TÁPLÁLKOZÁS evés kategória (434)

Manapság a mikrohullámú sütő szinte elengedhetetlen kelléke egy modern konyhának. Pedig egyes kutatások szerint a mikrohullámú sütő által kibocsátott sugárzás változást okoz a szív működésében és a vér összetételében, a mikróban készített ételek fogyasztása pedig növeli a bélrendszeri- és gyomorrák kialakulásának kockázatát.
2014-10-22 Nincs hozzászólás
Több módszer is van arra, hogy hogyan tartsd kordában az étvágyadat természetesen, biztonságosan és könnyen. Az étvágycsökkentést évekig a pirulákkal vagy más veszélyes diétás módszerekkel azonosítottuk, de összeszedtük azokat a módszereket, melyek biztonságosan és egyszerűen csökkentik az étvágyadat.
2014-10-19 Nincs hozzászólás
„Hetente fél kiló súlycsökkenés”. „A zöldkávé-kivonat az összes felesleges zsírt elégeti”. Ilyen és ehhez hasonló címekkel tudósítanak amerikai fitnesz magazinok a zöldkávé-kivonat áldásos hatásáról. A trend már Európában is terjed. Egyre gyakrabban jelennek meg az interneten a pörköletlen kávébabból nyert drága étrend-kiegészítőt kínáló weboldalak.
2014-10-19 Nincs hozzászólás
Ha egy élelmiszerüzletben „tankolsz fel”, érdemes messze elkerülnöd az olyan egészségtelen termékeket, amelyek akár évekkel megrövidíthetik az életed. A következőkben felsoroljuk azt az 5 ételt, amit mindenképp ajánlott kerülnöd.
2014-10-18 Nincs hozzászólás
Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!
2014-10-16 Nincs hozzászólás
A magas koleszterinszint az egyik legfőbb oka a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, amely hazánkban a vezető halálokok egyike.
2014-10-15 Nincs hozzászólás
A 2009-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat adatai szerint a felnőtt lakosság csaknem kétharmada túlsúllyal küzd, valamint számos táplálkozási kockázati tényező van jelen. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2014-ben megismétli a felmérést, hogy kiderítsék: hoztak-e pozitív változást az elmúlt évek erőfeszítései, illetve milyen további lépésekre lehet szükség.
2014-10-14 Nincs hozzászólás
Évente átlagosan száz-kétszáz gombamérgezéses esetről érkezik jelentés az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálatához. A gombászás kellemes időtöltés, de néhány fontos alapszabályt feltétlenül be kell tartani. A gombák ugyanis súlyos, akár halálos mérgezést is okozhatnak!
2014-10-12 Nincs hozzászólás
A fitonutriensek olyan növényi anyagok, melyek fogyasztása nagymértékben segíti a rák, és egyéb (szív- és érrendszeri) betegségek kialakulásának megelőzését. Vajon mely ételekben találhatóak meg nagy mennyiségben?
2014-10-11 Nincs hozzászólás
Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.
2014-10-06 Nincs hozzászólás
A gyümölcsöknek és zöldségeknek még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben, diétádban.
2014-10-05 Nincs hozzászólás
Amikor megérkezik az ősz, sokan rávetik magukat a zsíros ételekre, mert úgy gondolják, hogy a szervezetük így hatékonyabban fog fűteni. Ha nem vagyunk óvatosak, akkor a kilók is könnyen felszaladhatnak.
2014-10-04 Nincs hozzászólás
A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.
2014-10-02 Nincs hozzászólás
Nap mint nap újabb hírek röppennek fel arról, melyek a legegészségesebb élelmiszerek, a leghatásosabb diéták.
2014-09-28 1 hozzászólás
Az őszi-téli időszakban gyakori vírusos eredetű megbetegedések megelőzése mellett több súlyos, népbetegségnek is számító kórkép megelőzésében és kezelésében is alkalmazható. A szelén gyógyászati jelentőségéről Prof. Balázs Csaba, a Budai Endokrinközpontendokrinológusa számolt be.
2014-09-27 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 29  >  >>