/ SULI

SULI kategória (655)

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, nyelvtanuláshoz, külföldi tanuláshoz.
2014-04-04 Nincs hozzászólás
Talán már közületek sokan be is adtátok a magyarországi egyetemekre a jelentkezéseteket, és szinte el is felejtettétek a külföldieket.
2014-04-03 Nincs hozzászólás
Már csak pár hét, és kezdődik az idei érettségi szezon - a végzősök kevesebb tantárgyból vizsgázhatnak, mint tavaly, viszont ugyanúgy huszonöt százalékos eredményre van szükségük a ketteshez, mint az előző két évben. Az eduline összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat.
2014-04-01 Nincs hozzászólás
Mint az előző cikkemben említettem, az egyetlen kötelező tantárgy, amit mindenkinek fel kell vennie, az az Enrichment. Kis kutatás után rájöttem, hogy az Enrichment oktatása iskolánként változó - én a saját tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek.
2014-03-27 Nincs hozzászólás
Órák, házi feladatok, fakultációk… Még a teljesen egészséges diákok számára is nehézséget okoz időnként, hogy a toppon maradjanak. De mi történik, ha egy betegség vagy műtét miatt hosszabb időt kell távol maradnod az iskolából? Tippek, hogy ne maradj le.
2014-03-11 Nincs hozzászólás
Ha te is az utolsó pillanatra halogatod a dolgokat, akkor biztos már neked is kellett egyetlen éjszaka alatt házi dolgozatot írnod. Mindenesetre, ha azon kapod magad, hogy már este 10 óra van, mikor megnyitod az üres Word dokumentumot, pedig tudod, hogy a doga másnapra határidős, ezt a cikket neked írták!
2014-02-23 Nincs hozzászólás
Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban!
2014-02-21 Nincs hozzászólás
Egy újabb szinten, az úgynevezett belépőfokon is lehet majd államilag elismert nyelvvizsgát tenni a nyelvvizsgáztatásról szóló kormányrendelet módosítása értelmében.
2014-02-19 Nincs hozzászólás
Ismét egy sorozat, ami azáltal lett vicces és érdekes, hogy központi figurája pszichés problémákkal küzd: a nyomozó kényszer és felsorolhatatlanul sok fóbia mellett próbálja felderíteni a bűnügyeket.
2014-02-19 Nincs hozzászólás
A gyors tanulás nagyszerű adottság. Akik képesek gyorsan elsajátítani és alkalmazni az új ismereteket, és az új információkat gyorsan értelmezik, hatalmas előnnyel rendelkeznek azokkal szemben, akik eme képességeket nem birtokolják.
2014-02-15 Nincs hozzászólás
Ma már a legtöbb iskolában számítógépen megszerkesztett házi dolgozatokat kérnek a tanárok, az internet használata nem tiltott, de figyelni kell néhány alapvető szabályra, ha szöveget emelsz át a munkádba.
2014-02-15 Nincs hozzászólás
Hogy is van? Bevezetés, tárgyalás, befejezés? Vagy fordítva? Tényleg, és miért nem jó, ha a végéről kezdjük? Egyszerűbb lenne úgy olvasni egy könyvet, ha a befejezéstől kezdenéd? Vagy megoldani egy számtanpéldát úgy, hogy tudod a megoldást?
2014-02-11 1 hozzászólás
Még öt napig, azaz szombat éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek addig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítésre azonban február 23-ig lesz módjuk - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.
2014-02-10 Nincs hozzászólás
Elvégzed a feladataidat időben? Minden leckéd megvan, és azon dolgozol, hogy ne kelljen a hajrában javítanod? Vagy ez csak a fejedben van így, és igazából ülsz a könyv felett 1-2 percet, és máris inkább valami másba fogsz? Sokszor elfog az érzés, hogy „ejh, ráérünk arra még?”
2014-02-09 Nincs hozzászólás
Órák. Házik. Egyéb iskolai feladatok. Még olyan tanulók számára is, akiknek nem kell számolniuk egészségügyi problémákkal, nehéz néha toppon lenni az iskolai feladatokkal. Mi a helyzet akkor, ha egy csomót kell hiányoznod a suliból betegség miatt?
2014-02-07 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 44  >  >>