DROG, CIGI, ALKOHOL kategória (346)

Az emberek évszázadokon keresztül rágták és szívták a dohányt, ami a nicotiana tabacum, ismertebb nevén a dohány növény szárított leveléből készül. Minden dohánytermék tartalmaz nikotint, amelynek rendszeres fogyasztása függőséget okoz, leszokni róla igen nehéz.
2014-12-02 Nincs hozzászólás

- hirdetések -

A női szervezet kényes egyensúlyát már a legkisebb mértékű dohányzás is képes felborítani. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere a dohányzó nőknek adott fogamzásgátlási tanácsokat.
2014-11-27 Nincs hozzászólás
Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.
2014-11-21 1 hozzászólás
A hirtelen hangulatváltozások megszokottak a dohányzásról való leszokás során. Ilyenkor ingerlékenynek, kimerültnek és szomorúnak érezheted magad. De van néhány tippünk, melyeket kipróbálhatsz, hogy jobbá tedd a hangulatodat, és megelőzd a hangulatváltozásokat.
2014-11-17 Nincs hozzászólás
Zoltán 3 éve tiszta, azaz már nem szerencsejátékozik, a Névtelen Szerencsejátékosok (GA) tagja. Néhány hete elment egy játékterem előtt, villogtak a megnyerhető pénzösszegek, de nem érdekelte. Azelőtt egész nap stresszes volt, számolta a pénzét, rosszul aludt el. Van kiút, de a nulláról kell mindent elkezdeni.
2014-11-12 Nincs hozzászólás
Valaki rosszul lett a buliban? Szeretnél segíteni, de nem tudod hogyan? Cikkünkből megismerheted a droggal kapcsolatos elsősegélynyújtás lépéseit.
2014-11-07 Nincs hozzászólás
A Rohypnol egy receptre kapható nyugtatószer, amit emellett nemi erőszak drogként és randidrogként is használnak. Hatására az ember kábulatba kerül, és nemi erőszak áldozatává válhat. Az Egyesült Államokban, Európában, ezen belül hazánkban is jelentettek ezzel kapcsolatos eseteket.
2014-11-06 Nincs hozzászólás
A legtöbb alkohollal és ivászattal kapcsolatos „bölcsességgel” nem stimmel valami, ezért lerántjuk a leplet a 14 leggyakoribb elméletről. Kiderül, hogy mely állítás igaz, és mely bizonyult tévhitenek.
2014-10-31 Nincs hozzászólás
Igyál hideg vizet és egyél apró falatokat! Hideg víz szürcsölgetése vagy szívószálon való felszívása pótolhatja a cigarettaszívás okozta élményt. Egyes új tanulmányok szerint a szívószálon keresztül történő ivás dopamint szabadít fel (ez egy hormon, amely boldogságérzetet okoz), segít elűzni a rossz hangulatot.
2014-10-13 Nincs hozzászólás
A leszokás valóban nem megy könnyen, hiszen a nikotin meglehetősen addiktív, súlyos függőséget okozó szer. Megfelelő módszerekkel azonban te is felszámolhatod a nikotin utáni vágyaidat.
2014-10-09 1 hozzászólás
Valaha talán még divatosnak és menőnek gondoltad, ha rágyújtasz, mára viszont a rabjává váltál. Ma már szeretnél megszabadulni a függőségtől, de nem sikerül? A KamaszPanasz csatlakozott a Stoptober nevű nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek keretében minél több embert szeretnének átsegíteni a leszokás időszakán, hogy végül egy dohánymentes, egészségesebb életet élhessenek.
2014-10-06 Nincs hozzászólás
Nem akarsz inni a buliban? Esetleg te vagy a sofőr, aki a többieket a sörözés után hazafuvarozza? Semmi gond, alkohol nélkül is nagyszerűen lehet bulizni!
2014-08-06 Nincs hozzászólás
Le szeretnék szokni a dohányzásról, de nem megy. Végül csak rágyújtok 1-2 szálra naponta. Tud segíteni - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.
2014-07-14 Nincs hozzászólás
A tévhitekkel ellentétben a vízipipadohány szívásával is nikotin és szén-monoxid jut a szervezetbe. A 20-tól 80 percig tartó vízipipázás során, annyi füst jut be a szervezetbe, mint száz cigaretta elszívásával.
2014-06-11 Nincs hozzászólás
A vízipipa egy olyan díszes, pipaszerű szerkezet, amit az asztal közepére tesznek - főként keleti országokban. A vízipipában dohány és víz található, és hosszú csövének végén szipka található, amelyet szívni kell.
2014-06-11 1 hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 24  >  >>