/ SULI

SULI kategória (716)

Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez, vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet.
2015-03-06 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

Az önismeret, mint nevében is benne van, azt jelenti, hogy tisztában vagy önmagaddal, jó és rossz tulajdonságaiddal egyaránt. Tudod használni magadban mindazt, ami jó, és felvállalod azt is, ami kevésbé az.
2015-03-04 Nincs hozzászólás
Új szerepben próbálta ki magát Puskás Peti: osztályfőnöknek állt, ugyan csak egy rendhagyó óra erejéig. Az énekes egy budapesti gimnázium végzős diákjaival beszélgetett a társadalmi felelősségvállalásról, és Peti bevallotta, meglepte őt a diákok nyitottsága.
2015-03-03 Nincs hozzászólás
Ginzeng, hal, bogyók vagy koffein? Kellő odafigyeléssel és megfelelő ételekkel a memóriád háromszor hatékonyabban működik, a koncentráló képességed pedig javulni fog.
2015-03-02 1 hozzászólás
A rágógumi a tanárokat ugyan az őrületbe kergeti, ám egy új kutatás eredménye szerint javítja a teljesítőképességeket. A cukormentes rágógumi óra alatti, dolgozat- illetve házi feladat írás közbeni rágása jelentősen csökkenti a stresszt, ezáltal növeli a koncentrációs készséget, így a rágózó diákok jobban teljesítenek.
2015-02-27 Nincs hozzászólás
Szívesen tanulnátok külföldön, vagy legalább pár hetet valamelyik külföldi egyetem campusán töltenétek? Ma olyan ösztöndíjakat ajánlunk nektek, amelyekkel megvalósíthatjátok terveiteket.
2015-02-26 Nincs hozzászólás
A világ tele van szuper könyvekkel, amelyek csak arra várnak, hogy elolvasd őket. De hogy találod meg azokat az olvasnivalókat, amelyeket szeretni fogsz? Íme, néhány tipp!
2015-02-23 Nincs hozzászólás
A tinédzserek mentális képessége gyorsabb ütemben javulhat vagy gyengülhet, mint azt eddig gondolták - mutatta ki egy kutatás. Egészen eddig az volt az általános nézet, hogy az IQ-nk szintje statikus, nem változik az élet folyamán.
2015-02-22 1 hozzászólás
Szeretnél jobb jegyeket kapni? A szüleid aggódnak a teljesítményed miatt? Semmi ok az aggodalomra, tippjeink segítségével könnyen jobb jegyekre tehetsz szert.
2015-02-20 Nincs hozzászólás
Sosem haszontalan időt szánni az érdeklődésed, a képességeid mérlegelésére - ez az első lépcsőfok az önmegvalósítás, önmagad kamasz-, vagy akár felnőttkori énjének kiteljesítése érdekében. Íme, néhány ötlet, kérdés, mely mentén elindulhatsz tehetséged kibontakoztatása útján.
2015-02-19 Nincs hozzászólás
A szorgalom azon tulajdonságok közé sorolható, amelyet életünk során számos területen hasznosíthatunk: jól jön a munkavégzés, a tanulás és a házimunka elvégzésekor is, ám mit lehet tenni, ha hajlamosak vagyunk a halogatásra?
2015-02-17 Nincs hozzászólás
Iskola. 5 perc a dolgozatig. Az izgalom a tetőfokára hág. Sokan idegesek, többek között te is. Gondolom, számodra is ismerős a helyzet. Nos, nem kell már pánikolni, egy új módszer szerint ugyanis le lehet vezetni az idegességet a dolgozat előtt!
2015-02-15 Nincs hozzászólás
"Túl sok a házi, túl sok a lecke." Általában persze időhiányra hivatkozol. Az esetek többségében azonban inkább kitartás-, szervezettség-, türelemhiányról van szó.
2015-02-12 Nincs hozzászólás
Ne feledjétek, már csak néhány napotok maradt hátra, hiszen február 13-ig lehet jelentkezni a középiskolai felvételire!
2015-02-10 Nincs hozzászólás
Hidd el, hogy van mondanivalód, ez pedig másokat is érdekelhet, aztán már csak az írást kell gyakorolnod addig, amíg el nem éred a célodat, hogy fejlődjön a fogalmazásod, a stílusod. Igen, tanulható, fejleszthető a kreatív írás, akár az iskolában is.
2015-02-07 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 48  >  >>