/ ZÖLDÖVEZET / újrahasznosítás

ZÖLDÖVEZET újrahasznosítás kategória (63)

Napjainkban és ebben a korban egyszerűen nincs más lehetőség, az újrafeldolgozásé a jövő. Mindannyian tudjuk, hogy a háztartási szemét, amit nap mint nap termelünk, hatalmas mértékben szennyezi környezetünket
2015-01-27 1 hozzászólás

- hirdetések -

Hallottál már a Chio és a TerraCycle közös programjáról? Európában először és kizárólag Magyarországon indította útjának újrahasznosítási kezdeményezését a két vállalat, amelyben most Te és az iskolád is részt vehettek!
2015-01-22 Nincs hozzászólás
Biztos bennetek is felmerült már a kérdés, hogy mit lehet kezdeni a régi vagy elrontott CD-kkel, DVD-kkel. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogyan lehet őket dekorációként, ajándékként, teljesen átalakítva felhasználni - a többi csak a kreativitásotokon múlik!
2015-01-09 3 hozzászólás
Belegondoltál már valaha, hogy mindösszesen egyetlen nap alatt mennyi műanyaggal találkozol? Nos, ha nem, akkor mi egy picit segítünk, pontosabban Susan Freinkel, aki ténylegesen meg is számolta. Az eredeti terve az volt, hogy megpróbál leélni egy napot úgy, hogy nem ér semmihez, ami műanyagból készült.
2015-01-07 Nincs hozzászólás
Ha partit tervezel az ünnepek során, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!
2014-12-27 Nincs hozzászólás
Mi lenne, ha idén kicsit másképp ünnepelnénk a Karácsonyt, mint eddig? Mi lenne, ha idén nem vásárolnánk csomagolópapírokat, és nem díszítenénk fel fényfüzérekkel a házat? Tanácsaink segítenek a terv megvalósításában.
2014-12-24 Nincs hozzászólás
Hiába fogadtad meg tavaly, hogy idén az ünnepi vásárlást idejében elintézed, most mégis ismerős helyzetben találod magad? Már csak egy-két nap van Karácsonyig, és még mindig rengeteg ajándék hiányzik a listádról?
2014-12-23 Nincs hozzászólás
Időnként jó adni és kapni valamit, amit kézzel csináltak, és szívből adtak.Az ajándékokat a barátaiddal közösen is elkészítheted. Így remek időtöltésben lesz részetek, és nem kell sok időt eltöltened a bevásárlóközpontban, a nagy tömegben. Legfeljebb a hobbiboltba kell elmenned.
2014-12-22 Nincs hozzászólás
Az adventi készülődés alatt ne felejts el gondolni a környezetre! Hasznosítsd újra a régit! Ha otthon te is gyűjtögeted a csomagolópapírokat, régi tasakokat, ne vegyél újat. Használd őket újra. Akár saját magad is elkészítheted a csomagolóanyagot, régi újságokból, magazinokból.
2014-12-22 Nincs hozzászólás
Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa.
2014-10-11 Nincs hozzászólás
Hogyan kapcsolódhat össze a sport és a környezetvédelem? Például a környezetbarát sportfelszelések használatával.
2014-06-01 Nincs hozzászólás
Dugig van a szekrényed, és szeretnél egy kis rendet teremteni benne? Íme, néhány tipp, amivel helyet csinálhatsz szeretett ruháidnak.
2014-05-31 Nincs hozzászólás
Tavasszal nem csak a testünket, hanem a házat is kicsit rendbe rakjuk. Íme, néhány nagyszerű, házilag is elkészíthető, környezetbarát tisztítószer, amely nemcsak az egészségünket, hanem a pénztárcánkat is kímélheti.
2014-05-18 Nincs hozzászólás
Egy átlagos ember évente 47 új ruhadarabot vesz. Ha figyelsz arra, hogy környezetbarát ruhákat vásárolsz, sokat tehetsz a környezetedért és magadért.
2014-04-20 Nincs hozzászólás
A liszt alapélelmiszer a legtöbb háztartásban, amit a tisztítástól kezdve a szépségápolásig bármire fel lehet használni. A legtöbb ember a lisztet a kamrában tartja, tésztát és kenyeret készítenek belőle csakúgy, valamint mártásokat és szószokat sűrítenek vele. Használhatod azonban számos szokatlan háztartási célra is. A réztisztítástól kezdve a pattanások kezeléséig, a liszt egy minden célra megfelelő háztartási kellék.
2014-03-09 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 5  >  >>