/ SULI

SULI kategória (717)

Köztudott, hogy vannak ételek, melyek segítik az agyműködést. Ezért esznek például vizsgaidőszakban a hallgatók banánt. De ha ez így van, akkor léteznek olyan ételek is, amelyek butítanak? Az Oxford Egyetem egyik friss kutatása megállapította, hogy léteznek ilyen ételek.
2014-12-19 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Ismét egy sorozat, ami azáltal lett vicces és érdekes, hogy központi figurája pszichés problémákkal küzd: a nyomozó kényszer és felsorolhatatlanul sok fóbia mellett próbálja felderíteni a bűnügyeket.
2014-12-19 Nincs hozzászólás
Pszichológiai tippekkel segítünk, hogyan javítsd a tanulás hatékonyságát és eredményességét!
2014-12-18 Nincs hozzászólás
Ha te is az utolsó pillanatra halogatod a dolgokat, akkor biztos már neked is kellett egyetlen éjszaka alatt házi dolgozatot írnod. Mindenesetre, ha azon kapod magad, hogy már este 10 óra van, mikor megnyitod az üres Word dokumentumot, pedig tudod, hogy a doga másnapra határidős, ezt a cikket neked írták!
2014-12-16 Nincs hozzászólás
Közeleg a nagy vizsga, és még nem tudtál eleget tanulni? Vagy az érettségi anyaggal vagy lemaradva? Ha megfogadod tanácsainkat, garantáltan jól megy majd a felkészülés a vizsgákra.
2014-12-15 Nincs hozzászólás
Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi órád lesz a suliban, vagy hogy mennyi feladatod van hétvégén. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.
2014-12-13 Nincs hozzászólás
Sokszor kívántad már, hogy bárcsak varázsütésre jobban oda tudnál figyelni tanórán, vagy több agysejttel rendelkeznél? Nos, sajnos a dolog nem megy ilyen könnyen, de ha változtatsz bizonyos dolgokon az étrendeddel kapcsolatban, nagyon sokat segíthetsz magadnak.
2014-12-09 Nincs hozzászólás
Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is. Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.
2014-12-08 Nincs hozzászólás
Észre sem vesszük, hogyan morzsolódik az idő, hogyan telnek el a percek, órák anélkül, hogy elvégeznénk a feladatunkat. Sőt mi több: anélkül telnek a percek, hogy nekikezdenénk a feladatunknak. Miért? És hogyan tudjuk a halogatás csapdáit kikerülni?
2014-12-07 Nincs hozzászólás
Elöntenek a teendők, de te rá se tudod magad venni, hogy nekiállj? Inkább a facebookot nézed meg egymás után többször, még akkor is, ha nincs új post? Aztán már el is telt a nap, a nyár és te még mindig a kezdeteknél tartasz.
2014-11-20 Nincs hozzászólás
Hány iskolát jelöljünk meg? Melyik iskolát rakjuk az első helyre? Mivel akarsz foglalkozni? Meddig akarsz tanulni? Szeretnél inkább szakmát szerezni? Csupa olyan kérdés, ami a 14 évesek számára aktuális.
2014-11-13 Nincs hozzászólás
A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.
2014-11-12 Nincs hozzászólás
Gondoltál már arra, milyen lenne külföldön tanulni? Világot látni, új emberekkel megismerkedni és közben nyelvet tanulni? A jó hír, hogy van rá lehetőséged: léteznek olyan nyári, féléves vagy egy évig tartó programok, melyeket kimondottan középiskolásoknak találtak ki.
2014-10-30 Nincs hozzászólás
A főiskolán, egyetemen rengeteg esszét kell majd írnod. Íme, néhány tipp, mely segít javítani az írásbeli képességeidet, hogy ne legyenek nehézségeid a későbbiekben (sem).
2014-10-25 Nincs hozzászólás
Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.
2014-10-23 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 48  >  >>