autó lennél. Látnád magad előtt azt az autót, amelyik legjobban hasonlít a személyiségedre. Nézzük meg ezen a különleges példán keresztül, hogy miként is tekintesz önmagadra!
2016-01-26 Nincs hozzászólás
A címben szereplő mondat is gyakran hagyja el a szülők száját, és elég sokszor jelzi, hogy bizony gubanc van a szüleid és közted. Egy idő után már az lesz az érzésed, hogy már megint a pénz miatt veszekszetek, pedig Himer Csilla pénzpedagógus szerint erről szó sincs.
2016-01-25 Nincs hozzászólás
A napfényes órák számának csökkenése az ember hangulatán is nyomot hagy. Szervezetünkben a sötétség hatására növekszik a melatonin nevű hormon termelődése, mely levertséget, fáradtságot okoz. Mit tehetsz ellene?
2016-01-23 Nincs hozzászólás
Elég egy röpdolgozat, egy állásinterjú, egy első randi vagy egy nyilvános szereplés, hogy a legnagyobb önbizalommal rendelkező ember is meginogjon és idegronccsá változzon. Van azonban arra mód, hogy ezt elkerüld!
2016-01-17 Nincs hozzászólás
Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi órád lesz a suliban, vagy hogy mennyi feladatod lesz a napokban. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.
2016-01-12 Nincs hozzászólás
Biztos jártál már úgy, hogy puzzle-t akartál kirakni, de elkeverted az eredeti mintát, esetleg egy másik puzzle mintáját akartad kirakni és közben érezted, hogy valami nem stimmel. Ma ezt érzem a tizenévesekkel kapcsolatban, akik próbálják összerakni magukat és egymást, csak senki nem mutatja meg, hogy is nézhet ki a teljes kép. Ebben a cikkben erre a kérdésetekre próbálok válaszolni.
2016-01-11 Nincs hozzászólás
Nemrég rájöttem, hogy az apukámnak nőügyei vannak. Apukám talán már nem szereti anyát, viszont tudom, hogy ő még mindig szerelmes apába.
2016-01-10 Nincs hozzászólás
Bocsánatot kérni nem olyan egyszerű, mint amilyennek azt elsőre gondolnád. Valószínűleg a megbocsátáshoz senkinek sem elég az, hogy azt mondod, „bocsánat”. Akitől bocsánatot kérsz, annak látnia kell, hogy valóban őszinte a bocsánatkérésed, illetve hogy tényleg megbántad a dolgot, és komolyan is gondolod.
2016-01-08 Nincs hozzászólás
A szülők száján kiszalad néhányszor egy pár olyan mondat, amelyről te is tudod, hogy „típusmondatok”. Sőt a szüleid is tudják, de automatikusan csúszik ki a szájukon. Az egyik ilyen mondat az, hogy „Miért hiszed azt fiam/lányom, hogy a pénz csak úgy a fán terem?” Te valószínűleg a mondatot nem szereted, a szüleid meg a szitut, amiben ezt használják. Mit tehetsz te egy olyan helyzetben, amikor ezt hallod? Himer Csilla pénzpedagógus most is segít.
2016-01-06 Nincs hozzászólás
Kedves Doktornő! 16 éves fiú vagyok, és egyáltalán nincs önbizalmam, gyakran vagyok rosszkevű, és az elmúlt 3-4 hónapban 6 kilót fogytam, pedig az étkezési szokásaim nem változtak.
2016-01-04 Nincs hozzászólás
A depresszió a hangulatzavar legsúlyosabb formája, ahol a kórosan lehangolt és érthetetlenül feldobott időszakok váltják egymást. Ezek a hangulatingadozások nemcsak a beteget, hanem annak családját is megterhelik lelkileg.
2016-01-02 Nincs hozzászólás
Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?
2016-01-01 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 28  >>