TÁPLÁLKOZÁS evés kategória (411)

A tofu és társai fogyasztása évekig a legegészségesebb táplálkozásnak számított, ám az utóbbi időben hirtelen negatív felhangú cikkekben találkozhattunk vele. Mi az igazság a szójababbal kapcsolatban, illetve mit mond a tudomány?
2014-04-13 Nincs hozzászólás
Hogyan szabadulj meg azoktól a borzasztó, idegesítő zsírpárnáktól? A KamaszPanasz 6 újabb nagyszerű és hatékony tippet gyűjtött össze neked, melyek segítségével mindez gyerekjáték lesz!
2014-04-12 Nincs hozzászólás
Igen! Az omega-3 zsírsavak központi szerepet kapnak, ha az egészséges táplálkozásról esik szó.
2014-04-09 Nincs hozzászólás
Az egészségesebb életmód felé vezető utad máris negyedik hetén tartasz - csak így tovább! Ezen a héten az ételek utáni való sóvárgás és a nassolási vágy leküzdésével fogunk foglalkozni.
2014-04-07 Nincs hozzászólás
Közeleg a bikiniszezon, és nem tudod, hogy mit tehetsz az egészségedért és a jó alakért? Összegyűjtöttük a leghatékonyabb zsírégető ételeket - hiszen miért ne segíthetnének Neked az ételek a fogyásban?
2014-04-06 Nincs hozzászólás
Nem érzed jól magad? Olvasd el a cikkünket, és táplálkozz úgy, hogy a kedved is jó legyen! A hasunk és az agyunk igenis komoly kapcsolatban áll egymással, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk.
2014-04-03 Nincs hozzászólás
Új kutatások szerint azoknál a nőknél, akik B-vitaminban gazdag étrenden élnek, kisebb a premenstruációs szindróma előfordulása, mint azoknál, akik nem követnek ilyen étrendet. Akik olyan ételeket esznek, mint a spenót vagy a vitaminnal dúsított gabonapelyhek, 25%-kal alacsonyabb PMS-kockázattal számolhatnak.
2014-03-30 Nincs hozzászólás
Mint az ismeretes, a túlságosan sós ételek fogyasztása az egekbe emelheti a vérnyomást. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a túlzott sófogyasztás a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is jelentősen növeli.
2014-03-29 Nincs hozzászólás
Te is azok közé tartozol, akik hétköznap a konditeremben edzettek, de a mérleg mégis csúnya értéket mutat alattuk? A hétvégi kiadós étkezések óriási súlytöbbletet idézhetnek elő!
2014-03-23 Nincs hozzászólás
Bár az elhízásnak számos oka lehet, de amióta Angliában vagyok nemzetközi diákként, sok olyan apróságot figyeltem meg, amik nagy valószínűséggel komoly kiváltó okai lehetnek a szigetországban megfigyelhető elhízásnak. Szubjektív beszámolómmal szeretnék rávilágítani ezekre a pontokra, hogy okuljunk belőlük.
2014-03-20 Nincs hozzászólás
Kezdj el egészségesebben étkezni, légy aktívabb, és kezdj el fogyni a KamaszPanasz egyszerű és nagyszerű, 12 hetes útmutatójával!
2014-03-18 Nincs hozzászólás
Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.
2014-03-14 Nincs hozzászólás
A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.
2014-03-12 Nincs hozzászólás
A vas (Fe) egy olyan ásványi anyag, amely szükséges az élethez. A vas kulcsszerepet játszik a vér vörösvértestjeinek az oxigénszállításában, hiánya sok problémát okozhat.
2014-03-09 Nincs hozzászólás
Ha tojással indítod a napod gabonapehely helyett, csökken az étvágyad a nap folyamán - legalábbis ezt állítja egy kutatás.
2014-03-08 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 28  >  >>