/ BETEGSÉGEK / stressz

BETEGSÉGEK stressz kategória (179)

A depresszió manapság nyolcból legalább egy tinit érint, tehát gyakorinak mondható. Bárki áldozatául eshet, bár egyes tanulmányok szerint a lányok hajlamosabbak rá, mint a fiúk.
2014-04-16 Nincs hozzászólás
Az autizmus egy idegi-fejlődési rendellenesség. Okait mai napig kutatják. Az emberek legtöbbje szerint csupán egyféle autizmus létezik. Pedig lényeges eltérések vannak a tünetek között. Az autizmus típusa a tünetek súlyosságától függ. Ma van az Autizmus Világnapja.
2014-04-02 Nincs hozzászólás
A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott, vagy összevissza ver. Ezek általában veszélytelenek, de vannak olyan formái, amik súlyos tüneteket okozhatnak, sőt, ritkán az élet végét is.
2014-04-02 Nincs hozzászólás
A nem megfelelő táplálkozás, a túl kevés alvás és a változékony, egyre melegebb időjárás mind hozzájárulhat a tavasz érkezésével elhatalmasodó tompultság érzéséhez.Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus, a JóAlvás Központ orvosának tanácsai a tavaszi fáradtság leküzdéséhez.
2014-03-28 Nincs hozzászólás
Legyen szó helyi érzéstelenítésről, vagy nagyobb beavatkozás miatt szükséges altatásról, nem árt, ha tisztában vagy az anesztéziával kapcsolatos alapinformációkkal.
2014-03-19 Nincs hozzászólás
Az emésztőszerv különösen érzékenyen reagál a mélyen eltemetett lelki problémákra hasfájás, hasmenés, székrekedés formájában. A stressz okozta irritábilis bélszindróma az egyik leggyakoribb emésztési probléma, ami a kamaszok körében előfordul.
2014-03-17 1 hozzászólás
Agyrázkódás leggyakrabban verekedés, esés, játszótéri sérülés, autó-vagy biciklibaleset következtében történik. Nem ritka azonban a kemény küzdősportoknál (boksz, foci), vagy azoknál sem, melyek nagy sebességgel járnak (sí, snowboard, jéghoki). Leggyakrabban a kamaszkorban, 14-19 éves kor között alakul ki és férfiaknál gyakoribb. Mit kell tudnod róla?
2014-02-18 Nincs hozzászólás
Fáj a hátad vagy a derekad? Ötből négy ember szenved ettől a fájdalomtól élete során. A hátfájás az ötödik leggyakoribb probléma, amivel az emberek felkeresik a háziorvosukat.
2014-02-12 Nincs hozzászólás
Gondjaid vannak az elalvással? Rendszeresen felriadsz éjszaka, és nehezen alszol vissza? A tervezettnél akár egy órával korábban felébredsz? Az álmatlanság következményeiről és kezeléséről Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a JóAlvás Központ főorvosa ad felvilágosítást.
2014-02-11 Nincs hozzászólás
A légzés egyik alapfeltétele, hogy átjárható, szabad légutakkal rendelkezzünk. Orron és szájon át is tudunk levegőt venni, de mindenki tapasztalta, hogy már az orrnyálkahártya duzzanata, az orrlyukak elzáródása is kellemetlen légszomjérzést okoz.
2014-02-07 Nincs hozzászólás
A migrén jellegzetesen kamaszkorban kezdődik, és a lányoknál háromszor gyakoribb az előfordulási aránya, mint a fiúknál. A fizikai fájdalom mellé gyakran társul iskolai hiányzás, vagy rendszeres kórházlátogatás. Íme néhány tipp a kezelésére.
2014-02-05 1 hozzászólás
Ha sorozatosan begyullad a mandulád, előfordulhat, hogy az orvosod úgy dönt: el kell távolítani.
2014-01-19 Nincs hozzászólás
Hideg időben végtagjaink hamar lehűlnek - a jelenség természetes, és ebben a formában egyáltalán nem kóros. A végtagok külső hőmérséklettől független, állandó hideg tapintása azonban betegség jele lehet, amit érdemes kivizsgáltatni.
2014-01-17 Nincs hozzászólás
Mindannyian úgy nőttünk fel, hogy azt hallottuk, adni jobb, mint kapni. A tudomány most bebizonyította, hogy ez így igaz.
2013-12-21 Nincs hozzászólás
A tüszős mandulagyulladás járványos, fertőző betegség, amely a tinik körében különösen gyakori. A gyulladást általában Streptococcus baktériumok okozzák.
2013-12-10 1 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 12  >  >>