/ SULI

SULI kategória (780)

Kollégista lettél? Ez izgalmas év lesz számodra, hiszen folytatod az utad a felnőttek világába: beiratkoztál az egyetemre, hogy diplomát szerezz, munkát találj, és függetlenné válj, hogy meg tudj állni a lábadon anélkül, hogy könyörögni kelljen Anyának és Apának egy kis zsebpénzért. De felmerülhet benned a kérdés: hogyan fogom túlélni egy idegennel egy szobában? Íme, itt van néhány tipp, amivel túlélheted a kollégiumi életet.
2015-10-09 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2015/2016-os tanév őszi érettségi vizsgaidőszaka. November 20-ig 157 helyszínen 9042-en adnak számot tudásukról.
2015-10-08 Nincs hozzászólás
Manapság egyre gyakrabban fordul elő az iskolai konfliktusok okán kialakuló bántalmazás a diákok körében. Mivel az iskolák hajlamosak elsiklani a probléma felett, a megfélemlített, bántalmazott diákok elkeseredetté, erőtlenné válnak. Pedig van megoldás!
2015-10-07 Nincs hozzászólás
Az izmaid növeléséhez edzőterembe jársz, futsz, túrázol. Ugyanígy edzeni kell a tested legfontosabb részét: az agyadat is. Így gyorsabb és jobb lehetsz a tanulásban. Cikkünkből megtudhatod, hogyan tornáztasd az agyad, hogy gyorsabban tanulj és több dologra emlékezz.
2015-10-05 Nincs hozzászólás
Természetesen számodra is előnyös, ha jóban vagy a tanároddal, mert így sokkal kellemesebben telik az az idő, amit az osztályteremben töltesz. De vajon hogyan találhatod meg a közös hangot tanáraiddal?
2015-10-04 Nincs hozzászólás
Nyilvánosságra hozták a Times Higher Education (THE) 2015-2016-os világrangsorát. A brit szakfolyóirat listáján az angolszász intézmények taroltak: az első helyen a California Institute of Technology (CalTech) végzett. Az viszont meglepetés, hogy a Harvad 12 év után először került ki az első négyből. - írja az eduline.hu.
2015-10-02 Nincs hozzászólás
Egy kis plusz pénzre van szükséged, de a tanulás mellett nem jut időd egy normális munkára? Nos, a legjobb megoldás, ha kipróbálod az egyik internetes pénzkeresési lehetőséget az alábbiak közül.
2015-10-01 Nincs hozzászólás
Úgy tűnik, mindenkinek rengeteg barátja van, csak te vagy kirekesztve a társaságból? Ne aggódj, van pár tippünk!
2015-09-30 Nincs hozzászólás
A KamaszPanasz tini szerkesztőinek egyik oszlopos tagja, Gyarmati Zoltán is előadást tartott a múlt pénteken tartott Médiapédia című konferencián Budapesten. A téma igen aktuális volt: az internetezés veszélyeiről szólt.
2015-09-28 Nincs hozzászólás
Néhány hete elköszöntél a szüleidtől, a kutyádtól, a legjobb barátodtól, hogy az életed egy teljesen új szakaszát elkezdhesd. Most rajtad áll, hogy mit kezdesz a szabadságoddal, és milyen életet alakítasz ki magadnak az új környezetben.
2015-09-27 Nincs hozzászólás
Még többen kapnak esélyt arra, hogy piacképes végzettséget szerezzenek. Az állam már nemcsak egy, hanem két OKJ-s szakma megszerzését is támogatja, ha a tanulmányokat az iskolarendszerben végzi a tanuló.
2015-09-24 Nincs hozzászólás
Bejön neked az egyik tanárod? Ne aggódj, ez teljességgel normális, rengeteg tanuló megy ezen keresztül. A felnőttek sokkal érettebbek, mint a kortársaid, ez pedig vonzó lehet számodra. Ám nyilvánvalóan nem közeledhetsz feléjük. Akkor vajon hogyan küzdj meg ezzel az érzéssel?
2015-09-23 Nincs hozzászólás
Amikor egyetemi hallgató voltam, 5 tárgyat kellett idegen nyelven hallgatnom, hogy megszerezzem a diplomámat. Voltak óráim spanyolul, latinul, ógörögül, és nem is kell mondanom, hogy örülök, hogy már vége. Szó szerint órákat töltöttem az igeragozás magolásával, és valószínűleg sok fát elfogyasztottam azzal a rengeteg tanulókártyával, amelyeket használtam.
2015-09-20 Nincs hozzászólás
Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.
2015-09-18 Nincs hozzászólás
Sok új hatás és élmény vár rád, ha kollégiumi életed most vette kezdetét. Van azonban egy dolog, amit egészen biztosan elsajátítasz a kollégiumban töltött éveid során: megtanulod, hogyan hozd ki a legtöbbet a pénzedből.
2015-09-17 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 52  >>