/ SZEX / terhesség
Szex szótár >>

SZEX terhesség kategória (58)

+16
Oldalunk nyíltan foglalkozik a szexualitással. Cikkeink olvasása 16 éven felülieknek ajánlott!
Számos módszer létezik a fogamzásgátlással kapcsolatban, melyek a terhesség megelőzésében nagyon hatékonyak. Téves információk is terjednek azonban a fogamzásgátlásról, akárcsak olyan módszerek, melyek egyszerűen nem működnek.
2015-02-03 Nincs hozzászólás
Vannak olyan kellemetlen nőgyógyászati tünetek, amelyek kivizsgálást és kezelést igényelnek. Ilyen például a kóros hüvelyi folyás, a rendszertelen vérzés, a viszketés, a szeméremtesten megjelenő dudorok, és az alhasi fájdalom. Minél hamarabb keresed fel az orvost, annál nagyobb az esély a gyors gyógyulásra!
2014-12-12 Nincs hozzászólás
Hogyan eshetünk teherbe és hogyan nem? Oszlassunk el most néhány terhességgel kapcsolatos mítoszt!
2014-12-02 Nincs hozzászólás
A válasz röviden: igen, teherbe eshetsz az első alkalommal. A termékenység változákony dolog. Hiszen egyes nők hónapokig vagy akár évekig próbálkoznak a teherbeeséssel, mire sikerül. Más nők viszont a teherbeesés óhaja nélkül már az első alkalommal teherbe esnek.
2014-11-30 Nincs hozzászólás
Kezdjük az áttekintést az alapoktól, vagyis a teherbeeséstől, a sperma és petesejt találkozásától, a megtermékenyítéstől. A leggyakoribb kérdések és válaszok a témában.
2014-10-24 1 hozzászólás
Az egyetlen biztos módszer arra, hogy megtudd, terhes vagy-e, a terhességi teszt elvégzése. A terhességnek vannak korai jelei, amelyekből már a teszt elvégzése előtt sejtheted, hogy kisbabád lesz. Lássuk, mik is ezek!
2014-10-21 Nincs hozzászólás
Van, ami érdekelne, de eddig nem merted megkérdezni? Összegyűjtöttük a leggyakrabban fölmerülő problémákat, és meg is válaszoltuk őket.
2014-09-28 2 hozzászólás
Sokszor hallhatunk a menstruációs „ciklusról”, amitől az egész úgy hangozhat, mintha óramű pontossággal történne. És azt mondjuk, hogy az a „normális”, ha egy nő négyhetente menstruál, és emiatt úgy véljük, hogy azoknál a nőknél, akiknél nem így történik, valami nincs rendben...
2014-09-17 Nincs hozzászólás
A terhességet egy nő életének a legboldogabb korszakának tartják. A kamaszkori terhesség egyre komolyabb témává válik a mai, rohamosan változó világban. Ez a cikk a tinédzserkori terhesség felmerülő kérdéseivel, témáival foglalkozik.
2014-08-05 Nincs hozzászólás
A fogamzásgátló készítmények hatásánál nincs megszabva a tabletták szedésének ideje. A kihagyott fogamzásgátló tabletta miatti pár napos, köztes vérzés természetes.
2014-07-27 Nincs hozzászólás
A menstruációval kapcsolatban számos olyan kérdés merülhet fel benned, amelyekre választ szeretnél kapni. Összegyűjtöttük a mestruációt érintő legfontosabb kérdéseket, és meg is válaszoljuk azokat.
2014-07-26 Nincs hozzászólás
A tini lányok a legtöbb esetben váratlanul esnek teherbe, és a legtöbb esetben sokáig még senki – beleértve magát a leendő anyát – sem tudja, hogy jön a baba. Hogyan lehetséges ez?
2014-07-22 Nincs hozzászólás
Az amenorrhea a menstruáció elmaradását jelenti, egy vagy több ciklus kiesését. Az elsődleges amenorrhea a 16 éves korig be nem következett menstruációt jelenti, míg a másodlagos pedig a már működő menstruációs ciklusok sorozatának megszakadására utal.
2014-04-28 Nincs hozzászólás
Az alhasi görcsök a terhesség jelei is lehetnek. A görcsöket olykor emlőfájdalom, a menstruáció késése vagy a menstruáció teljes kimaradása kíséri, melyek egyben a korai terhesség tünetei is.
2014-03-28 Nincs hozzászólás
17 éves lány vagyok. A barátommal óvszerrel védekezünk, de most hallottam egy bizonyos gyűrűről, amit havonta egyszer kell felhelyezni, és 98%-ban véd. Nem tudom, hogy 17 évesen ártalmas-e ilyenkor gyógyszert szedni, vagy bármiféle hormontartalmú készítményt használni? Továbbá menstruáció alatt erős hasi görcseim vannak, és a derekam is olyan, mintha le akarna szakadni, a ciklus végén pedig barna folyásom van, és alvadt darabok is előtűnnek.
2014-03-21 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4  >  >>