SZEX kategória (527)

+16
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
A fogamzásgátló tabletták bevezetésekor minden figyelem a káros mellékhatások kutatására, vizsgálatára fordult. Mára már ismert tény, hogy a tablettaszedésnek nemcsak esetleges mellékhatásai, hanem a fogamzásgátló hatáson túl egyéb előnyei is vannak.
2014-04-16 Nincs hozzászólás
A gumióvszer, a spermicidek, a fogamzásgátló tabletta és a méhen belüli fogamzásgátló eszközök allergiás reakciót idézhetnek elő. A rájuk érzékenyeknél bőrkiütést, nehéz légzést, súlyosabb esetben gégeödémát okozhat a használatuk. Melyik eszköz miért válthat ki allergiás reakciót, és hogy lehet ezt elkerülni?
2014-04-11 Nincs hozzászólás
"Mennyi idővel csinálhatok leghamarabb terhességi tesztet a közösülés után, és milyen biztonsággal számíthatok reális eredményre?"
2014-04-09 Nincs hozzászólás
Tudtad, hogy már az első alkalommal, amikor szeretkezel, megfertőződhetsz szexuális úton terjedő betegséggel (STD)? Ha egy forró vizzel teli kádban szeretkezel, az vajon megóv az STD-kkel szemben?
2014-04-08 Nincs hozzászólás
Tisztelt doktornő! B-tervhez kellett folyamodnom, esemény utáni tablettát vettem be úgy 10 napja, és még mindig rosszul érzem magam. Ez lehet a gyógyszer hatása?
2014-04-07 Nincs hozzászólás
Te is hallhattad már, hogy a hormonális fogamzásgátló eszközök - például a fogamzásgátló tabletta, tapasz vagy injekció - hatására a lányok magukra szedhetnek néhány kilót. Ezeknek a szereknek valóban lehetnek mellékhatásaik, de használatuk nem jár feltétlenül elhízással!
2014-04-06 Nincs hozzászólás
Tisztelt szakértő! Kutakodtam a barátom telefonján, amíg ő zuhanyozott, tudom rossz dolog. Nem azért tettem, mert nem bíznék benne, hanem mert van egy olyan lány az ismerősei között, akiben nem bízom.
2014-04-03 Nincs hozzászólás
Az előváladéktól történő teherbeesés kockázata nem nagy, ugyanakkor megtörténhet, mert a folyadék kis mennyiségben tartalmazhat élő spermiumokat.
2014-04-02 Nincs hozzászólás
Voltak már súlyos drámák a rendelőben: amikor kiderült a fiatal lányról, hogy terhes, az édesanya egy hatalmas pofont adott a gyermekének - meséli a nőgyógyász. Nemrég egy tiniambulancián jártunk, tapasztalatainkat itt olvashatod.
2014-04-01 Nincs hozzászólás
Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a rosszindulatú daganatok legalább 20 százalékát vírusok okozzák. A HPV, azaz a humán papillómavírus egyike ezeknek, és a méhnyakrákok döntő többségének kialakulásáért felelőssé a HPV tehető. A fiatal lányok sokkal veszélyeztetettebbek, a fertőzés legnagyobb gyakorisággal a 25 év alatti, szexuálisan aktív nők körében fordul elő. A HPV-fertőzés jelenleg nem gyógyítható, védekezni azonban lehet ellene!
2014-04-01 Nincs hozzászólás
“Lefeküdtem egy lánnyal, és most terhes! Megtartja a babát, és azt mondta, hogy kell a segítségem, de én még egyáltalán nem akarok apa lenni. Mit tegyek?”
2014-03-30 Nincs hozzászólás
A San Franciscoban megrendezett Health 2.0 konferencia során ismerkedtem meg a So They Can Know elnevezésű honlappal. A céljuk egészen érdekes - interneten keresztül és anonim módon értesíteni korábbi szexpartnereidet, ha nemi betegséggel diagnosztizáltak.
2014-03-26 Nincs hozzászólás
A szex során egy nő és egy férfi érzelmi-testi kapcsolatot létesít. A nemi együttlét célja az örömszerzés és a szexuális kielégülés, illetve a gyermekvállalásra felkészült párok esetében a gyermeknemzés. A szex során természetesen teherbe eshetsz akkor is, ha nem akarsz gyereket. Ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, mi is történik szex közben és milyen következményei lehetnek annak, ha komoly érzelmek nélkül, felelőtlenül létesítesz szexuális kapcsolatot.
2014-03-25 2 hozzászólás
Az első alkalom döntő szerepet játszik a további szexuális életben. A szexuális felvilágosítás ma már nem intim téma, hanem szerves része a biológiai tanulmányoknak.
2014-03-24 Nincs hozzászólás
A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben, vagy közvetlenül utána - mint kiderült egy nemrég megjelent felmérésből. Ennek hátterében gyakran orvosi probléma húzódik meg. Íme, a fájdalmas szex okai és a megoldási lehetőségek.
2014-03-19 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 36  >  >>