/ SULI

SULI kategória (717)

Tanulási tippekből sosem elég! Nem mindegy ugyanis, hogy miként látsz hozzá a felkészülésnek. Fokozd a tanulás hatékonyságát ötleteink segítségével!
2015-03-27 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Az észlelés - a gondolkodás cselekménye vagy folyamata - lehetővé teszi számukra, hogy képesek legyünk temérdek mennyiségű információ gyors feldolgozására. Például, amikor csak nyitva tartod a szemed, az agyadat egyfolytában ingerek bombázzák. Lehet, hogy akaratlagosan egyfolytában egy bizonyos dolgon gondolkodsz, de az agyad eközben tudatalatti gondolatok ezreit dolgozza fel.
2015-03-26 1 hozzászólás
Nyolcadikos vagyok, és középiskolába felvételiztem. Mikor kapom meg az értesítést arról, hogy hová vettek fel? - Ha idén felvételiztetek középiskolába, már nem kell sokat várnotok, hogy kiderüljön, felvettek-e titeket.
2015-03-25 Nincs hozzászólás
Az első bankszámlanyitás (az ezzel járó teendők miatt) ijesztőnek tűnhet, de nem kell annak lennie. A megfelelő tervezés és tájékozódás megkönnyítheti a döntést. Az alábbi tippeket követve biztosabban boldogulsz majd.
2015-03-23 Nincs hozzászólás
Mindenkinek vannak céljai, álmai, ám sokszor nehéznek tűnhet az, hogy milyen utat válasszunk, hogyan kezdjünk neki a megvalósításnak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat ahhoz, hogy a kitűzött céljaidat meg tudd valósítani.
2015-03-20 Nincs hozzászólás
Neked is vannak kedvenceid a tanárok között? Úgy érzed, ők értelmes emberi lényként kezelnek? De mi a helyzet azokkal a tanárokkal, akik nem lopták be magukat a szívedbe?
2015-03-17 Nincs hozzászólás
Manapság szinte folyamatosan stresszhelyzetben vagy. Bizonyítanod kell az iskolában, meg kell felelni a szülők és a barátok elvárásainak, a környezet hatásairól nem is beszélve. Valószínűleg azt hiszed, a stressz csak a hangulatodat befolyásolja, ám ez nem így van. Kihat az egész szervezetedre.
2015-03-15 Nincs hozzászólás
Ha már volt részed középiskolai tesztírásban, akkor azt is tudhatod, hogy olykor-olykor előfordulhat bárkivel, hogy kikapcsol az agya, lefagy a rendszer, és jön a pánik. Még a legjobb tanulókkal is megesik időnként!
2015-03-13 Nincs hozzászólás
A dolgozatírás nem is olyan emberpróbáló feladat, mint azt hinnéd. Különösen abban az esetben nem, hogyha tisztában vagy a gyengéiddel és az általad leggyakrabban vétett hibákkal. A KamaszPanasz a leggyakoribb hibákat mutatja be ebben a cikkében, illetve ahhoz is tippeket ad, hogy hogyan kerülheted el őket!
2015-03-11 Nincs hozzászólás
Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.
2015-03-11 Nincs hozzászólás
Neked is kezd eleged lenni a klikkesedésből? A trükkökből? Abból, hogy ugyanúgy kell kinézned, mint a többieknek? Mégsem mersz változtatni az öltözködéseden, nehogy kiközösítsenek? Félsz, hogy idén csoporton kívül maradsz, és pikkelni fognak rád az osztálytársaid?
2015-03-09 Nincs hozzászólás
Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez, vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet.
2015-03-06 Nincs hozzászólás
Az önismeret, mint nevében is benne van, azt jelenti, hogy tisztában vagy önmagaddal, jó és rossz tulajdonságaiddal egyaránt. Tudod használni magadban mindazt, ami jó, és felvállalod azt is, ami kevésbé az.
2015-03-04 Nincs hozzászólás
Új szerepben próbálta ki magát Puskás Peti: osztályfőnöknek állt, ugyan csak egy rendhagyó óra erejéig. Az énekes egy budapesti gimnázium végzős diákjaival beszélgetett a társadalmi felelősségvállalásról, és Peti bevallotta, meglepte őt a diákok nyitottsága.
2015-03-03 Nincs hozzászólás
Ginzeng, hal, bogyók vagy koffein? Kellő odafigyeléssel és megfelelő ételekkel a memóriád háromszor hatékonyabban működik, a koncentráló képességed pedig javulni fog.
2015-03-02 1 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 48  >  >>