/ SULI

SULI kategória (695)

Még javában tombol a nyári azünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a nyári szünet alatt is? Bár a nyár a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat egy kicsit megtornáztasd.
2014-07-28 Nincs hozzászólás
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este.
2014-07-25 Nincs hozzászólás
Összegyűjtöttünk pár praktikát, aminek a segítségével csökkenteni tudod a stressz negatív hatásait. A stresszhelyzeteknek különböznek abban a tekintetben, hogy hogyan lehet őket megoldani. Mit tehetsz egészséged megőrzéséért?
2014-07-24 Nincs hozzászólás
Várhatóan ma este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek.
2014-07-24 Nincs hozzászólás
A többhónapos hajtás után mindenki örül, amikor a végén fellélegezhet egy kicsit, és azt mondhatja: végre vége van. Igen ám, de most kezdődhet a találgatás, hogy vajon felvettek-e oda, ahova szeretted volna vagy sem?
2014-07-23 Nincs hozzászólás
Évekkel ezelőtt az egyetem alatt úgy ápolták az emberek a kapcsolataikat, hogy meglátogatták egymást, telefonáltak, és rengeteget leveleztek. Sokkal nehezebb volt egy kapcsolatot fenntartani, ám a párok így is túlélték a távolság okozta nehézséget, és együttmaradtak az egyetemi évek alatt is.
2014-07-22 Nincs hozzászólás
Vonjunk ki eperből DNS-t, programozzunk robotokat, szimuláljunk le egy brit bírósági tárgyalást, fejtsük meg egy festményt elemezve, hogy milyen gazdasági-politikai helyzet uralkodott az adott korban, vagy éppen esettanulmányok segítségével játsszuk el, hogy mi irányítunk egy multinacionális vállalatot.
2014-07-11 Nincs hozzászólás
Ma jár le az adat- és sorrendmódosítás, illetve a dokumentumpótlás határideje, az Educatio ügyfélszolgálata ezért egészen estig válaszol a felvételizők kérdéseire.
2014-07-10 Nincs hozzászólás
Hosszú, kemény tanéven vagy túl, és most végre nem kell attól rettegned, hogy elalszol, elkésel. Ideje elgondolkodnod azon, hogyan hozd ki a legtöbbet a nyaradból. Ne értsd félre – szeretem a lustálkodós nyarakat. Egyetemi hallgatóként viszont tudom, hogy az értelmesen eltöltött nyári szünet sokat segít abban, hogy sikeresen felvételizz majd az általad kiválasztott egyetemre. Ezért összeszedtünk néhány tippet, hogyan hozd ki a nyári szünetből a legtöbbet.
2014-07-03 Nincs hozzászólás
Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.
2014-07-02 Nincs hozzászólás
Fontos, hogy már kamaszkorban tisztában légy azzal, hogy munkád értéke a pénz: abban mérik teljesítményedet. Az a pénz, amit te keresel, teljesen más érzéssel tölt el, mint az, amit szüleidtől kapsz a szünidőre. Dobd hát be magadat egy kis nyári munkára, és meglátod, nem csak pénzed gyarapszik, hanem az önértékelésed is.
2014-06-29 1 hozzászólás
Nagyon sok ember fél, amikor az egész osztály előtt kell beszélnie, retteg, hogy kineveti a közönség, ha valamit elhibáz. A lámpaláz egy olyan állapot, amelyben szervezeted felkészül a megmérettetésre, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthasd. Az ilyenkor a testedben felszabaduló stresszhormonok (pl. az adrenalin) segítenek téged az összpontosításban.
2014-06-17 Nincs hozzászólás
Kíváncsi voltál már arra, hogy vajon neked mekkora az IQ-d? Hogyan lehet megállapítani valakinek az intelligenciáját?
2014-06-12 Nincs hozzászólás
Kamasz szerkesztőnk, Gyarmati Anna jelenleg Angliában tanul, és éppen a magyar érettségihez hasonló, úgynevezett A-level vizsgáival "küzd". Élményeiről és tapasztalatairól kérdeztük.
2014-05-30 Nincs hozzászólás
Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak… Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.
2014-05-29 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 47  >  >>