/ SULI

SULI kategória (768)

A főiskolára vagy egyetemre való bekerülés mindannyiunk számára egy mérföldkő lehet. Itt rengeteg dolog megváltozik a középsulihoz képest. Az összes tantárgyat más fogja nekünk tanítani, már kurzusok lesznek, nem pedig órák, mindig más teremben leszünk. Ez az élet sokkal nagyobb szabadságot ad nekünk, ugyanakkor sokkal több feladatot is ró ránk. Ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljünk erre az időszakra.
2015-08-03 1 hozzászólás

- hirdetések -

Ha eddig úgy gondoltad, hogy nyelveket tanulni hosszú és fáradságos munka, és emiatt mindig csak halogattad a nyelvtanulást, akkor a következő tippektől majd biztosan megjön a kedved hozzá!
2015-07-31 Nincs hozzászólás
Az egyetemi felvételi sok tini számára fordulópontot jelent. Kiszakadni az otthon biztonságából és egyedül döntéseket hozni - sok hibával, de egyben sok tapasztalattal is járhat.
2015-07-29 Nincs hozzászólás
A többhónapos hajtás után mindenki örül, amikor a végén fellélegezhet egy kicsit, és azt mondhatja: végre vége van. Igen ám, de mi történik, ha nem vettek fel oda, ahova szeretted volna?
2015-07-27 Nincs hozzászólás
Ismét az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény, minden ötödik felvételiző az ELTE-re adta be jelentkezését, 8093 fő kezdi meg itt tanulmányait szeptemberben - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtök este az MTI-vel.
2015-07-24 Nincs hozzászólás
20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.
2015-07-23 Nincs hozzászólás
Hamarosan kiderül, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára kerültél be. A hajrában sok kérdés felmerülhet benned: tudj meg mindent a ponthatárhúzásról, pótfelvételiről és beiratkozásról!
2015-07-21 Nincs hozzászólás
A nyelv változása annak minden alkotóelemére kihat: a kiejtésre, az írásmódra, a nyelvtanra, a fordításokra, a kommunikációs mintákra, de leginkább a szókincsre. Egyes szavak elavulnak, eltűnnek, másoknak a jelentésük vagy hangulatuk változik meg, de a legáltalánosabb, hogy a gazdasági-társadalmi fejlődés a szókincs fejlődését eredményezi.
2015-07-20 Nincs hozzászólás
Fontos, hogy már kamaszkorban tisztában légy azzal, hogy munkád értéke a pénz: abban mérik teljesítményedet. Az a pénz, amit te keresel, teljesen más érzéssel tölt el, mint az, amit szüleidtől kapsz a szünidőre. Dobd hát be magadat egy kis nyári munkára, és meglátod, nem csak pénzed gyarapszik, hanem az önértékelésed is.
2015-07-19 1 hozzászólás
Semmi sem olyan mesés, mint befejezni egy tanévet, és pihenni pár hónapot. Ez az idő a szórakozásé és a pihenésé a legjobb barátaiddal. Azonban nem szabad az egész nyarat henyéléssel tölteni - ha túl könnyen veszed, akkor nehézségeid lehetnek, amikor elkezdődik újra az iskola, és sajnálni fogod, hogy nem csináltál több mindent, amikor még lett volna rá esélyed.
2015-07-16 Nincs hozzászólás
Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.
2015-07-12 Nincs hozzászólás
Ma éjfélig tudjátok feltölteni a hiányzó dokumentumokat az e-felvételi rendszerbe. Ha nem teszitek meg, bukhatjátok az idei felvételit.
2015-07-09 Nincs hozzászólás
Sokféleképpen eltöltheted a nyaradat, de az alábbi javaslatok segíthetnek, hogy a lehető legtöbbet kihozd a szabad idődből. Kezdj el tervezni, hogy az idei legyen a legjobb nyarad, és eleget tudj pihenni, miközben a kimozdulásra is marad időd!
2015-07-07 Nincs hozzászólás
A Google Science Fair egy évente megrendezett verseny, ami a világ minden tájáról várja a kamaszkorú jelentkezőket. A verseny célja, hogy bátorítsa az ifjú tehetségeket, valamint, hogy az aktuális problémákra új megoldásokat keressenek.
2015-07-02 Nincs hozzászólás
Életünk minden helyzetében meg kell tapasztalnunk az "első" élményt, és így nincs kivétel az állásokkal kapcsolatban sem. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy hogyan is szerezd meg az első állásodat.
2015-06-29 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 52  >>