/ SZEX / felvilágosítás
Szex szótár >>

SZEX felvilágosítás kategória (332)

+16
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
A gumióvszer, a spermicidek, a fogamzásgátló tabletta és a méhen belüli fogamzásgátló eszközök allergiás reakciót idézhetnek elő. A rájuk érzékenyeknél bőrkiütést, nehéz légzést, súlyosabb esetben gégeödémát okozhat a használatuk. Melyik eszköz miért válthat ki allergiás reakciót, és hogy lehet ezt elkerülni?
2014-04-11 Nincs hozzászólás
Tudtad, hogy már az első alkalommal, amikor szeretkezel, megfertőződhetsz szexuális úton terjedő betegséggel (STD)? Ha egy forró vizzel teli kádban szeretkezel, az vajon megóv az STD-kkel szemben?
2014-04-08 Nincs hozzászólás
Az előváladéktól történő teherbeesés kockázata nem nagy, ugyanakkor megtörténhet, mert a folyadék kis mennyiségben tartalmazhat élő spermiumokat.
2014-04-02 Nincs hozzászólás
Voltak már súlyos drámák a rendelőben: amikor kiderült a fiatal lányról, hogy terhes, az édesanya egy hatalmas pofont adott a gyermekének - meséli a nőgyógyász. Nemrég egy tiniambulancián jártunk, tapasztalatainkat itt olvashatod.
2014-04-01 Nincs hozzászólás
A San Franciscoban megrendezett Health 2.0 konferencia során ismerkedtem meg a So They Can Know elnevezésű honlappal. A céljuk egészen érdekes - interneten keresztül és anonim módon értesíteni korábbi szexpartnereidet, ha nemi betegséggel diagnosztizáltak.
2014-03-26 Nincs hozzászólás
A szex során egy nő és egy férfi érzelmi-testi kapcsolatot létesít. A nemi együttlét célja az örömszerzés és a szexuális kielégülés, illetve a gyermekvállalásra felkészült párok esetében a gyermeknemzés. A szex során természetesen teherbe eshetsz akkor is, ha nem akarsz gyereket. Ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, mi is történik szex közben és milyen következményei lehetnek annak, ha komoly érzelmek nélkül, felelőtlenül létesítesz szexuális kapcsolatot.
2014-03-25 2 hozzászólás
Az első alkalom döntő szerepet játszik a további szexuális életben. A szexuális felvilágosítás ma már nem intim téma, hanem szerves része a biológiai tanulmányoknak.
2014-03-24 Nincs hozzászólás
A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben, vagy közvetlenül utána - mint kiderült egy nemrég megjelent felmérésből. Ennek hátterében gyakran orvosi probléma húzódik meg. Íme, a fájdalmas szex okai és a megoldási lehetőségek.
2014-03-19 Nincs hozzászólás
Számtalan téves hiedelem él a köztudatban. Ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba!
2014-03-12 Nincs hozzászólás
Összeszedtük és megcáfoltuk a 10 leggyakoribb tévhitet a szex kockázatairól!
2014-03-08 Nincs hozzászólás
Mindenki, aki nem akar teherbe esni, a terhesség megelőzésének legmegfelelőbb módját keresi. A témával kapcsolatban mindenképpen sok kérdés merülhet fel benned.
2014-03-06 Nincs hozzászólás
Biztos sokatokban merült már fel ez a kérdés. Az első szexuális együttlétet követheti öröm, boldogság, de sajnos szorongás, zárkózottság is. Ezért jó, ha kellőképpen felkészülünk, ugyanis minél felkészültebbek vagyunk, annál kisebb kárt okozunk.
2014-03-05 Nincs hozzászólás
Két óvszer használata egy időben nem ajánlott, hiszen nem nyújt nagyobb védelmet, mint egy, ráadásul ha kettőt húzol fel egyszerre, akkor az óvszerek anyagai kidörzsölhetik egymást, ezáltal könnyebben megsérülnek, és el is szakadhatnak.
2014-02-24 1 hozzászólás
A szexuális aktivitás velejárója a mindkét partner számára legmegfelelőbb védekezési forma kiválasztása. Mielőtt a fogamzásgátló tabletta alkalmazása mellett döntünk, érdemes tájékozódni, hogy annak rendszeres szedése mennyire illeszkedik az életmódunkhoz.
2014-02-18 Nincs hozzászólás
Előfordul, hogy választottad nem viszonozza az érzelmeidet. A csalódottság érzése nagyon fájdalmas, keserű pirula. Hogy helyén tudd kezelni elkeseredettségedet, néhány ötletet osztunk meg veled.
2014-02-13 2 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 23  >  >>