TÁPLÁLKOZÁS evés kategória (491)

Gondoltad, hogy bizonyos gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nemcsak egészségesebb leszel, hanem a bőröd szépségének is kedvezel? Ezek a gyümölcsök egészséges, ragyogó színt kölcsönöznek bőrödnek, sőt, elősegítik a barnulást is.
2017-07-18
A természetes szépség titka nem a szépségápolási termékekben vagy a szépészeti műtétekben rejlik, hanem abban, hogy odafigyelsz, hogy mit eszel. Felejtsd el a költséges bőrápoló krémeket és kozmetikai beavatkozásokat! Inkább egyél jó sok zöldséget, amitől szebbé válhatsz.
2017-07-08
Mint az ismeretes, a túlságosan sós ételek fogyasztása az egekbe emelheti a vérnyomást. Egy friss kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a túlzott sófogyasztás a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is jelentősen növeli.
2017-06-24
Mindannyian tudjuk, mennyire rossz dolog, ha valaki megállás nélkül eszik. Azonban erről leszokni nem egyszerű dolog, sőt, akár orvosi segítségre is szükség lehet.
2017-06-18
Spenót, eper, cukorborsó - ezek csak az első példák a tavaszi és a kora nyári időszak legkiválóbb ételei közül. Ha szereted a legfrissebb szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, akkor ez a neked való évszak!
2017-06-04
Még ha pontosan tisztában is vagy vele, hogy mire van szüksége a testednek, és ha a legfigyelmesebben táplálkozol, akkor is követhetsz el hibákat, miközben telepakolod a tányérod. Mire érdemes figyelned?
2017-06-03
A nassolás nemcsak egészségtelen szokás, de az alakodnak is árt. Néhány egyszerű fogással azonban kiütéssel győzhetünk a nassolási vágy elleni harcban.
2017-05-20
Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, „maró anyag” jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság? Kávéfőző tisztításra, vízkőmentesítésre és óvatosan mérve a jól ismert ételecettel savanyúbb ízt adunk a bablevesnek vagy a lencsefőzeléknek. Méltatlan kép egy olyan alapanyagról, amelynek alkalmazása az emberiség hajnaláig visszanyúlik.
2017-05-16
Az eper nem csak a legzamatosabb gyümölcsök egyike, de fontos antioxidáns-forrásként egészségünk és szépségünk egyik őre is, és még sok minden más... Lássuk hát, miért együk degeszre magunkat belőle, amíg lehet, hiszen most tele van vele a zöldséges stand.
2017-05-15
Lerágott csont, hogy a helytelen étrend, például a túl sok cukros étel fogyasztása az egyik fő bűnös, már ami az egészségünk veszélyeztetését illeti. Mindenki tudja, hogy nem csupán akkor kellene mértékletességre törekedni a cukor élvezetében, ha a testsúlyunkkal küzdünk, hanem akkor is, ha egészségünk megőrzése a cél.
2017-05-09
A mértékletesen fogyasztott étcsoki ténylegesen pozitívan hat egészségi állapotunkra. Minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál egészségesebb, mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
2017-04-30
A tojásra és a tejre allergiás a legtöbb gyerek és felnőtt Magyarországon. Mit tehet az, aki allergiás a tojásra, hogyan pótolhatja azt, kinőhető-e a tojásallergia? Cikkünkből mindenre választ kaphatsz.
2017-04-16
Köztudott, hogy a radikális fogyókúra hosszútávon nem csak egészségtelen, de eredménytelen is lehet. Mégis milyen módszerek segíthetnek abban, hogy a télen felszedett kilóktól még a tavasz elején megszabaduljunk? A szakértők megmondják.
2017-04-09
A zöld színű élelmiszerek létfontosságú tápanyagok gazdag forrásai; táplálkozási szempontból sokkal lényegesebbek, mint a hagyományos élelmiszerek. A vitaminok, az ásványi anyagok és az aminosavak magas koncentrációja érdekében komoly gondosságot igénylő körülmények között termesztik őket.
2017-04-04
Beleveted magad egy igen szigorú, de csodálatos eredményekkel kecsegtető diétába. Napról-napra követed az utasításokat, melyeket próbálsz maradéktalanul betartani, miközben minden egyes kalóriát számításba veszel. Azonban rövidesen azt veszed észre, hogy sütiket eszel és egyre többet nassolsz, hoppá vége a diétázásnak. Ismerős történet, nem?
2017-03-31
<<  1 2 3 4 ... 33  >>