DROG, CIGI, ALKOHOL kategória (337)

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.
2014-04-02 Nincs hozzászólás
Az LSD talán egyike a köztudatban legjobban megmaradt drogoknak. De vajon tudjuk-e, hogy ez a szer hallucinogén hatású, és hogy eufóriát, azaz nagyon súlyos szívritmuszavart, depressziót és szorongást is okozhat? És mindez miért? Egy-két óra boldogságért! Szerinted megéri?
2014-03-29 14 hozzászólás
A marihuánás „másnaposság” akár néhány napig is eltarthat, és a homályhoz általában éberséggel, mozgáskoordinációval, és a nagyobb odafigyelést igénylő feladatokkal (például autóvezetés) kapcsolatos problémák is társulnak, valamint az időérzék is romlik.
2014-03-21 Nincs hozzászólás
Egy amerikai kutatás szerint egy átlagos bártúra után tízből egy ittas ember volán mögé ül. A kezdő tini sofőröknél ez az arány még magasabb lehet, hiszen őket a bátorság és a vakmerőség is hajtja.
2014-03-07 Nincs hozzászólás
Az emberek évszázadokon keresztül rágták és szívták a dohányt, ami a nicotiana tabacum, ismertebb nevén a dohány növény szárított leveléből készül. Minden dohánytermék tartalmaz nikotint, amelynek rendszeres fogyasztása függőséget okoz, leszokni róla igen nehéz.
2014-03-02 Nincs hozzászólás
Alkohol? Mindenkinek a féktelen partik, a nagy bulik, a sör és a röviditalok jutnak az eszébe elsőre. Addig nincs nagy gond, amíg mértékkel iszik valaki. A nagyobb gond akkor kezdődik, amikor már nem bír nélküle létezni. Ekkor már függőségről beszélünk, ami semmilyen szempontból nem vezet jóra.
2014-02-22 1 hozzászólás
"Körülbelül már fél éve szívok füves cigit, és alkalomszerűen használok más drogokat is. Átlagosan egy héten háromszor csinálom, hétvégente pedig egy kicsit többször. De úgy érzem, hogy lassan tönkreteszi az anyag teljesen az életem."
2014-02-20 4 hozzászólás
A cigaretta összetevői és adalékanyagai égés közben veszélyes, mérgező termékekké alakulnak át. A cigarettafüst 4000 komponense közül például 40 bizonyítottan rákkeltő.
2014-02-15 3 hozzászólás
Az egyik legjobb módja annak, hogy lekerüld a másnaposságot – így a fejfájást, hányingert, hasmenést, kimerültséget, dehidratációt és fájdalmat – az, hogy teszel néhány megelőző lépést még mielőtt belevágnál a bulizásba. Néhány hasznos tippel szeretnénk segíteni!
2014-02-08 Nincs hozzászólás
A szüleid elengedtek buliba. Szeretnél sokáig, jókedvűen ünnepelni, s bár szüleid bizonyára óva intettek a felelőtlen alkoholfogyasztástól, sokakban felmerülhet a tévhit, mely szerint: ha koffeint keversz szeszes itallal, a koffein élénkítő hatása ellensúlyozza az alkohol hatását.
2014-02-07 1 hozzászólás
Nem tartom magam dohányosnak, csak akkor cigizek, amikor kimegyek a haverokkal bulizni hetente egyszer vagy kétszer. Maximum 10 szálat szívok el egy este. Ennek a dohányzásnak is ugyanolyanok a következményei, mint ha rendszeresen szívnám?
2014-01-31 Nincs hozzászólás
A szórakoztató és vendéglátó-ipari egységekre szabták ki a legtöbb bírságot az elmúlt évben a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak megszegése miatt. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal éves összesítéséből az is kiderül, hogy tavaly közel 50 ezer egységet kerestek fel a tisztiorvosok és a közegészségügyi felügyelők.
2014-01-24 Nincs hozzászólás
Egy kanadai felmérés szerint azok a tinik, akik a speedhez vagy az ecstasyhoz hasonló partidrogot használnak, jóval nagyobb eséllyel válnak később depresszióssá.
2014-01-23 Nincs hozzászólás
Mondtad már valaha, hogy tényleg megbántad? De ekkor nemcsak fizikailag vagy rosszul - másnaposság -, hanem lelkileg is. Viszont ezen már nem tudsz változtatni.
2014-01-17 Nincs hozzászólás
Amikor a szüleid voltak fiatalok, bárhol lehetett cigit kapni és dohányozni- még a kórházakban is. Manapság már sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás mennyire rossz hatással van az egészségünkre.
2014-01-15 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 23  >  >>